dr.ahalan

dr.ahalan

Bajai romantika-konzerv

2023. október 31. - dr.ahalan

 

A fotót nem én lőttem, a neten botlottam bele… :))

Nagyon hangulatos városka Baja, de rettenetesen megváltozott az elmúlt negyven évben. Mivel találkozóra mentünk a temetőlátogatás után, hát belekeveredtünk. Ahol régen egy mocsári ösvényen mentünk át az iskolába baktatva a lakótelepről, ott most kétszintes, csinos házak állnak, vidám, mediterrán hangulatú utcákkal, a kertekben fügefák és hatalmas banáncserjék. :O

Sose hittem volna, de igen… Eltévedtem Baján! Én! :)))

Szóval az első komoly fiúm várt minket a saját új lakásában egy kávéra. Nyáron megözvegyült, gyászol, és nem tudott volna a régi otthonában élni.

Szinte napra pontosan negyven év telt el azóta, hogy utoljára együtt voltunk. Szakításra sose került sor, ő Szegedre költözött dolgozni, engem felvettek főiskolásnak, és valahogy elritkult, ellaposodott. :)

Igazából nem volt romantikus találkozás, mindketten tudtuk…  negyven év után nincs helye a buta illúzióknak, de kedves ügynek sikeredett.

Gáborral azonnal megkedvelték egymást, aztán kint beszélgettünk az erkélyen hosszan-hosszan…:)))

Érdekes, én úgy emlékszem, hogy a buszmegállóban láttuk meg egymást először, az ő járata öt méterrel az enyémtől állt meg, és nem tudtuk nem észrevenni egymást reggelenként. Meg-megálltunk egy pillanatra a rohanó tömegben, és néztük egymást. Ha valamelyikünk busza késett, akkor a másik megvárta…  :)

Most kiderült, hogy ő engem akkor látott meg, amikor:

„Az a hatalmas csávolyi srác dobált téged a …. utcában. Mint egy pihét. Szűk farmer volt rajtad. Mindig ilyen dolgok történtek veled… „

Gábor persze azonnal rávágta, hogy ez azóta is így van. :)

A dobálásra nem emlékszem. Csávolyi fiúra sem… De kísérgetett egy időben egy baromi magas bokszoló srác, talán ő lehetett az. Akkora tenyere volt, hogy az enyém háromszor belefért. :)))

Mindegy.

De miért dobált? Talán rokiztunk? Az utcán? Nem értem… :O

Mondjuk akkor jártam tánciskolába, bárhol képes voltam rokizni, meg cha-cha-cha lépéseket gyakorolni. :)))

Nem emlékezett az akkori kedvenc parfümöm nevére sem. A szürke Charlie volt…

Az almazöld muszlin táncruhámra, és a keményített selyem alsószoknyára viszont emlékezett. Arra is, hogy hol, és mit műveltünk amikor azt viseltem. Valami bál után lehetett.:)))

Arra is mindketten emlékszünk, a Hungária koncerten beszéltünk először, én még 16 éves  se voltam, ő 17. Három évig tartott. :)

Mármint a szerelem. Nem a koncert. :)))

Nagyon örülök, hogy ez az élmény, negyven év elteltével megadatott nekünk. :)

Abban maradtunk, hogy találkozunk még. És beszélgetünk. Sokat. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9118247749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.11.01. 22:58:09

És akkor megint itt van a rettenet. Az év legutálatosabb hónapja, a november… Igazából nagyon jó idő adatott meg a halottaknak napján, egész nap nyitva volt az ablak, és csak este csavartam fel a fűtést.
Nagyon korán lement a Nap, hosszúra nyúlt az este, volt időm emlékezni… Ilyenkor mindig végiggondolom, rettenetesen sok általam szeretett embert kísértem már én el az utolsó útra. Felsorolni is nehéz lenne…
Dédike, nagymamám, nagypapám, drága-drága édesapu. Anyám. A nevelőapám. Unokatestvérem, a Csaba. Felakasztotta magát boldogtalanságában nagyon fiatalon.
A lakónénik… Kimentem a folyósóra ma, végignéztem a harminc lakáson… Ki hol lakott. Pezsgett a ház, tele volt virágokkal az özvegyek háza, csak én voltam fiatal, ha kitoltam Horrorkát babakocsiban a függőfolyosóra, akkor jöttek, hupákoltak, kényeztették, egymásnak feszültek a drágák.
Minden lakásba bejárásom volt, anyám helyett harminc nagymamája volt az én gyerekemnek, legyen nekik könnyű a föld…
Barátok! Mennyi sok-sok barát ment már el! Puncsa (Thabita). A legjobb barátnő! Dio. Szerintke. És persze a drága Enver… Olvasom, elmentek már rengetegen a free-s közösségből… Lehetetlen felsorolni őket. :((
Elmentek szerelmek is, szomorúan vettem az idén búcsút Jávor Imrétől, az utolsó nagy szerelemtől, 21 éves voltam…
Halottak napja. Kicsit visszagondoltam rájuk. Unalmas írás… Bocsi. Mécses ég, füstölő ontja az illatot, és itt vannak egy kicsit még. Emlékek… Jó ez így.

dr.ahalan 2023.11.02. 23:37:50

Zaklatott nap volt, sok telefonnal. Krisztike, Horrorka, Gábormama, vevő1, vevő2… E-mail. Vevő3. Vevő4…. Érte jönne. Mégse jönne érte… Mennyi a posta? Nem lehetne inkább mályvapiros?
MI AZ A MÁLYVAPIROS?
Megnézte a posta oldalán. Nem annyi… Hát de. Meg a buborékos boríték ára… Nem kér buborékos borítékot! :O
Akkor miben küldjem? Vödörben? :O
Meg vannak bolondulva az emberek a novemberi nyárban, az olaszok strandolnak, rekord hőmérsékleteket mérünk. Nem jó ez így…
Gábormama kertjében nem érett magyar gyümölcs ebben az évben. Se málna, se eper, se cseresznye, se alma, se birsalma, se szilva, se dió, se körte… Semmi. Csak füge. De az bőven.
Akkumulátorgyárak? Tényleg?
És akkor azok nem migráncsok… Tényleg?
Viszont lesz konzultáció! Alig várom! Hogy ne nyissam ki… Majd megnézem a neten…Egyszer majd sokat fognak érni ezek a borítékok bontatlanul. Már most sokat érnek a kezdeti példányok az amerikai magyaroknál, rákukkoltam az árverésekre. Aszta…. :O

dr.ahalan 2023.11.06. 23:24:38

Kicsit elmaradtam innen, izgalmasnak sikeredett a hétvége, végre senki nem volt beteg, senkinek nem adódtak problémái, és sikerült összehozni egy év után nálam az ittalvós „politikai vitaestet”… :)))
Mondjuk tavaly adventre terveztük… :(
Kár lenne tagadni, volt jó vacsora, fogyott rengeteg pálinka, bor, és történtek dolgok. Rengeteg nevetés… :)))
Beszélgettünk sok mindenről. A free-ről is esett szó bőven. Már kezdem elfelejteni a nickeket. Nem baj… Valaha könyvet terveztem a történelméről, az emberekről, a karakterekről, arról a mérhetetlen mennyiségű bűnről, mocsokról, aljasságról és hazugságról, ami ott burjánzott. Ma már… Semmi.
Minden mocska ellenére nekem sokat adott. Élveztem, hogy jó lehetek a rosszak közt, A KITILTOTT! Élveztem az erkölcsi, anyagi, és tudásbéli fölényemet… Vicces volt velük harcolni.
Több száz ember. Vagy talán ezer? Nem számoltam… Irigyek, nácik, naplópederők, sikertelenek, elhagyottak, depressziós középkorúak, szeretőre éhes milfek, rusnya háziasszonyok, stricik, kurvák, drogosok… Végtelen a lista.
Rengetegen meghaltak.
A többi vegetál… Én meg győztem. Csak úgy mondom. Mint egy hosszú videojátékban.
19 éve tart. És game over! :)))

dr.ahalan 2024.01.23. 23:08:51

@dr.ahalan: Ezt csak úgy feldobta a blog.hu... Hehe!
süti beállítások módosítása