dr.ahalan

dr.ahalan

Habos gumimámor, avagy a pulai oralitás

2024. augusztus 13. - dr.ahalan

 

Ez is minden évben kötelező program Pulán, a kalózshop. Játék!

Ezek az üzletek nagyon divatba jöttek az elmúlt években, tele van velük Európa, már magyar is van valahol.

Több teremben kalózládák és hordók, gumi- és habcukrok, karamellák, nyalókák. Zacskóba lehet szedni egyenként akár, rengeteg sok pénzbe kerül, de remek szórakozás. :)

Hagyomány nálunk, én válogatok magamnak, és a Gábor fizet. Válogatás közben beszólogat, rengeteget nevetünk… A csontvázból kettőt vegyél, és a gilisztákat se hagyd ott! Nézd! Milyen gusztusos ez a véres szemgolyó. Akár fel is próbálhatod. Ne fogd vissza magad, majd veszek fel személyi kölcsönt… Habpénisz? Auuuu… A gondolata is fáj… :)

Szóval aztán lehet rágcsálni a legváratlanabb helyeken a furábbnál furább cukorkákat… Mondjuk az óriási gumimacival, meg a kék gumidelfinnel nehezen boldogultam. :)

A gumidelfint a hangyák is imádták, de ez egy külön történet. Még gyűjtöm hozzá az erőt. :)

A hétvége csendes volt, pénteken nagybevásárlással kezdtünk, nálam mindig egyszerre fogy el minden, mosógél, mosódió, vitaminok, cukor, étolaj, rizsliszt, fűszerek… Most szerencsések voltunk, a legtöbb cuccért jóval kevesebbet fizettünk, vannak még csodák! :)

Istenke éltesse azt, aki hozta… Random! :)

Most logisztikázom erősen, hogyan fér el ez a rengeteg minden… Főleg a konzervekkel vagyok bajban, ki kell pakolnom a szekrényt, és kidobálni a majdnem üres, megkövesedett lekvárokat. :)

Tegnap borsófőzeléket főztem, amolyan igazi menzásat. Egy üveggel kevesebb, és a Gábor imádja. :)

Érdekes ez! Sose evett menzakosztot, a nagymamája főzött otthon gyerekkorában, most rácsodálkozik az ízekre… Én szerettem menzázni, a borsóleves volt a kedvencem csirkemájjal, és a mákos nudli. :)

Na meg a sárgaborsó! Érdekes, még sose főztem, azt se tudtam, hogy a sárgaborsó nem növény, hanem hámozott, kettészabdalt zöldborsó. :O

Állítólag lehet kapni, majd betervezem! :)

Közben lassan, szomorúan kifelé baktatunk a nyárból, rövidülnek a nappalok. Még egy-két buli, aztán jönnek az őszi undokságok…

Addig is nézzetek Pandacsöki Boborjánt, Sárkány Évát, és hallgassatok Mirigyeket! Pápuszi! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9118466067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.08.14. 23:23:01

Megint ragacsosan forró nap volt, vastagon dőlnek meg a melegrekordok. :O
Kora reggel kávé, jéghideg zuhany, elintéztem az ügyeimet a környéken, aztán sprint haza, zuhany megint…
Nokedliszaggatót nem tudtam venni, egyszerűen nem nyitott ki a Vasedény. Súlyos gond, sok-sok éve nem tudok tojásos nokedlit főzni, pedig imádom…
Most végre vettem igazoltan jó gluténmentes galuskaport, de nem találtam a szaggatót. :O
Volt valaha? Jó kérdés…
Egyszer, az ősidőkben a Gábor azt mondta, hogy imádja a tojásos nokedlit fejes salátával. Mikor is lehetett? 20 éve… Vagy 22. Esetleg 23. :)
Nem tudtam főzni. Kicsit se… Főzni a free-n tanultam meg, rengetegen segítettek, sok-sok jó poén volt…
Mindegy.
Még a free előtti időkben egyszer készítettem a Gábornak tojásos nokedlit. Salátával, pezsgővel, és olyan szexi harisnyakötővel, és harisnyával, hogy a fal adta a másikat! :))
Nagyjából tudtam hol van a szakácskönyv. Vettem lisztet, vettem mindent… Tudtam hogy van valami fém készség. Meg is találtam az elköltözött anyósom cuccai közt, majdnem olyan volt. Ragacsos tészta, káromkodás, lobogó víz, a csempe is tésztás, de kifőtt, megint lábos, tojás, olaj, egészen hasonlít! :)
Gábor rácsodálkozott… Milyen apró nokedlik! :)
Persze azért megette…
Már nem emlékszem, hogy ki világosított fel. Nem nokedliszaggató volt, hanem almareszelő! :)))
Szóval ma kaptam nokedliszaggatót.Igazit. Ma még kuponnal, 1.000.- forint helyett csak 800.- forint! Gyarapodik a kelengye. :)))
És mekkora érték az emlék! :)
Aztán sokszor szaggattam nokedlit Gábormama konyhájában, amíg a kislakást béreltük mellettük játszótérnek. :)
Az emlékek megfizethetetlenek… De hová tűnt Gábormama nokedliszaggatója a hatvanas évekből? Mert nincs sehol… Na ez a nagy kérdés! Se a Mirákulumban, se a lakásban… Vagy tíz éve nem szaggatott nokedlit senki. És tényleg! Mennyire vidám! :)))

dr.ahalan 2024.08.15. 23:13:25

A Gábor jött, mentünk együtt, a hűtő tele friss kajákkal, elvileg jöhet az „énidő”. :)
Horrorka gyógyul szorgalmasan, volt ma a dokinál, megint egy kis megkönnyebbülés. :)
Ma volt kedvem a politikával foglalkozni. Persze minden reggel rászánok az igazmondó magyar és európai hírportálokra fél-egy órát, de írni valahogy mostanában nincs idő. :)
Beszántotta Orbán a jó magyar földet akkumulátorgyárakkal… Mérgező anyagokkal, levegőszennyezéssel. Talajvíz mérgezésével… A gyárak gyakorlatilag hatalmas bukásnak mutatják magukat, 31%-os visszaesés… Egyetlen hónap mutatója! Gratulálok, detélleg! :O
Figyelem a háborút… Zelenszkij betört az orosz területekre, szedi a foglyokat… Tizenéves gyerekek! Azt se tudják, hogy miről van szó. Sírnak, jajgatnak, mert elveszik tőlük a telefont! :O
Undorító az egész… Drukkolok Kamala Harris-nak, az értő, emlékező olvasó tudja. Már az előző választást is ő nyerte meg igazából, nem a buta öregember. :)
Paks. Gyakorlatilag lenyúlták a város adóbevételeit. Téged sugarazunk, a pénzt befizeted, azt elvesszük, a Duna vize fel lesz forralva, kidöglik minden, de te tehetsz róla. Ha a fideszre szavaztál volna, akkor legalább a főtéren lennének virágok, és kapnál segélyt.
Micsoda fertelmes pokol… Megyek is vissza a buborékomba! Pápuszi! :)

dr.ahalan 2024.08.16. 23:29:10

És akkor Gábor a Mirákulumban, jöhet 3 nap, ami csak rólam szól! :)
Ételek, amiket ő sose enne meg. Filmek, amiket ő sose nézne meg. Döbbenetes horror, háziasszonyoknak való pityergős… Szóval amolyan általam is elítélt szemét. :)
Néha tudom élvezni. És kész! :)
Puncsa (Thabita) barátnőmön kattogtam ma, szegény drágám! Már milyen régen elment! :(
Ő aztán igen okos nő volt, a doktori diplomáján dolgozott, de helyből lecseszett, amiért valami hülye indíttatásból, valami gőgös elv mentén nem néztem sorozatokat.
- Jó. Nem nézünk valóságshow-t. Tehetségkutató biszbaszt se… Ezek kamuk. A kevésbé értő, megvezethető embereknek szólnak… De Szex és New York? Született feleségek? Csengetett, Mylord? Normális vagy? :)
Egyszer feladta házi feladatnak a Downton Abbey-t. Akkor nem volt rá idő, most ennyi sok idő után pótolom… Igazából imádom az angol filmeket, és ott van minden kedvenc színészem. :)
A Gábor továbbra is kikéri magának… :)
Politika?
Természetesen továbbra is azt gondolom, hogy Zelenszkij a honvédő, és Putyin az agresszor. Csak arra céloztam az előzőben, hogy az orosz gazdasági elit megdöbbent, tini srácok majdnem kiképzés nélkül kerülnek a frontra, meghalnak, vagy ukrán fogságba kerülnek, sírnak, bepisilnek…Tudatlan, tanulatlan gyerekek. Nagy részük francia wc-t se látott soha, de van mobilja, és ha elveszik tőle, akkor sikít, és a földhöz veri magát.
Evakuálni kellett a lakosságot, OROSZ területen, Putyin nem ezt ígérte, villámháborút ígért, eltelt több mint két év, rengeteg pénzt éget el ez az egész őrület, senki nem akar világháborút, le kellene szállni a magas lóról…
Olvasom fél szemmel a hazug magyar „hivatalos” magyarázatot… A hamis híreket. Látom az eredményeket. A statisztikákat. A valódi világsajtót…
És van a nagy magyar valóság. Az ország teljes kifosztása… Mert háború van. Hát persze…
Mindegy! Vissza a buborékba! :)
Holnap gyöngyözni fogok, a Temu lezúzta a Meskát, ahogy minden más kézműves portált, kereskedői web-helyet, Orbán beleegyezésével… Alig napok alatt.
Kaptunk érte kínai hitelt az uniós pénzek helyett, amit a dán rákhalászok már nem engednek ellopni. Most ebből zabál a mammon, ebből a pénzből úszik a hatalmas yacht az Adrián, közel a vég. :)
Lehet hogy még lesz időm, és végig is nézem. Remek lesz! Szórakoztató! :)

dr.ahalan 2024.08.17. 23:16:57

Lehetett volna élvezhető, boldog nap, a nyár utolsó lehelete… De nem lett az. :(
Filmet néztem eleget, tettem a dolgomat, néha kinéztem a térre…
Gondolkodtam. Sokat. Hogyan alakult át az igazság hazugsággá… Hogyan alakult át a hazugság igazsággá. Mi történik?
Manipuláció. Dühkitörések. Rettenetes dolgok. Igaztalan vádak. Tények, statisztikák, kontra demagóg szólamok, sírás, és csapkodás.
Aztán lenyugodtam.
Majd kiszálazom. Nyilván…

dr.ahalan 2024.08.19. 23:01:25

Gábor megjött a Mirákulumból, felszaladt, felhozta egy kis részét a küldeménynek… A többit majd szerdán, holnapra vendégeket várunk, nem kell tele lennie az előszobának, vagy Horrorka szobájának krumplis, almás és szilvás rekeszekkel, paradicsomos, répás, paprikás, és karalábés szatyrokkal, fokhagyma füzérekkel, paradicsomleves és szörpös palackokkal. :)
Miniszabi vége, jön az ezerszer átkozott tűzijáték. Ez van…
Ma a reels videók is elszomorítottak. Milyen rettenetes körülmények közt milyen rettenetes ételeket esznek a magyar emberek! Már a csirkefarhát is drága, pörkölt szaftkocka olcsó tésztával! Az jó étel! :O
Elis és Eloá… Az ő történetük is elképesztő!
Egyébként fantasztikus tojásos nokedlit alkottam. Felvettem a kajalistára… :)
Szóval holnap ünnep. Napló nem lesz… Majd szerdán. Talán! Pápuszi! :)
süti beállítások módosítása