dr.ahalan

dr.ahalan

Kis őszi morgolódások

2021. november 16. - dr.ahalan

 

 

Egy kép arról, amikor még szép volt az ősz. A kedvenc kávézónk teraszáról fotóztam Baján, még októberben. :)

 

Olyan hirtelen lett minden lomb ronda barna a Gellérthegyen, hogy csak pillogtam. Eltűnt szinte minden zöld, narancs meg piros… :O

 

Pénteken sétáltunk egy vevőmmel a Nehru parton, ő is emlékezett még, hogy milyen volt régen… Hát most valami undorító! Idétlen, hatalmas nagy műanyag ülőkék, nyáron lehetetlen rájuk ülni, de máskor se gusztusosak. A növényzet nagy részét kipusztították a Tarlós-sakálok, a helyükön gyom és kosz, meg rengeteg beton. :(

 

Komolyan mondom, olyan az egész, mint valami urbex-fotó… Mostanában nagyon ki vagyok művelődve urbex-ügyben, Horrorkáék komoly művelői a témának, néha olyan helyekről mesél, hogy a frász kerülget… De azért persze nagyon izgalmas lehet, és ha lenne egy kicsivel több időnk, akkor csalnám a Gábort is hasonló csatangolásokra. Pulán imádta az elhagyott épületeket, laktanyákat, földalatti katonai objektumokat. :)

 

A politikai is ad témát eleget, ez a benzinár-balhé azért brutális! Hagyták elszállni a forintot, aztán amikor 500.- Ft fölé emelkedett a literenkénti ár, akkor maximálták 480.- Ft-ban, ezzel nyitvatartási kötelezettség mellett gyakorlatilag a forint további zuhanásával számolva kinyírták a kutasok jelentős részét… És már osztják is a kutakat az övéiknek! És akkor a hívő azt látja, hogy nahát… Ez az istenkirály megállította a benzin árát! Érdemes lesz figyelni a történésekre… :)

 

Aztán azt is olvastam, hogy tavaszra a kistelepüléseken a kenyér kilója ezer forint fölé mehet… Az szép lesz! :O

 

Járványügyileg Magyarország már megint Európa szégyenfoltja a halálozási adatok és a kórházi állapotok tekintetében, próbálok időpontot szerezni holnap a harmadik oltásra. Gondolom nem lesz egyszerű! :(

 

Egyébként más érdekesség nincs, isteni rakott kelt sütöttem, Gábor nagy élvezettel pakolta be az orra alá, és megígérte, hogy pénteken szusi-vacsi lesz. :)

 

Végül… Bár nem szokásom blogot ajánlani, most megteszem. Sokat lehet nevetni… :)))

 

www.elegemvan.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8916757310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.11.18. 22:28:22

Ez a nap olyan volt, mintha a reggeli kávé ezerrel felpörgetett volna. :))
Reggel egy fürdőszobai nagygenerál, aztán beraktam egy mosást, rohanás... Megvettem a karácsonyfára a fényfüzért, pont amit szerettem volna. 8 méteres, meleg fehér szín, 8 program. :)
Aztán... bevásároltam, bementem a gyógyszertárba, ideje volt feltölteni a házipatikát. Itthon főztem egy isteni csirkepörköltet, aztán filmnézés közben feltörtem azt az iszonyú mennyiségű diót, amit Gábormama küldött... :)
Gábor jött délután, átbeszéltük a holnapot, mindent egyeztettünk, aztán hosszan csacsogtam Horrorkával, egészen más lesz az idei karácsony, fura, új... :)

A járvány... Itt vannak alaposan megkésve a szigorítások, persze alig valami, ugyanaz a helyzet, mint tavaly.

A patikában pont fizettem, megállt az ajtóban egy fiatalember erős maszkban, és tagoltan elmondta, koronavírusos, mindenkitől elővigyázatosságot kér... Pont akkor felüvöltött a mobilom, Banya! Jött egy sms! :O Szürreális pillanat volt...

A patikus lánynak a szeme se rebbent, megnézte a pasi kezéből a TAJ-számot, némán adta (gondolom) a Faripiv... Parafiv... Favipiravirt! Na! :) Vagy a másikat. Mindegy.

Pasi el, valami kellemes illatú dezodor a légtérbe, de akkor már én is léptem ki, mindent elpakoltam...

Kérdés! Ha lehet vírustalanítani a belső tereket lámpával, dezodorokkal, és ki tudja milyen más firlefranccal, akkor a boltokat és az osztálytermeket miért nem fertőtlenítik? Takarítás is alig van, és legfeljebb némi hipó löttyen... Egyébként is! Másfél év, 32.000 haláleset, és még mindig nem történik semmi. Se nagyszámú teszt, (csak pénzért, nagy pénzért...), se karanténintézkedések, se szociális háló, semmi. Nulla... Még a mobil járványkórházat se tudják megnyitni, széthordtak onnan mindent, és személyzet se lenne. :(((

Szomorú magyar karácsony lesz ez megint! Köszönjük a Békemenetnek, köszönjük a duplán, becstelenül, érdekből szavazó románoknak és ukránoknak... :(

Mindenesetre holnap már péntek, Gábor megígérte, korán jön. Szeretném elkezdeni a karácsonyi ajándékok felkutatását, megelőzendő a tömegeket. :)))

dr.ahalan 2021.11.19. 23:24:49

És péntek! Gábor szegény már kidőlt, a héten nem volt olyan nap, hogy ne hajnalban kelt volna... És este nyolc előtt sose sikeredett haza... :(

És éjfél előtt nemigen került ágyba, dolgozott este is minden nap... És mosta a munkásruhát, vasalta az inget, simította az öltönyt, ha az kellett... Mondjuk a héten nem kellett... tisztította a bakancsot, képtelen koszos cuccot felvenni, de azt se engedi, hogy én intézzem... Mondjuk vasalni elvből nem vagyok hajlandó. Semmit se! :)))

A bakancsot néha elorzom, az jó munka... De a ruhákat nem adja, nem és nem... Milyen lenne? Rózsaszín-lila terepszínű? :))) Abból még jó nem kerekedett, ha rád bíztam mosnivalót! Most is a kedvenc pulcsim van rajtad, véletlenül kihipóztad, mi? Batikolás... Ismerlek már Takács, nem, nem adok mosnivalót! :)))

Nem vacsorára ettünk szusit, hanem uzsonnára, egyikünk se ebédelt, úgyhogy nagy kényelmesen beültünk a japánhoz, jó döntés volt, csak egy távoli asztalnál eszegetett három kollégista. :)))

Aztán a Corvin pláza... Minden évben ilyentájt bemegyek a Müllerbe, leginkább az új parfümök érdekelnek, és persze a karácsonyi édesség-felhozatal... :)))

És persze a Buttlers, no meg a Flying Tiger! :)))

Tündéri karácsonyi szilikon formalapot vettem, lesz karácsonyi jégkocka is, meg még ezer ötletem van vele. :))) Vettem még robbanós cukorkát, néhány ajándékot... A Gábor utálja a robbanós cukrot, a hideg kirázza tőle, ahogy pattog, ropog a számban, néha ráharapok... a füléhez hajolva... Olyan arcot vág, hogy az minden pénzt megér, detélleg! :)))

Utána bevásároltunk, hazajöttünk, bekuckóztunk... Jó volt vacsora előtt hallani, ahogy bort bontott, csendültek a poharak... Megkínálhatlak? A szőr is felállt a hátamon az örömtől! :)))

Szeretek így élni, huszonsok éve... Két hete nem aludt nálam, bár persze itt volt szinte minden nap enni, közös ügyeket intézni. Jó volt várni, készülni, felmostam, száradt a padló, telefonon beszéltünk... És az ágyon törökültem, ő odaát a könyvtárszoba antik foteljében... Beszéltünk hírekről, politikáról, kelkáposztáról... Kevés ez egy levesnek... Mennyi krumplit hozzak át? Szeretsz még? :)))

A járványról nincs kedvem írni... Sok büdös bunkó mindenfelé! És még mindig nem hiszik el, nem fogják fel... Nem az én ügyem. Jövő hétre van időpontom harmadik oltásra. Kiharcoltam! :)))

És holnapra isteni levest tervezek, utána sült oldalas bors-bundában, krumplipüré, házi csalamádéval. És jöhet a szombat este... :)))

dr.ahalan 2021.11.22. 00:02:45

És ez a hétvége is kifújt, jön, süvít felénk a reggel... Korán kelünk, imbolygunk majd, kávéillat, ezt kell feladni... Oké, feladom.

Hétfőre tudok uzsonnát készíteni. 3 friss zsemle, vaj, téliszalámi, vagy gyulai... sajt, paprika, alufólia, most pont flying tiger szatyor, akasztva a kilincsre a felirat! UZSI A HŰTŐBEN! :)))

A csomagokban meglepik, most tejkaramellás szaloncukor... Ad majd az Alexnek is, ez biztos! :)))

Búcsú megint egy hétvégétől... Így van ez rendjén. Lehet felkészülni az új hétre, holnap sok munka, ha tud jönni, akkor hirtelen sült, majd bepácolom...

Aztán ugye egyre jönnek a menők...

A kis hobbi-üzleteim nem alakulnak túl jól... Igazából a meskát is, a vaterát is régestelen régen lenyúlta a fidesz, ezt kár lenne tagadni. Gusztustalan módszerekkel, egészen elképesztő feltételekkel dolgoznak...

És ki vannak akadva azon, hogy mi meg közben kisétáltunk virtuálisan Európába, és értelemszerűen ott adunk el.... Mi ezzel a baj? Detélleg...
süti beállítások módosítása