dr.ahalan

dr.ahalan

Le a sonkával!

2024. április 03. - dr.ahalan

 

A képet a netről szedtem, de ezek a kedvenc csehszlovák bélyegeim. Mucha. Ráleltem néhány darabra, ékszer is készül majd belőlük. :)

Nagyon hosszúnak tűnt ez a négy napos ünnep, már nagyon nehezen viseltem a vastag kajákat, húsok, tojás, sonka, kalács, édességek… Most egy kicsit könnyebb étrend következik. :)

Horrorka vasárnap jött, Gáborral egész nap engem cukkoltak persze, rengeteget nevettünk, és persze jött a nyuszika, hozta az ajándékokat. :)

Közben haladok a csehszlovák bélyegalbummal, már több mint ezer bélyeget kiválogattam az ömlesztett anyagból, ezek egy részét beazonosítottam… Ez nagyon pepecs munka, van ugyan online katalógus, ott is lehet keresni, de én szeretek hagyományos, papír alapú katalógusokkal dolgozni. :)

Gondoltak megkérem Horrorkát segítsen pár nehéz tételnél, jobb a szeme… Egy darabig lapozgatott, aztán kettőt pittyentett a telefonjával, tessék! Itt egy bélyegkereső app! A tiedre is letöltöttem… Azta! Le kell fotózni a bélyeget, 1-2 másodperc alatt megtalálja, és a bélyegről minden információ ott van az orrod előtt. Kiadás napja, helye, apropója. Még az értéke is, ritkasága, katalógusszámai a világban, mennyire keresett, hány százalékkal kérhetsz érte többet. :O Félelmetes! :O

Le vagyok nyűgözve, nagyon élvezem! :)

Közben berobbant a nyár, minden élénkzöld, ma elmentem intézni az ügyeimet a Corvin Plázába, aztán csatangoltam egy kicsit. Imádtam az erős szél ellenére is.! :)

Mondjuk akartam volna enni egy fagyit, de elfelejtettem. :)

És akkor április. Sűrű hónapnak ígéri magát, elvileg vizsgálatokra megyek, hivatali ügyek is lesznek bőven, lejárt iratok, és más finomságok. :(

Társasházi közgyűlés is lesz, egymás után szólnak a tulajdonosok, nem jönnek, meghatalmaznának. Mostanában ez van, akiket érdekelt a ház sorsa, azok már elmentek, vagy nagyon öregek, az örökösök meg nem foglalkoznak vele.

A házban szinte csak külföldiek élnek, bérlők. Cserélődnek, látom a neveket. Még a nációt se ismerem fel, annyira furák.

Minden új lakó hozza az új készülékeit, úszunk a kartondobozokban. Mert persze nem darabolja össze, csak legórja a kuka mellé mind. Bútorok, TV, hűtő, mosógép, mikró, számítógép, és ezer más. A takarító nem bírja, alkalmazni kell egy embert, aki darabol. Az eszem megáll! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr4018369577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.04.03. 23:06:05

Fura nap volt. Angyaldokinál jártam, tömegközlekedni akartam, de a Gábor végül kiszakadt az irodából, és elvitt. Ma se kaptam akupunktit, vérnyomás rendben, tünetek megszűntek, azt a gyógyszert ne szedd, és hívj fel, ha beszéltél a háziorvosoddal… Ölelés, még egy ölelés. :)))
A blog.hu-val viszont baj van. Tudom, évek óta ezt harsogom, már drága Envernek is lejött, (nyugodjék békében!), de súlyosodik az ügy. Válogatott kínzásokat találnak ki. Néha már alig se jutok be a naplómba… Ha nem lennék többet, akkor egészen egyszerűen üssétek be a keresőbe: AHALAN… És megtaláltok még akkor is, ha a bolond Márta hatszáz AHALAN-ként tündököl majd… A többiek meg meghaltak. Jobb esetben elárverezték a lakásukat, és nemhogy netjük nincs, de fedél sincs a fejük fölött. Tényleg! Mi lett a wiko-val? Mi lett Bellanival? Mi lett Judea-val? Stibor? És még sorolhatnám… Ugye? Szerettem a freelove.hu-t! :))

dr.ahalan 2024.04.04. 23:28:07

És akkor három egész nap teljes szabadság! :)
Gábor jött munka után, elvitt bevásárolni, a terv szerint holnap elrobog a Mirákulumba segíteni a szüleinek, ásni fog, fát aprítani, őzet, rókát lesni. Neki ez öröm, élvezet. :)
Nekem pedig jöhetnek a Gábor által nem kultivált kedvenc kajáim, az ÉN kedvenc filmjeim, gyöngyök, bélyegek, csacsogások barátnőkkel. :)
És a zenéim… Sok zenét szeretünk közösen is, de vannak a nyolcvanas évekből olyan muzsikák, amiktől a Gábornak kihullik a haja… :)
Nekem kedvesek. Egynyári slágerek, nyári flörtök, Baja, a folyó illata, tánciskola, illemtanár, össztánc. Cha-cha-cha a stégeken bikiniben, két úszás és napozás közt. A jeges mangószörp. Hosszú sor a lángossütőnél, egy lángos egy bélás… Már senki se emlékszik rá, a bélás a kétforintos érme volt, csúnya, réz… Nekem van még belőle, ékszereket is adtam el vele, nem keveset! :)
A nyolcvanas években a Hungária kicsit visszahozta a hatvanas éveket, édesapu tanított rokizni, még az én velejéig romlott, és gonosz anyám is emberré változott nyaranta, :)
Ezekről az évekről beszélgetünk Mr. Negyven évvel… Most elmegy megint, Franciaországba viszi a cég. Munkaalkoholistává tette a gyász. :(
Szóval három nap. Csak az enyém! :)))

dr.ahalan 2024.04.05. 23:27:53

És az első nap. Sült csirke maradt tegnapról, egyébként élvezkedtem. Belaktam az egész ágyat csehszlovák bélyegekkel, a következő lépés az Amerika-gyűjtemény rendbetétele lesz. :)
Hatalmas anyagom van, két egyforma bélyeg, az egyik milliókat érhet, a másik pár forintot… Eddig nehéz volt megállapítani, most az app segít, nem is értem, hogyan működik. De működik. Ma betettem alá egy hamis bélyeget, és közölte, hogy hamis… Döbbenet! :)
Mondjuk az is vastagon döbbenet, hogy mennyire megemelkedtek a banki költségek! Kis pénzem érkezett, az egyenlegemen elcsodálkoztam…Beléptem, megnéztem… Elámultam! Most tényleg! Ennyire megdobták a banki költségeket? A hitelesektől már nincs mit elvenni. Aki hitelre szorul ma Magyarországon, az rabszolga lesz… Mert kis hitelt nem engednek ám felvenni! Aztán rátolnak simán 100-170%-ot… Nekem mondjuk sose volt hitelem. Remélem nem is lesz. :(
Akkor most a kisbetéteseket fogják kirabolni? Kötelezik az embert a bankszámla üzemeltetésére… Ezt értem. Rendben is van… 2010-ben ezrelékekről beszéltek, abból százalékok lettek, most a beérkezett összeg nagyon nagy százalékát fogta le a bank… Engem nem érint, de a nyugdíjasnak, kiskeresetűnek… Számlavezetési díj, SMS-díj, meg nem is tudom. Mindenféle biszbasz… Innen már nincs tovább. Ennél mélyebben nem lehet kifosztani a kis pénzből élőket. Kíváncsian várok… Mi fog történni? :)

dr.ahalan 2024.04.07. 00:09:40

Fura volt egyedül lenni szombaton, de élveztem! Törökülésben ebédeztem, csatangoltam a filmek közt… 1-2 éve olvastam egy rettenetes könyvet, írtam is róla a naplómban. A 44. gyermek! :O
Gyerekkínzó sorozatgyilkos, Szovjetunió, az ötvenes évek. Most megnéztem a filmet, egészen elképesztő volt… Néztem és hallgattam még sok mindenféle mást is. Eszkimó asszony fázik. Micsoda hatalmas film! Priscilla, a sivatag királynője. Búcsúmulatság…
Hatalmas tüntetés is volt ma Budapesten, bulimámorban égett a város. Tűzijátékok, énekelő fiatalok… Hát. Meglátjuk. Én azt gondolom erről az egész színjátékról, hogy kamu, elterelés… Persze szívből kívánom, hogy ne legyen igazam, de sajnos úgyis igazam lesz… :(
Lufi. Cirkuszt és kenyeret a népnek… Értem én! Kenyér nincs, nagyobb, hatásosabb cirkusz kell. Majd meglátjuk. Sajnos.
Mondom! Ne legyen igazam! :)
Néztem a tüntető népeket. Az arcokat… Kerestem az értelmet… 2010 és 2014 között minden tüntetésen kint voltam. A mainál sokkal nagyobb tüntetéseken is. Például a Bohócforradalmon… Még piros bohócorrom is volt, szivacsból. :)
Ott akkor szép, értelmes arcú népek hallgatták az értelmes szavakat. Érveket, tényeket, vádpontokat, levezetéseket. Énekeltünk Himnuszt, és jó volt…
Ma kifosztott, becsapott emberek tülekedtek az ország minden részéből, és hinni akarták, hogy lesz nekik kiút. Legyen nekik igazuk…
Demagóg pátoszokat hallottam, hamis ígéreteket… Nagy magyar biszbaszt, de semmi konkrétumot. Ahogy 14 éve, ugyanabból a csapból, ugyanaz a nóta…
Ahogy a Belga énekli:
www.youtube.com/watch?v=jS-jSTVt670
És hiszi a bugris, hogy ez nem röhögtető paródia…:)))

dr.ahalan 2024.04.07. 23:38:03

Miniszabinak vége, estére megjött a Gábor a Mirákulumból, borostásan, napsütötten. Nagyon tudom szeretni ilyenkor! :)
Nagy doboz húsvéti belga csokit hozott, megjöttek a német barátaink, nekik is van présházuk a völgyben. Évekig nem tudtak jönni, Gáborpapa tartotta rendben a házukat, most meghálálták. :)
Amikor utoljára találkoztam a fiukkal, Rayekkel… Még alig volt kisiskolás. Ültünk a cseresznyefa alatt az asztalnál, és gyöngyöt fűztünk, szivárványszín karkötőket.
Egyetlen szót se értettünk egymás nyelvén, mégis remekül elbeszélgettünk.
Rayek ma magasabb mint a Gábor, és komoly céljai vannak. A csokit ő küldte. Emlékszik… :)
Nehéz hét lesz, Gábornak főleg. Nem könnyű manapság az építőiparban helyt állni, az uniós pénzek nem jönnek, a kormánypárt (Lölö és a vejkó) minden létező projektet lerabol, fillérekért is lehajolnak már.
Érdekes fejlemény! A házunk függőfolyosói megrepedeztek, a gyönyörű öntöttvas korlátok kilazultak. Évek óta kérek be árajánlatokat, elmebetegeket küldött a fidesznyik lakótárs… Gondolom érthető. Ők már csak ilyenek… 12 millió! 14 millió! Lebontják az egészet, újra kell építeni. :O
Most megjött az egészséges árajánlat. 1,8 millió… Mérnökként ezt harsogom évek óta! Ahol hiba van, ott fel kell törni, kiönteni műgyantával megerősített cementtel.
Így mennek itt a dolgok, ez van. Átlátom, értem, és a közgyűlésen nyilván szóvá is teszem, jegyzőkönyvbe is vetetem… Semmire nem megyek vele, ugyanez történik az országgal, ami a házunkkal… Sunyi, aljas pénzhajhászat, lehúzás, de legalább a házat megóvtam… És mire mentem vele? Na mire?
Hát mondjuk van lakható életterem. A közös költséget fizetik. Belőlünk nem lesz romkocsma. Az is nagy szó manapság Budapesten! :)

dr.ahalan 2024.04.08. 23:30:39

Túl vagyok a társasházi közgyűlésen, hatalmas tolongás volt, a 34 albetét tulajdonosból ott ültünk öten… Igazából nagyrészt beszélgettünk, várjuk a fecskéket, kedves denevérek költöztek be a padlásra, jó helyük lesz ott. Szeretem a denevéreket, egyszer lakott is nálam pár napig egy, ő mondjuk hozta rám a frászt! :)
Könnyű volt dönteni, bombáznak minket árajánlatokkal, aki két éve még tizensok milliót kért, az a tizedéért is dolgozna, de találtunk nála becsületesebbet. :)
Ahogy gondoltam, ki tudjuk javíttatni a „gang” (függőfolyosó) repedezett részeit, rendbe tudjuk tetetni a korlátokat, és a teljes lépcsőházat ki tudjuk festetni. Most kell pénzt költeni, igazából tudni lehetett előre, aki egy kicsit is tanult politikai közgazdaságtant, az ki tudta számolni. Ez az az idő, amikor dolgoztatni kell, és kínosan kell figyelni arra, hogy valóban becsületes magyar vállalkozóknak adjunk munkát, megélhetést, és ne valami zavarosban halászó mélymagyar ganénak. :)))

Még emlékszem a fontoskodó, gőgös majmokra… Az egyik földhöz vágott valami szerszámot mérgében, a másik bőszen mérte fel a terepet… Szóltam neki! Ember! Azon az emeleten nincs is hiba! Mit méricskél? Ott nem kell javítani… Erre visszaszólt: Azt nem magácska fogja eldönteni! :O
Hagytam a francba, gürcölt még pár órát, a tizenmilliós, kiglancolt árajánlatát dobtam olvasatlanul a virtuális a kukába… Aztán próbálkozott még, igyekezett nemrég megvesztegetni is… Hát! Nincs az a pénz…
Sose gyűjtöttem vagyont. Illetve igen, de csak élvezetből. :)
A vagyonom? Becsület. És tiszta lelkiismeret. Hatalmas kincs! Köszönet Gábornak, aki szponzorálja… :)
süti beállítások módosítása