dr.ahalan

dr.ahalan

Aha és a száradási idő

2023. március 28. - dr.ahalan

 

Tényleg! Gyerekkoromban lehetett kapni kávéízű Zizit is, ma már csak vegyes gyümölcsöst árulnak, legtöbbször rücsök nélkül.. Szerettem még a csokis-tejszínes keveréket is, de azt se láttam már vagy húsz éve. :)))

Bolond ez a tavasz, és tényleg megbolondultak az emberek… Mostanában mindig a vállalkozókkal kell vívnom, olyan árajánlatokat küldenek egy-egy munka kapcsán, hogy csuklom tőlük, de ami ma történt… Hát az abszurd! :O

A ház kapuja megkopott, fel kell újítani, árajánlat jött, elfogadtuk. Csiszolás, javítás, sötétebbre pácolás, és két réteg kültéri lakk, vagy glazúr… Mindegy.

Tegnap, amikor a könyvtárból jöttem haza, még nem történt a kapuval semmi. Ma délelőtt meg jött az e-mail, elkészültek a munkával… Hogy mi vaaan? :O

Lemegyek, a kapu mutatósan lekenve, egy réteg valamivel… Szépen lekenték a koszfoltokat is. Maradnak örökre. :))) A javítás? A díszléceket leszedték, hogy ne kelljen pótolni, oszt jónapot. :O

Megy a levelezés… Azért nem pácolt, és nem festett, mert bűn lenne ezt a színt lefesteni. Majd ő megmondja! És ez első osztályú glazúr. Hát mondom… Hiszem ha akarom, de akkor is csak egy réteg… Aszongya nem egy… Ember! Ennyi idő alatt meg se száradhatott volna! :O

A másik!

Csörög a telefonom, vonalas szám, 62-es körzet. Gyönyörű tájszólású ember, a Pista bácsit keresi. Hát mondom… Pista bácsim egy darab sincs. :O

De, de! A Pista bácsi adta meg ezt a számot, hívjam, ha megkapom a fizetést! Tudja! Engem segített ki háromezerrel, kifizetett ma a főnök, hát segítsen mán, hogy adjam az adósságot…

Elcsevegtünk még egy darabig, mire elhitte… Nem lakik nálam Pista bácsi, én Pesten vagyok, nem, nem csapom be… :O

Aztán a citromail. Amióta modernizálták, azóta olyan szinten használhatatlan, hogy regényt olvasok, amíg megnyit egy-egy levelet, a spam-ek ugyanúgy ömlenek mint előtte, viszont kérnek ezután érte havi hatezer forintot! #menjanyadba… :O

Most értesíthetek minden barátot, vevőt az új címemről. És mindenhol át is kell állítanom… Borzasztó! :O

És még csak kedd van! :O

Az idegeimnek viszont jót tett, hogy a Gábor hozott két csomag bélyeget, az élvezetek élvezete! Megegyeztünk, ezután ha arra jár, és valami csoda folytán nyitva van a bélyegdiszkont, akkor felvásárol egy adagot. Fél kiló régi külföldi, és fél kiló 1950 előtti magyar! :)))

A külföldit már széttúrtam, mint a kismalac. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7718083084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.03.29. 23:26:58

Mint megtudtam kedves olvasótól, rosszul írtam. A citromail nem havonta, hanem negyedévente hatezer forint. És tényleg… Na de attól még car, és miért kellene érte fizetnem? Egészen remek ingyenes e-mail címeim vannak, szanaszét a nagyvilágban. Mi ez a marhaság? :O
Aztán ugye közeledik a húsvét, nekünk nyilván picike ünnep lesz, gyerek nincs a háznál… Szerettem, ahogy Horrorka gyerekkorában kereste a fészket, a műfüvet nemrég dobtam ki, a színes tojás kapszulákat meg ő vitte el, fürdőbombákat gyárt mostanában, az az új hobbija. :)))
A kapszulákban mindig édesség volt, apró játék, később pénz is… Jó volt! :)))
A locsolás is inkább csak Baján volt hagyomány, egyszer 67 locsolóm volt a panelben, még felpántlikázott lovaskocsival is jöttek Szentistvánról. :)))
A legemlékezetesebb húsvét? Mirákulum.
Nyári melegben mentünk, én balerinacipőben, rövid pólóban.
A házunkban akkor még nem lehetett aludni, a polgármesteri hivatal vendégszobájába cuccoltunk be, reggel megdöbbentem, a tetőablakokon vastagon állt a hó! :O
Rohantunk be a városba, Gábornak persze volt téli ruhája, de nekem semmi… Vettünk pufidzsekit, zoknit, gumicsizmát, amit kapni lehetett… majdnem megfagytam… :O
Aztán nekiláttunk metszeni a szőlőt, bizonygattam, én ezt tudom, Baján sokszor csináltam, detélleg… :)))
A második tőkénél valahogy félrenyúltam, vágtam, spriccelt a vér, Bojtár kutyánk persze ott téblábolt mellettem, a hófehér szőrét beborította a vörösség, átvágtam ujjat, körmöt, ideget, nagyon ronda volt, Gábor vitt Zalaegerszegre, pedig reggel az ijedtségre kupica pálinkával kezdtünk, tetanusz, ragasztás, pólya, bal kéznek hetekre annyi! :)))
Az az ujjam azóta is érzéketlen, és zsibbadt.
Azért az vicces volt, ahogy bekacsáztam a rendelőbe… Egy kopasz nő, sáros, havas gumicsizmában, ormótlan dzsekiben, vérző kézzel, enyhe pálinkaillattal, húsvét szent ünnepén… :)))
És TÁJSZÓLÁS NÉLKÜL! :O

dr.ahalan 2023.03.30. 23:04:57

Ez borzasztó nap volt, mondjuk még a délelőtt elketyegett, összedobtam a rakott krumplit, aztán szorgalmasan pakolgattam össze a bélyegcsomagokat, de délután jött az az átkozott front, hozta magával a gyengeséget, álmosságot, kóválygást… Aztán leesett az első csepp eső, én meg öt perc alatt kiszökkentem a zombilétből. Ideje lenne látogatást tenni az angyaldokinál, ő ezt évekre ki tudja belőlem akupunktizni. :)))
Ma eszembe jutott még egy húsvéti aranyosság, Horrorka édesapja szegény mindent megadott a lánykájának, én ugyan tiltakoztam, de hozott egyszer húsvétra egy nyuszit. :)))
Persze a hároméves angyalka tapsikolt örömében, én is ellágyultam, hófehér apróság volt, akkora mint az öklöm, idétlenül ugrált fel-alá, elneveztük Marcipánnak. :)))
Mondjuk két napig tudott tündéri maradni, attól kezdve mindent megrágott, egész éjjel motoszkált, végül a kádba tettük éjszakára, de kijutott valahogy, kirágta a mosópor papírdobozát, tövig rágta a körömkefét, terrorban tartotta a kutyát, megette a vacsoráját is… Igazából mindent megevett! A méregerős lecsót is.
Támadott, harapott… Végül levittük Bajára, rokon tartott nyulat, befogadta.
Egy év múlva meglátogattuk, hatalmasra nőtt a nyúlbak, és olyan szinten szaporodott, hogy a rokon új és új ketreceket volt kénytelen telepíteni, már városszerte híre járt, vitték hozzá a lányokat, és ő csak kefélt, és kefélt… Jó sokáig élt, és mi sokáig emlegettük. :)))
Néhány éve még találkoztunk olyannal, aki hófehér Marcipán-nyulakat tenyésztett, az utódok máig divatosak Baján. Hatalmas termetűek, és igen vadak. :)))

Léda* 2023.03.31. 18:59:11

Jól elszaporodtak az ilyen kiváló szakemberek, sőt, szinte már csak ehhez hasonlók dolgoznak. :D
Egyik ügyfelemhez 20 ezer forintért akart kimenni a redőnyszerelő, annyiért megnézte volna, mi a hiba. De az is szép, mikor egy tetőtől földig felújított ház előtt barikád díszeleg "omlásveszély!" felirattal.
Örülhetnek a lakók, hogy eladták olcsón a padlásteret, meg még felvettek hozzá jó magas hitelt is és pár év múlva repedezik, omlik a házuk.

Vagy felújítás közben dől le, mint nem olyan rég a Nagymező utcában.. sajnos tele van kóklerekkel az építőipar, a festő-mázoló szegmens is. Le kell komolyan nyomozni őket, ha nincs ismerős, érdekes kivitelezésekbe csöppen az ember. :)

dr.ahalan 2023.03.31. 22:56:37

@Léda*: Erről mesélhetnék! Lassan húsz éve viszem számvizsgálóként ezt a böhöm nagy társasházat, a közös képviselővel vért izzadunk, hogy kiszűrjük a gennyes és pofátlan vállalkozókat. Könyvet írhatnék róluk. :)

dr.ahalan 2023.03.31. 23:30:00

Péntek! :)))
Mivel negyedév utolsó napja, hát kissé stresszes volt a közös cégecskénk okán, de végül megoldottuk. :)))
A Lurdy-házban vásároltunk, írószerek is kellettek, borítékok, némi kis elegáns fehérneműre is vágytam, kifogytam a vitaminokból is… És persze kaja is kellett. Most tele a hűtő, lefagyasztottam egy csomó húst, holnapra gyönyörű oldalast hozott a Gábor, ő süti majd a maga módján, bors bundában… :)))
Március 31. Mára kellett volna oly módon visszaállítani a magyar demokráciát, felszámolni a korrupciót legalább olyan szinten, hogy az ország megkaphassa a „prüsszeli” pénzeket…
Nem sikerült. Eszükbe se jutott. Lehet így is tarolni. A népet kell elnyomorítani a hatalmas inflációval, és dől a lé az Áfa-bevételekből… Abból aztán lesz kastély, kisvasút, lelőtt rénszarvas, meg minden más hányingert keltő bugris kivagyiság. Mert az fontos…
Én meg nem értem. Minek? Sose értettem, és mindig én voltam bolondnak nézve… Ha tisztességes voltam, ha segítettem, ha nem tudtam elmenni szenvedő, bajban lévő ember mellett, akkor nem tisztességesnek néztek, hittek, hanem HÜLYÉNEK! :O
Mondjuk ebből kinőttem már, most Horrorkát találták meg a drága rokonok…Jó állása van, nagy örökséget perel, amolyan „gazdag pesti”… És bár tíz éve halt meg édesapu, tíz éve fosztották ki, azóta nincs is nagyon kapcsolat, nem is hiányzik… De most persze megkínálják elegáns esküvői meghívóval, kis kedves üzikkel.
Mintha bűnük sose lett volna… Hányni tudnék tőlük.

dr.ahalan 2023.04.04. 07:47:57

Villámgyorsan elszaladt a hétvége a maga megszokott módján, aztán jött ez a mai, dolgos hétfő, gyorsan leszaladtam megvenni a húsvéti apróságokat, aztán csak munka, munka… :)))
Még egy nyuszis történet jutott az eszembe, Horrorka alig volt két éves, a plüssterror-korszakát éltük, 23 barátja volt, számon tartotta őket, nem feledkezett meg egyikről sem. Hajnal négy órakor MINDEN NAP megjelent az ágyunkban, bátran kihordta az összes szörnyet a sötétben, majd befúrta magát közénk a franciaágyon, és édesen aludt tovább… Mi pedig a férjemmel sunyin dobálgattuk át rajta a másikhoz a különféle borzasztóságokat, nem fértünk el sehogy se… :)))
Randa plüssök voltak, a legtöbbre már nem is emlékszem, de a zombi-nyúl még meg van valahol… Rózsaszín volt, a feje mint egy drogosé, a szemei félig fennakadva, a végtagjai ernyedten lógtak, szóval pont úgy nézett ki, mint aki be van tépve… :)))
Történt egy nyári napon, hogy bár mindig tanítgattam a lánykámat, a plüssöket, avagy ahogy ő hívta őket… A pelusokat tartsa egy ládában… Megint tele volt a padló a szobájában velük. :O
Amíg összeszedegettük őket a férjemmel, valahogy elszóltam magam… Egyszer kivágom az összeset az ablakon! :)))
Nyár volt, nyitva minden ablak, a mi szobánkból ráláttam, tipegett, szorgoskodott valamin, csend volt, nyugalom…
Aztán csengettek, a szomszéd Miki érkezett, a férjem barátja, esküvői tanúja… Kezében a nyúl. :)))
- Gondolom tőletek repült ki, a fejemen landolt, visszahoztam! :)))
Megértette a kétéves eszével, ki kell dobni az ablakon a plüssöket. Anyu mondta. Majd ő segít! :)))
süti beállítások módosítása