dr.ahalan

dr.ahalan

Voldemort valóban visszatért?

2022. március 15. - dr.ahalan

 

 

Újra vissza a hétköznapokhoz! :)))

 

Ma csak lustálkodtunk délelőtt, aztán ebéd után átmentünk egy kávéra Gábormamához, Gáborpapa a Gábor bátyjával a Mirákulumban van, előkészítik a házat. :))

 

Alaposan el lett kapva a grabancom, mindent meg kell enni, át kell hozni, ez nem állapot, dugig tömve a kamra, nohát! És milyen finomságok! Rengeteg savanyúság, és újdonságok… Sült paprika olajban, hecsedlilekvár, mángold. Fagyasztott gomba, gyümölcs, és rengeteg borsó… :)))

 

Este megnéztük mindkét megemlékezés képeit… oszt kész. Van véleményünk. :)))

 

Bizonyos dolgokon röhögtünk… :)))

 

Amit el akarok mesélni, az a Kolodko-gerillaszobor keresése. Új alkotás, most kapta a város a hétvégén, elindultunk tiszteletünket tenni… Ugye, a Moszkva sétányon van, azaz a Duna partján… Oké! :)))

 

Először megálltunk a Kárpát utcánál, és lesétáltunk a sétányra… Csodás, hangulatos, köszönjük Karigeri! Fák, fa napozóágyak, poénos játszótér, egészen európai! :)))

 

Szóval mentünk, mendegéltünk, de a szobor sehol… Aztán visszafordultunk, majd a Dagálynál… Ott nem lehet lemenni a partra, mindenhol elzárták a lejárást, csak az iszonyú ocsmány úszóaréna után van egy izé… De milyen! #Tenagyatyaúristenakiamennyekbenvagy!...

 

Maga az épület is egy építészeti agónia, az ezüst fejetlen szobortól hányingerem keletkezett, de a lejárat az maga a horror! Egy beton teknő, dísztelen, ronda, vastag beton korláttal… Mindegy. Mentünk, mendegéltünk, megkerültük az épületet, már nagyon sokat mentünk a teknőben, alattunk a Duna… És nincs lefelé lejárat! Se lépcső, se semmi. Csak az undorító beton teknő! :O

 

Hagytuk a fenébe… Sok rosszat kívántam annak, aki ezt az ócska megoldást kitalálta. Pfujj! :(((

 

Azóta persze fent van a neten a szobor pontos helye, meg fogjuk találni. :)))

 

A politika… Milyen brutális! Nyilván a fidesz hazugsággyárát már csak az erős idegzetű értelmiségiek, meg a herbálfüggő agymosottak nézik… de ez már sok! Megint mindenütt az óriásplakátok, és minden netes reklámfelületet IS elfoglalnak, kifizetnek, ránk lőcsölik, a mi pénzünkből… Sokba fog kerülni! :O

 

A háború most rászakadt Orbánra, undorodva fordult el tőlünk megint az egész világ… Putyin nem nyerhet, és ahogy Hitlernek is, az utolsó etapban három csatlósa maradt.

 

A csecsenek, és az idióta Lukasenka… Meg ugye! :(((

 

Beteg világ ez…

 

És most három sűrű nap jön, Gábor hajnalnál is korábban kel, megy üzemanyagot kajtatni, este már volt stratégiai online értekezlet, ki mikor jut az üzemanyagkártyához, szomjasak a dinoszauruszok, a teherautók… Nekem is vastagon akad majd dolgom, lehet majd várni a pénteket közben. :)))

 

Egyébként nyugalom van, csend és béke minálunk… Újabb négy év? Hát az már inkább mulatságos lesz, semmint rémisztő. A buborékokat már régen acélcölöpök tartják, megtanultuk kirugdalni magunk alól az aljasokat… Elnézünk hazugságokat. Manipulációkat.  Értjük… Néha. Elnézzük. Aztán szólunk. Kétszer. Csendben. Harmadszorra bezárul a kapu. Egyetlen mondattal… És nincs tovább! :)

 

Nehéz volt megtanulni… Mára már azokat is nagyra értékeljük, akik felfogják, elfogadják, megértik, képesek mérlegre tenni saját magukat… Elkullognak. Nem hallunk róluk többet.  De sajnos vannak, akik nem értik, és próbálkoznak… Mint a lebbenő cigányszoknya a bokor mögött, vagy a téren, a buszmegállóban… Megszoktuk. Tavasz van, jön, libben. Sok éve… :)))

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6617781258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.03.16. 23:49:31

Ez nem volt valami értékes nap, persze fotóztam, meg házat is tartottam, kimostam a téli dzsekiket, talán már nem lesz rájuk szükség az idén... De igazából nem alkottam semmit, és befejezett, vagy megformált alkotás nélkül sose érzem teljesnek a napot... Szeretek este, lefekvés előtt megnézni egy kész ékszert, egy sikerült sütit, egy jól megírt írást elolvasni. Már régóta tudom, az elme bomlását a fantáziátlan, alkotás nélküli, hobbi nélküli igénytelen élet okozza. Amíg ötlet van, siker van, addig élet is van... :)))

Gábornak megint cudar napja volt, sötétben kelt, rohant egész nap, aztán este elment osztálytalálkozóra. Csak négyen mentek el, szomorú sorsok, szomorú hírek... :(((

Gábormamánál nagy az izgalom, az egy szem unoka hazarepült Angliából pár napra, holnap már reggel náluk lesz, és marad egész nap! Talán én is átsikeredem egy fél órára, szeretem ezt a gyereket... Szinte napra egyidős Horrorkámmal, de micsoda két külön személyiség! :O

Horrorka manóvilágban nőtt fel, tündérmesék közt... és lett belőle erős, tudatos, állandóan tanuló, teljesítő, karriert építő, anyukát kényeztető kis csoda fantasztikus színészi képességekkel, gyerekszínészi múlttal, és elképesztő stratégiai képességekkel... Rózsaszín biciklivel, hat macskával, döbbenetes humorérzékkel. :)))

A Kata fura, felemás családban élt, ott is jelen volt a művészet... de máshogy. Nem jól. Gyereknek mert maradni... Művész, lázadó, festő, leszbikus, elvándorló, merész, pimasz... Imádom őt is! :)))

És közben persze háború, háború, háború... Visítani tudnék, detélleg! Hát hiszem bébik, fiatal anyák, öregek és betegek halnak meg! Fiatal katonák! Rengetegen! Azt se tudták, hogy mibe hajszolják őket! Az egész világ erről beszél, ott vannak a hiteles tudósítók... és mit harsog a jó magyar? Na mit? Kamu... Minden videó kamu. Putyin az Isten maga... Megazorbán... Mennyi pénzt osztott! Békemenet! Tömegek... Viszik büszkén a molinót! GYŐZIKE! Meg az az izé... Na! Fásy Ádám! A szellemi, kulturális nagyságok! Há dikmááá! Ezt kell csiiinyáni... Ezt kell csinyáni, no! Oszt kész...

Ez vagy magyar! És igazán szégyellhetem magam, most pont József Attilát olvasok, és Gábormama új kedvenc írót fedezett fel... Már fel is vásároltam a köteteket az antikvarium.hu-n... Iván hatalmas hagyatékából került elő, rávetettük magunkat nagy élvezettel. :)))

Szegény drága Harsányi Ivánt, a hatalmas elmét pont a freelove.hu gyalázta meg a halála kapcsán, vastagon. Lassan elindul az eljárás, várni kellett rá a járvány miatt, de túlhabzott nemzetközi vizekre, izgatottan várom az eredményt. :)))

Mert ilyen libernyák mocskok vagyunk az ő olvasatukban.. Pfujj, piha, és hányinger! Vírus meg sose vót! :)))

Mert amíg "laposhús" van vasárnap a kádárkockában, addig minden van... Meg mulatós zene! És rezsicsökkentés... Hát... Itt a vég! Ha Orbán megnyeri a választást, akkor nem lesz laposhús. Se plusz nyugdíj. Se zsebbe adott választási zsozsó... Se rezsicsökkentés... Nagyon durva nyomor lesz. :O

Igazából háromszor végignéztem már ugyanezt a táncot...Negyedszerre meg se fog lepni... :)))

dr.ahalan 2022.03.17. 23:07:10

Azért ez jó nap volt!

A Gábor korán végzett, fasírtot kapott a kedvenc hagymás krumplisalátájával, aztán átmentünk hozzájuk. Megszeretgettem az unokát, visítottunk, mi mindig visítunk... :))) Megnéztem sok-sok fotót, kérdeztem Angliáról, csudijó ott az élet az itteni után... Mindenféle náció lakik arra, vannak bulik a tengerparton, hihetetlen támogatásokat kapnak, és persze dolgoznak... Laura mentős, Kata eddig egy jógaszalonban dolgozott, de most az pont bezárt, de millió az álláslehetőség... Mikor jövünk? Nézd! Rengeteg izgalmas kavics, rengeteg kagyló, csiga... Lefotóztam neked! És Harry Potter édességboltok! :))) Nézd! :)))

Aztán megnéztem az Elkxrtuk-ot.. Felvettem... Kár volt! Túlbonyolították, aki értette akkor a valós történetet, az tudja, hogy miért hazug az egész, a bugris meg úgyse ért ebből az egész szarhalomból semmit se... :))) Ha lenne egy csepp ingerenciám, akkor az Aranyéletet javasolnám, mint érthetőt... De nincs ingerenciám. Könyvem van. Papíralapú... Az én világomban. :)))

A nap poénja? Hát... Információ! Háborgás! Miszerint hazudok, először fekete nadrág volt rajta, nem szoknya.... Mert még hideg volt! Másodszor meg kötött ruha... És itt kitört belőlem a röhögés! Detélleg! :)))

Trikotázs! Hihetetlen! És nem, nem érti... :)))
Bujkál, leskel és háborog.

Elmebeteg...

dr.ahalan 2022.03.18. 23:16:54

Éééés péntek! :)))

Voltunk bevásárolni, már láttunk egy-két pánikvásárlót, láttunk ukrán kocsikat is a parkolóban... Mondjuk a csirkehús teljesen kifogyott. Kezdődik... :P(((

Hazajöttünk, én előrefőztem, összepakoltam holnapra a rakott krumplit, és beszélgettünk... Politika, mi más? Háború... Nézzük csak! :)))

A trottyos kampányüzemmódban elrepdelt Debrecenbe, úgy be volt öltöztetve dzsungelnyuszi jelmezbe, golyóálló mindenfélébe, kevlár szarságokba a HELIKOPTEREN, hogy nem győztük röhögni a rossz ripacsot! :)))

Aztán persze simogatott menekülteket, adni nem ad persze semmit, se államilag, se fideszileg, se magánemberként... De azért majd ő megoldja... Milyen vicces volt! Detélleg! :))

Aztán ment is tovább a szerbekhez. Nagy a baj... Először a kultúrvilág vágta ki magából értelemszerűleg... Még 2010-ben... Aztán a jobboldali Néppárt bacta ki, mint macskát carni... Csimpaszkodott Putyinba, de ez az elmebajos népirtó jól átverte szerencsétlent. Erdogán a maga észérvei alapján rúgott bele, aljas egy mocsok, de még neki is sok volt... És a Visegrádi négyek? Szóba se állnak már vele... Még Szerbia talán... Biztos voltam benne, hogy humoros lesz a kampányidőszak, de a háború okán persze nincs kedvünk nevetni... Mennyi sok halott ember! Mennyi sok halott gyerek! Micsoda pusztítás! :O

Persze már forgatja a köpönyeget, már leporolta az uniós zászlókat, lengeti a feje felett... Sok-sok évi pávatánc, és harc után. :)))

Csak halkan jegyzem meg... Viktorral egyidőben Gyurcsány is Debrecenben volt... Nem, nem öltöztették talpig golyóállóba, de tömegek fogadták nevetve... És ment. Testőr nélkül, helikopter nélkül, bikanyakú kommandósok nélkül. Csak úgy besétált a tömegbe... :))) Ahogy a tüntetéseken is számtalanszor találkoztam vele. :)))

És még csak nem is szeretem...

Választás? Több lehetséges forgatókönyv is van. Nem fogadok semmire... Nem is ügyem. Van véleményem, van megélhetésem, és lesz szavazatom. És van szavam...Leírom. Én le tudom írni. Ennyit tudok tenni. És kész. :)))

Finom két nap jön. Nekem ennyi elég... :)))

dr.ahalan 2022.03.21. 00:28:17

Vasárnap este. Feltöltődtem, pihentem... A szombati buli kicsit erős volt, nem vagyok már fiatal, sokáig aludtam vasárnap, szokatlanul későn ébredtem, a Gábor nevetett, hozta a kávét, a jeges narancslevet, jó reggelt Takács Bálint... :)))

Arra gondoltam, hogy optimista számítással mennyi ilyen bolond hétvégénk lehet még? :)))

Elődolgoztam a hétre délután, a Gábor pihent, felolvasott híreket, cikkeket keresett, videókat. Bújta a hírportálokat. A mocskos Lukasenkánál ott fekszenek az orosz kiskatonák tetemei, rengetegen... A család semmit se tud, az orosz TV nem vallja még be azt sem, hogy háborúba küldték lerobbant felszereléssel, csekély tudással a fiatalokat.. Hivatalosan hadgyakorlaton vannak... :O

Megdöbbentő cikkek, elképesztő hírek... És közben embernek nemigen nevezhető izék megjelennek a liberális, AZ ÉLETET, A BÉKÉT éltető csoportokban, és megmagyarázzák! Putyin vissza fogja adni Kárpátalját a magyaroknak! Megígérte! Erről tárgyaltak öt órán át! Serkenj magyar! Az ukrán halottak csak járulékos veszteség! Hányni tudnék tőlük, detélleg... :(((

Aztán az van még, hogy meghívást kaptunk az oldalon. Közösségi élet... Messze vidéki házaspár, gazdaság... Még csak nem is bunkók. Kedvesek. Összejöveteleket tartanak a birtokukon. Szeretettel várnak... Vastagon fideszesek... :O

Minden ingyen! Jó veletek beszélgetni! Gyertek... Sajt, vaj, saját bor, saját pálinka... Annyira hiányzik a szó a filmről, Szabó Magdáról....

Nehéz menet lesz, majd megint megutál a nép egy része, és az utálata által fog imádni.... Mert nyilván nem, nem megyek el egy fideszes party-ra még azon a portálon se...:)))

Két pohár után úgy aláznám le a büszke fityiszes bunkó házigazdát, hogy ajvé... Oszt lenne balhé vastagon! Volt már ilyenben részem, köszi... :)))

dr.ahalan 2022.03.22. 00:04:01

Hétfő. Kicsit lusta voltam, de ledolgoztam magamét... Sütött a Nap, délután napoztam az ágyon, nyitott ablaknál. Jó volt... :)))
A Gábor munka közben ugrott fel, pont készen lett a bableves... :)))

Hatalmasat ugrott a paprika, paradicsom ára hétfőre... Meg az építőanyagoké... Hát! Kicsit korán indult be a mechanizmus, a mindenféle kormánytámogatott és megvezetett fiatalok tömegét KÉT HÓNAPPAL KÉSŐBB akarta a kormány kifosztani, rabszolgává tenni, de most rájuk omlott... Devizahitel 2.0...

De nézzük a paradicsomot... Meg a zöldségeket... Vízügyesként végeztem a nyolcvanas években... Már akkor azt tanultuk, Magyarországon locsolni kell, rengeteg a víz! Csodaország!

Azóta se locsolunk... A földeket a fidesz kiosztotta a műkörmös szeretőknek, a támogatásokat felveszik, oszt kalap, kabát...A locsolórendszerekre elképesztő pénzeket kaptunk az Uniótól... Szerinted mennyi épült meg? Mennyit kaptak a valódi gazdák? Semmit se... A víz meg folyik elfelé... Nem használjuk, mert a cső, a meg a rendszer árából paloták, meg Hatvanpuszta épül... Hát ezért drága a paradicsom, ezért drága minden... Ja! Hogy a világ más tájáról jön? Hát hogyne jönne... Ha nekünk nem kell a termőföld, akkor hozzák. Argentína, Brazília, Kína és Spanyolország... Nesze magyar, tetszik, nem tetszik... Ez van! Hatvanpuszta... Meg 27 % Áfa... Amit rápakolnak, és lenyúlnak a görög dinnyére, dán vajra... Nekik ennyi elég... És röhögnek, és zsákolnak... Neked ez tényleg tetszik?
süti beállítások módosítása