dr.ahalan

dr.ahalan

Uszály úszik, menet készül

2021. október 19. - dr.ahalan

 

 

Készülnek sorban a gyöngyfácskák, 4-5 cm magasak, már rengeteg van, csak el kell mennem valamikor süthető gyurmáért, azzal applikálom rá őket a lapos tengeri kavicsokra. Imádom pederni őket, tényleg nagyon relax! :)

 

MZP-t meg már nagyon unom, a csapból is ő fröcsög, ma ráadásul beleszaladtam a gyerekverős videóba, miszerint a testi fenyítés a családban feltétlenül szükséges! Undor rázott tőle erősen… De biztosan megint én vagyok a hülye. :)))

 

Ma wok-os thai kajával vártam a Gábort, hatalmas izgalommal érkezett!

 

Persze nem a különösen szép, színes kaja hergelte fel, attól volt különös állapotban, hogy behajózták a fő-dinoszauruszt, holnaptól a Lánchídnál dolgoznak uszályról, ami ugye nagy büszkeség lehetne, de mivel előre szóltak nekik, hogy BIZTOSAN kap a gép mindenféle hatósági ellenőrzést, hát hétfő estig a doksikat ellenőrizték. Engedélyek, szakértői vélemények, jogosítványok, bizonyítványok, szerződések, gépkönyvek, jegyzőkönyvek, balesetvédelem… Millió cucc! :)))

 

Nekem nem új egy hajódaru, Baján a hajógyárban nőttem fel, de neki a beemelés hatalmas élmény volt, készített róla fotósorozatot. Érdeklődve végignéztem. ( „orromnyúlikemoji” )

 

Kötelező lesz a szekumár munka közben, erről aztán eszembe jutott az iskolahajó. A hajózási szakközépiskola tanhajója mindig Baján horgonyzott nyáron, barátaink voltak, rengeteget buliztunk… Ugráltam le a hajóról szekumárral, hatalmas élmény volt! :)

 

Aztán lesz bizony BÉKEMENET! Lesz bizony! Szervezik már a sokezer lengyel vendéget, ingyen busz, és 25 darab ezres fejenként ajándékba. #mivezérünkmipénzünkből… Csúnyát gondolok, detélleg! :O

 

Mindenesetre biztosan nagyon szórakoztató lesz, és fordul végre a téma, elhalkul végre az ilyen-olyan MZP-zsizsegés, és az igazán örömteli dolognak ígéri magát! :)))

 

A járvány is döcög előre, egyre több a beteg ismerős megint, Gábor kolléganője, egyik kollégája, a házban ketten is, egy vevőm… mondjuk mifelénk mindenki oltva van, így csak kellemetlen, és általában nem kell nekik orvos.

 

Jó lenne most megúszni, de ilyen szégyenletesen hanyag tájékoztatás, és ilyen pocsék járványkezelés és átoltottság mellett… Hát! :O

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7316728446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.10.19. 23:13:42

Napi levezetőként játszottam kicsit... 11 pályát játszottam végig, tizenegyszer letolta a fővezír a torkomon a "Miért táncol Gyurcsány" című mocskot... Jó sok pénzből, amit ÉN fizetek pont úgy, mint a lengyel bérbékemenetesek 25 darab ezresét...

Kíváncsiságból ráklikkeltem gyerekjátékokra... Édibédi, kétéves tartalmakra... És a Gyurcsány táncolt! És a köpcös csak szórja, szórja a pénzt a világba a saját öntömjénezésére...

Jókat tudok rajta röhögni, detélleg... Jahhh! Ha már megfizettem... :)))

Khinem Saar Yale 2021.10.20. 07:40:20

első!:)
zsetem és szumma kumla ude.
szeretem ezeket a keddi bl napokat tisztességes mellékjövedelmem származik belőlük:):):):):):):)
na és a gaben:):):):)
csak nehogy tengeribeteg legyen:):):):):):) ( viszont simán beleslinyózhat a folyóba, ha rájön a szükség:):):):):):):):))

dr.ahalan 2021.10.20. 12:10:02

@Khinem Saar Yale: Jó ötlet, majd tolmácsolom neki! :)))

dr.ahalan 2021.10.21. 22:49:33

Gyönyörűen ki van világítva a Műegyetem, piros-fehér-zöld... Készülnek az ünnepre, a "békamenetesek" is fenik már a kapát-kaszát Jézus, meg a szeretet nevében... :)))

És akkor most csütörtököt mondok, holnap már csak egy kis házat tartok, aztán mendegélünk bevásárolni... Tavaly beadta a kulcsot a karácsonyi égősor, kell új, nem csiricsáré, sima fehér fényű...
Sokprogramos, ledes. És kell ledes lámpácska is, gyöngyfűzéshez. Napelemes. És kell nekem egy új ágytakaró is, meg mindenféle mentes cucc. :)

Van a Mester utcában mentes bolt, de valahogy sose találom őket nyitva, a héten például technikai okok miatt zárva tartanak... Egyre megbízhatatlanabb a világ, de nem baj... Majd holnap elkanyarodunk a nagy mentes ABC felé, legalább megveszem a karácsonyi halászlétésztát is előre, bár tavaly nem volt... Csődbe ment a gyártó. :(((

De egyébként is lefogyott a tésztakészletem, és cukrászsütit se ettem ezer éve. Ha nem lesz krémes, akkor ne verd szét a berendezést Takács Bálint, akkor elmegyünk abba a csodacukiba, és megvesszük az egész első sort, jó? Jó... :)))

A sógornőm volt még nagyon cukker, fel- és leszedett mindent a telken, jön a fagy. A Gábor beugrott hozzájuk egy kávéra, már pakolt is... Neki is paradicsomtúltengése van, alig fogyott el a mirákulumbéli, máris küldte az új doboz koktélparit, és batátát, és ami a legfontosabb... A legszuperebb mexikói paprikákat! Még a fülem is lángolni fog tőlük! :)))

Édesapu hogy szerette az erőset... Az utolsó boldog nap vele... Nyár vége volt, elvittük a hajógyárhoz, sétáltunk egy kicsit a Gemencben, és a Sugósoron mexikói kaját ettünk. Alaposan meglötykölte a levesébe a jalapeno-s üveget, imádta... Aztán hátradőlt elégedetten, jóllakottan, néztünk egymásra, kortyolt a fröccséből... Na ez jó volt! :)))

Aztán megkérdezte, hogy most hol is vagyunk? Merre van a Sugó? Ott volt tőle pár méterre... :(((

Onnan kezdve rohamosan zúzta le az elméjét a kór, az Alzheimer kegyetlen.

Nagyon hiányzik nekem az édesapám...

dr.ahalan 2021.10.22. 23:16:51

Péntek! Örülaha...

Égősoron kívül mindent beszereztünk, még nem rakták ki az üzletek a karácsonyi dekorációt... Igazából ráér. :)))

Az új ágytakaró mustársárga lett, nyúltam volna a fáradt eperrózsaszínért, de túlzás lett volna. Úgyis olyan a két szoba egybenyitva, mintha egy eper-vaníliafagyi közepén laknánk. :)))

Katonás rendben tele a hűtő, így szeretem. Olyan sokáig éltünk nomádokként, szerteszéjjel, mindenféle rendszer nélkül, ötletszerűen, aztán jött a járvány, a Gábor új lehetősége, új cége... És megszerettem ezt az életet. :)))

Jó érzés csütörtök este végigötletelni a következő heti menüsort, jó ötletbörzézni telefonon, jó bevásárlólistát írni, jó bevásárolni, négyesben pláne... Vicces! :)))

Jó új dolgokat sütni és főzni, jó várni a Gábort. Új szokások, új hagyományok jöttek létre, amikor elindul felém a munka végén, akkor felhív. Akkor megterítek, készre sütöm-főzöm a kaját. Ha az irodából érkezik, akkor az ablakból látom, már a hídon megismerem a kis franciát... Jön, integet. Amíg fordul a Soroksári úton, leparkol... addig mindet leellenőrzök. :)))

Bejön, kezet mos, elszív egy cigit, beszélgetünk... Aztán tálalok. Hétfőtől csütörtökig ez a rend. :)))

De az igazi, az a péntek... :)))

Holnap érdekes nap lesz, olvastuk a készülődést... Mindkét oldalról. :)))

Kimenjünk? Ne...

2010 és 2014 közt minden ellenzéki tüntetésen, minden megemlékezésen ott voltunk. Akkora ordibátorom van, mint egy elefánt... :)))

Aztán hagytuk a fenébe. Ostoba, közömbös népnek minek? :)))

Majd ha saját kárán megérzi... A bőrén. A zsigereiben... A pénztárcáján. Az egészségén, amit nem adnak neki vissza... Majd ha nem jön a mentő! Micsoda igazságtalansága a sorsnak, pont életem legjobb barátnőjéért, a Gabiért (sokaknak Puncsa/Thabita/Dgabi ) nem jött időben a mentő, már csak az ő halála okán is lehetek dühös... Krvltb...

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, kíváncsian fogom nézni hogy hol tart a nép... :)))

A Gábor legyintett. Ugyanott. :(

Fogadjunk? Nem fogadtunk... Legyintettem én is... Megvetően. :)))

Aztán ittunk egy pohár bort, megvacsoráztuk a maradék rakott krumplit, csemegéztünk kis Agymenőket, ő lefeküdt, én pedig irkálok... Hát így. :)))

dr.ahalan 2021.10.24. 23:38:38

Szórakoztató hétvége volt, vasárnap minikirándulással. :)))

Az ünnep eseményeiről majd úgyis írok bővebben, mindenesetre meghallgattunk, megnéztünk sok mindent.

Láttuk azt az iszonyú mennyiségű buszt, a Műegyetemnél lerakták az ukránokat, lengyeleket, meg románokat, aztán araszoltak át a hídon, ilyet még nem láttam... Végig torlódtak a körúton, néha a híd közepéig állt a sor... Rengeteg busz jött, iszonyú sok nép! :O

Fura, beteg erődemonstráció volt, az egyetemtől a fél városon át gyalogoltatták szegény embereket, kötelező volt, erőltetett menet... Mondjuk az ukránoknak meg a románoknak hosszútávú érdekük volt, de szerintem a lengyelek egy kukkot se értettek az egészből. Csak hogy ingyen kirándulás, meg 25.000.- Ft... :)))

Szerintem nem érte meg nekik. :)))

Azért az nagy szó... A csúti ki mert állni a nép elé, ennyi sok év bujkálás után. Nagyon meg lehet ijedve, szórta ezerrel az értelmetlen, olcsó, demagóg katyvaszt a népének átszellemülve, és fröcsögve... Mondjuk 56 hőseiről egy szót sem szólt, Nagy Imre neve el se hagyta a száját, de mantrázott mindenféle más sületlenséget. :)))

A kétfarkúak megnevettettek, az ellenzékieket meghallgattam tisztelettel, a lefizetett, idecsalt tömeg ellenére az előválasztók arányát tekintve vastagon győzött az ellenzék, és én mondom... Remekül szórakoztunk! Mára lett trendi a humor.... Majd kifejtem! :)))

És milyen igaz, tényleg... Az ostoba, megvezethető, észérvekkel nem bíró GONOSZ ember ellen egyetlen hatásos eszköz van, a humor.

Azzal nem érdemes vitázni. Meg kell csúfolni, bohócot kell belőle csinálni, ezerszer a fejére olvasni a hibáit, bűneit, hiányosságait, irritálni kell, és a végén a saját irigysége, komplexusaiból fakadó torz lelke, a saját elfojtott félelme, az ebből fakadó gyűlölete fogja felőrölni lelkileg. És sokszor testileg is. :)))

Van ereje a könyvnek... Mármint A háború művészetének, természetesen. :)))
süti beállítások módosítása