dr.ahalan

dr.ahalan

Hal, csokoládé és mángold

2022. augusztus 09. - dr.ahalan

 

Rólunk tudni lehet, szeretjük az egyformaságot, a megszokott dolgainkat, így nyaraláskor mindig kiválasztunk egy szelesebb napot, akkor irány Pula óvárosa.

Most is bebuszoztunk reggel, a bolhapiacon kezdtünk, aztán kávéztunk a megszokott asztalunknál, James Joyce mellett, lecsatangoltunk a kikötőig, út közben vásárolgattunk, aztán visszacaplattunk a piachoz, vettünk gyümölcsöket, nagyon olcsó ilyenkor az apró, szárítható füge, az a pincuri körte, ami Baján is megterem sok kertben, és a pirinyó nyári alma.

Körbejártuk a halpiacot is, sokan büdösnek mondanák, én imádom azt a szagot, és azokat a szörnyeket. :)))

Ebéd hagyományosan a csarnok előtti teraszon, tintahal grillen, mángoldos krumplival, valami isteni kaja, ha jókedvű a szakács, akkor maga szalad be a csarnokba az árusokhoz, megveszi a halat, és a vendég orra alá tolja a maga nyers-szagos rettenetével… Megfelel? :)))

Ebéd után még egy pohár Aperol Spritz, ugyanott, a diadalívvel szemben. Gábort közben otthagytam a bronz haverjával, és átszaladtam a KRAS márkaboltba egy nagyobb bevásárlásra. Kevesen tudják, de ott a legolcsóbb minden cukorka, keksz, halva, és ajándékokat is kap az ember lánya. :)))

Jó volt! :))))

Vissza a mába!

Horrorka jött reggel, időpontra mentünk, a dolgok nem intéződnek el maguktól sajnos. Másfél órán át tartott, de végül sikerült meghatároznunk az utat, megtudnunk amit meg akartunk tudni,  aláírtuk amit első körben alá kellett írni, aztán meglátjuk. :))))

Kipihentük magunkat egy bisztróban a Bartók Béla úton, kávé, jeges limonádé és csacsogás. :)))

Hazafelé vettem magamnak két tündéri kánikulanadrágot, az egyik dzsungelmintás, a másik kékfestő-utánzat. A dzsungelmintás már nagyon kellett, mert a sógornőmnek is ilyen van, és majdnem megevett érte a fene! :)))

Aztán lóhalálában megsütöttem a töltött csirkét, összedobtam hozzá egy nagy tál salátát, borítékoltam, gyöngyöt válogattam extrém fülbevalókhoz, délután a Gábor jött fáradtan, evett, megbeszéltük a napot, neki is kijutott a zűrből… Hát így.

Közben kiderült, napok óta nem jön a kőolaj az oroszoktól. Ilyen helyzettel még nem találta magát szembe senki… Az emberek nem is veszik komolyan, nemhogy csökkenne a forgalom, de ma délután is hatalmas dugó volt a hídon, a Gábor pedig három kúton tudott negyven liter gázolajat összekunyerálni a gépszörnyekbe. :O

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5717904751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.08.10. 23:15:00

Ez megint sűrű nap volt, reggel vittem a postát. Corvin Plaza... Kint csodálatos volt a levegő, bent továbbra sincs a közösségi tereken légkondi. Az üveg tetőn tűz be a Nap.... Az üzletek légkondisok persze, de a posta nem... :(((

Szerencsére nulla ember volt előttem, téptem sorszámot, azonnal megjelentem a kijelzőn, a postás hölgy kedves volt, nem csomagként vette fel az ékszereket, hanem ajánlott levélként... Szó nélkül! :)))

Hálából vettem tőle sorsjegyet, nyertem egy ezrest. :)))

Délután Horrorka jött, rengeteg a megbeszélendőnk... Munka után volt, evett, és be is aludt vagy két órát.

Hatkor a Gábor érkezett Veszprémből, ritkán vagyunk mi hárman együtt... Élveztük a beszélgetést...

Aztán elmentek.

Híreket olvastam... A kormány 2028-ra ígéri a pedagógusbérek szintre emelését! Természetesen "prüsszeli" pénzből. Mert amit én, meg te befizetünk adóban, az kell Hatvanpusztára, meg a Semjén állatgyilkolásaira....

2028... Hat év! Addig mit fog enni a pedagógus? Füvet fog legelni?

Kinevelik az új, és új elbutított rabszolgahalmazt. Mondjuk eddig is azt tették.

Magyarország, 1938..... Cselédkorszak, ispánok, kaloda, jönnek a csendőrök kakastollal, Álávlú Orbán.... Érdekes világ!

dr.ahalan 2022.08.12. 07:54:09

Egy nap megint eltelt a hétből. Frankfurti levest főztem, a Gábor szereti... Lementem a Spar-ba, válogattam gyümölcsöt... A gyümölcssalátát imádja, egyébként mostanában alig jut a szervezetébe vitamin, úgyhogy cseleskedtem... Banán, messziföldi mézédes sárgabarack, ananász, kis alma, zutty még egy kis konzerv egzotikus gyümsal... Dobozba be, lehűteni, kész a vitaminbevitel! A témában rafináltnak kell lennem, mint anno Horrorkával... Pedig ő se volt egyszerű eset! :)))

Nagyon nehéz idők ezek... Horrorka az örökségéért küzd, a Gábor a cégért, a megélhetésért... Munka van elég, csak valahogy becstelenek az emberek. Ha becsületes vagy, akkor nem becsületesnek néznek, hanem hülyének... Ma már öreg vagyok, bölcs vagyok, tudom, értem... De milyen nehéz megtalálni az utat! Hogy becsületes is maradj... Olyan könnyű megtalálni az utat, olyan könnyű rácsapni a bűneikre, meggúnyolni őket, tönkretenni őket... A becsület mindig utat tör, és mindig lesznek becsületes emberek, akik biztosítják az utat.

dr.ahalan 2022.08.12. 23:24:46

És végre péntek! :)))

Mivel már csütörtökön bevásároltunk, így előalapoztam a hétvégére főzésileg... :)))

Hosszú nap volt, a Gábor Veszprémből este érkezett, fáradtan, borostásan, nyúzottan. Ittunk egy pohár bort, megvacsoráztunk, megfürdött, és elaludt... Pihennie kell, lemondtam a holnapi esti bulit is, bolhapiacra se megyünk... Ráér. :))

Még két nagyon nehéz hét....

És közben mindenféle dolgok történnek! Vevőm jelentkezett a meskán, a legdrágább ékszeremre! Már megint! Naná, hogy elmebeteg nick... Berta Marton. Zuglóból.... Megkeresésre nem reagál, na vajon ki lehet... :)))) Keserű egy élete lehet, detélleg!

Igazi kárt persze nem tud okozni, már vagy ötvenszer megpróbálta, de nem adja fel... Szerez új és új szemetet, új és új strómant, aki vásárol kamu nickkel... Megvető legyintés. :))) Unalmas. A Meska visszaadja a jutalékot nem valós vásárláskor, és ez már vastagon bűncselekmény... Innentől figyeljük! Nyugodj már le! :)))

A politika is érdekesen senderedik...Baján lezárták a szabadstrandot. Egy méter alatt a Sugovica vízszintje! Nézem.... Át lehet lábalni simán. Én még négy-öt méteren úsztam át a másik partra. Egyszerűen megöltük a bolygónkat. Ahogy Fehér Klára megjósolta az Oxygéniá-ban. Vagy Asimov! Ezerszer... Ember! Ennyi volt... :O

És akkor megint én hazudok, persze! Ahogy szólt a fáma... Kit nézel hülyének, te retek... Milyen világjárvány? Hát... izé... Majdnem ötvenezer halott... Milyen államcsőd? Milyen rezsicsökkentés-eltörlés? Mész a börtönbe, szemét libernyák luvnya! Megbeszéltem a bíróval, már meg is jött az ítélet! :)))

És akkor mi is történik?

Vicces...

Statisztikák, tények, eredmények. Ugye?

dr.ahalan 2022.08.14. 23:28:15

Ez a hétvége is eltelt, nekünk kedves volt. Derűs. Nyugodt. Pihenős. Bekuckózós. Barátnőnkkel beszélgetős.:)))

És holnap majd ránk ront a hétfő. Rettenetes hajsza, nekem is mennem kell, Gábor hajnaltól késő estig lefoglalva, viszi az embereket Veszprémbe minden nap, elképesztő a történet, le se akarom írni... Nem is az én ügyem... Szóval rengeteg a dolog, az én kis papíralapú vicces határidőnaplóm teljesen betelt a hétre, különös kis cetlik mindenütt... Az esküvőre 240 angyalka, szárny van, de karika kell... Gábor privát ügyei! Lottózó! Feladni ezt ekkor, azt akkor... Horrorka ügye. A ház ügyei. DM. Alufólia, sütőpapír, Valeriana, citromos szemeteszsák, hajfesték... KÖNYVTÁR! :O

Önkormányzat... Vatera-ügyek! A web-shop-ok! Irodalmi pályázat, határidő. A céges könyvelő... Gábormamáék is hazajönnek 2-3 napra... Hát... Nem fogok unatkozni. :)))

És közben a Fidesz tényleg nekilátott az erdők tarvágásának. Kipusztítanak mindent, ami levegő... Döbbenettel nézem... A napelemektől úgy félnek, mint ördög a tömjéntől.. Olcsó, jó, de nincs rajta hasznuk... Az Alföld sivatagosodik. Eltűnt a gyom is. Megjelentek a kaktuszok.

Víztározó kellene, nagyon sürgősen. Sok víztározó! Öntözés! Gördülő, csápos, mindenféle! Mit nem lehet ezen érteni? ??? :O

Persze pusztába kiáltott szó... Már csak végignézem.

dr.ahalan 2022.08.15. 23:01:13

Öt munkanapból egy kipipálva. Ez is valami... Eredmény! Örülni kell neki. Igenis lesz péntek. :(((

Én csak mentem, intéztem, kényelmesen... Megint a Gábornak volt nehezebb. Eltört a hidraulika egyik csöve... Szakembert keresni, könyörögni, sürgős, fontos! Közben a megrendelő mégse arra a területre kéri a parkolót... Idegbaj ezer felvonásban. :O

Ha a Veszprém-projektnek vége lesz, akkor úgy berúgunk, de úgy... Istibizi! :)))

Addig tűröm türelemmel. :)))

A könyvtárban fura volt... Már jó ideje látom, kezdenek eltűnni a klasszikusok. Például az Ulysses-t nem találtam a polcon... Fehér Klára is megfogyatkozott. Szabó Magda... Próbálom azt gondolni, hogy kézben van... Persze le lehet hívni online, raktáron még ott vannak, de ami történik, az az én olvasatomban borzasztó, bűn, rettenet. :(((

Illetve nem annyira... Ha a családomat nézem. Anyám még olvasó ember volt minden bűne ellenére. Édesapu pláne... A nevelőapám is könyvvel aludt el. Gábormamáéknak akkora a könyvtáruk, hogy külön szobájuk van, rettenetes polcrendszerrel. A könyv... alap...

Na de! Az én csodás rokonaim! Négyszintes ház... Háromszintes... Na az már ciki! Kétszintes? Télleg? Kádárkocka? Proli rokonság? Panel... Mi van? Nem hívjuk meg az esküvőre! Nehogymár...

Könyv sehol... Én csak tudom.

Nagy magyar szomorú valóság.

Nem baj, nem az én ügyem, nem az én dolgom. Hiszem, hogy mi a filmekkel, könyvekkel, zenékkel, rokonokkal, barátokkal megéljük a nekünk rendelt kort.

És valaki közülünk... az utolsó... lekapcsolja a villanyt.
süti beállítások módosítása