dr.ahalan

dr.ahalan

Betelt a Föld hamissággal!

2021. szeptember 14. - dr.ahalan

 

 

Betelt a Föld hamissággal… Elő is keresem a könyveket, a Betévedt Európába is újra olvasandó, nagyon-nagyon aktuális!

 

Jól lovagoltam meg a hét első két napját, holnap még egy-két e-mailt kell írnom, aztán jöhetnek végre az ékszerek. Vad fülbevalókat tervezek, külön élvezet lesz átbogarászni az akril gyöngyök dobozait, sok ideje nem volt rájuk időm, üveggel, kristállyal és ásványokkal dolgoztam. :)))

 

Ez volt a múlt heti kedvenc, Bejárat a tündék kertjébe. Minden idők harmadik legdrágább ékszere volt a boltocskámban, elvitték. :)))

 

A múlt hét szomorúsága… Pénteken reggel le akartam szaladni a hétvégi zöldségekért a fiatalokhoz, akikről már meséltem. Roma pár, gyönyörű kisfiúval, kezdő vállalkozás.

 

A legnagyobb döbbenetemre az üzlet bezárt, elvitték már a hűtőket, a pultot is. Mindent. Eddig bírták szegények. :((((

 

Az utolsó hetekben már követelték a vevők az ingyen zöldséget, beszóltak nekik folyton, ezt tegnap még ingyen adta, most pénzt kér érte? Mert friss? Erre ment ki a játék? Ide akarta csalogatni a pénzt, mi?

 

A hét vicce ez a Tóth-lány volt, a Gabi! Hát ez mekkora botrány, úgy fröcsögnek rá a tömegek a face-en, hogy az már nekem is sok. :)))

 

Amikor először láttam egy barátom írásainál Tóth Gabit, megkedveltem, egy ajtóban énekelt a kislányával a karján. Szép volt… Aztán láttam ahogy felszipákolta a mocskos gépezet, attól kezdve nem nagyon érdekelt, de arra már mégis felkaptam a fejem, amit a pápalátogatáson művelt. Először is… Annyi kiváló művészünk van, pont az ő rikoltozása kellett? És az a giccses, ocsmány ruha, meg a strandpapucs! Jujjj…. :O

 

Nem, nem az a baj vele, hogy hirtelen kereszténynek hirdeti magát, a baj az álszentség, a köpönyegforgatás, a sunyi képmutatás, a másokon áttiprás, ez az egész szemforgató, hamis izé… Pfujj! Hát persze hogy kapja a sallerokat! :)))

 

És akkor sipákol, hogy ne bántsák… :))))

 

Ha már bulvár, akkor itt van a Schobert… Sose kedveltem, meglátom, már lépek is tovább. Azt persze hallottam, hogy mindenféle nyavalyákkal kórházba került, legutóbb valami agyi izé gázolt át rajta… Nahhh! A mindentudó egészségguru! Hallom ajánlóban a film közben, ő már megváltozik, sajnálja, nem fog többet beszólni a kövéreknek olyan ocsmány módon… Jó. Eddig se kellett volna hülyíteni meg kizsebelni a hiszékenyeket szerintem, de nem az én ügyem. :))))

 

Egy óra múlva mit látok? A face-en fenyegeti a kövéreket, és nem zavarja, hogy ezrek küldik el a büdös francba folyamatosan… Hát! Vastag bőr, az van! :)))

 

Ennyi mára, azt hiszem. Ja! Jó volt a miniszterelnök-jelölti vita az ATV-n, érdemes megnézni… :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6116689134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.09.15. 22:52:22

Az ilyen szerdákat szeretem, minden kész, a legutolsó e-mail is elküldve, mosás letudva, a fotók boltonként külön mappába rendszerezve, takarítás nagyjából oké, holnap még a lecsós rakott csirkemellet kell összedobnom, de az nem ügy... És jöhet a péntek! :)))

Politika... Na erre varrjál gombot! Orbán nem kérte a norvégok pénzét, de olyan hatalmas államadósságot hozott össze államkötvényekkel egyetlen nap alatt, hogy még az unokánk is fizetni fogja... Közgazdászok szerint 125.000.- forintot húzott ki minden egyes magyar állampolgárból, plusz a kamat... És mindenki meg fogja fizetni a benzinárban, a párizsi árában, és minden másban. :O

Van egy Baja környéki ismerősöm, osztálytársak voltunk... Hát mondjuk már akkor se ő volt a legélesebb kés a fiókban. Kicsit butácska a csajszi, de kedvelem, mert igen jólelkű. Néha váltunk gondolatot... Mindegy.

Namármost! Ő sose szavaz, falusi kisgazda a férje, keveset iszik, átlag jövedelem, vasárnap laposhús, nyaralás sose, könyv sose, mulatós nóták egész nap... Ő boldog, két fia már megnősült, maradtak a faluban, gazdálkodnak ők is.

Minek szavazna? Állítása szerint az veszélyes... Nem is nőnek való. És mi panasza lenne? Mi dolga a politikával? Mit érdekli, hogy Pesten drága a zöldség meg a gyümölcs? Neki megterem... Disznót is vágnak, kettőt is évente. Elvan a fagyasztóban... Csak tisztítószerekért, papíráruért ad ki pénzt, kenyérért, tejért a sógor boltjába jár. Ruhát maga varr, de már az se érdekes, ebben a korban... A kínainál megveszi még ami kell, zokni, bugyi. Cipő. Kabát...

A fodrász! Na arra költ! Hetente berakja a haját, néha vág... Kéthavonta dauer... (Becarok! DAUER! :))) )

Hobbi? Hát mennyi jó filmsorozat van ingyen! Azokról aztán lehet beszélgetni! Egy mennyország ez itt, lehet válogatni... Ne bántsam az Orbánt... :)))

Zolikának házat építettek, támogatásokkal. A Marciék az anyós házát öröklik nemsokára, nagy ház az, elférnek, jól nősült a Marci... Trafikos a mama, az önkormányzatnál van az após. Betegek. Ödéma, cukorbaj, zsírmáj, mifene...

Hát jó... Nem vitáztam. Hogy Egyiptom, meg élményanyag, meg tenger, meg csoda... Meg izgalmak, sikerek. Hol marad a VILÁG? Könyvek, festmények, zenék, JÓ filmek... És hatalmas nyomor mindenfelé. Európa... Érvek... Nincsenek érvek. Szomorúság van, azt hiszem. :)

Együtt érettségiztünk. Álltunk a kalocsai blúzunkban a ballagáskor, hat szem lány az egész vízügyi tagozaton, és nulla lány a gépészeknél...

Öleltük a kazal virágot, sírva, hüppögve énekeltünk, odasúgta... Te! Klári! Itt a Horváth Tibi is! Micsoda balhé lesz ebből...

Meghívtam. Szerelmes voltam bele, előttem egy évvel végzett, valami kis izé volt is köztünk, nem is tudom miért invitáltam, régen mással jártam. Gondolom brahiból... :))) Ott volt ő is, az aktuális Attila, és ott volt az anyám által kreált udvarló, a család kegyeltje. :)))

Szintén Attila! :)))

Nagy banzáj várt a ballagás után, zenekar, egész család, hosszú asztal, sok ajándék, szülinapom is volt pont, torta, kelengyeholmik, ágynemű, törlőruha készlet, likőrös poharak... Egy darabig tűrtem, aztán félrevontam édesaput... Te! Én most lelépek! Próbáld elküldeni a fiúkat...

Aszongya melyikeket? :)))

Hát mondom... Mindegyiket! Mondd hogy rosszul lettem. Elájultam... Megártott az izgalom, meg a diólikőr...

Na jó... Ő leépítette a srácokat, én elmentem a Kalapba diszkózni, a nevelőapám vitt le, jó haverok maradtak életük végéig ők ketten. :)))

Hát ez szép emlék... :)))

Aztán az én osztálytársnőm férjhez ment. Én meg főiskolára.

Majd egyszer azt is elmesélem... Mindenki meg fog botránkozni... :)))

dr.ahalan 2021.09.17. 23:18:27

Végre. Elégedett vigyorgás! :)))

Gábor áthozta az utolsó kabaktermést a meghökkentő mennyiségből, amit Gábormama küldött legutóbb, egy méretes tököt legyalulva. Holnap főzelék lesz, nagyon szeretjük... Kicsit kajánkodva jegyeztem meg, ezekkel is megküzdöttünk. :))))

Mennyien voltak! Cukkinik, uborkák sokan, csillagtökök... Azt hiszem ez mind kabak.

Gábor még kajánabbul visszavigyorgott, most akkor lesz pár nap pihenésed...

Hát igen! A nagy hír az, hogy sikerült kivennie másfél év után egy kis szabadságot, bár nem kellene elkiabálni, nem jó előjel... Szóval a terv szerint intézzük majd a közös ügyeinket, aztán elrobog a Mirákulumba. :)))

Nagy szüksége van rá, olyan neki a völgy, mint. S.O.-nak Tara...

Érdekes, amikor több mint húsz évvel ezelőtt üzlettársak lettünk, akkor leszögeztük, hogy sok mindennel akarunk foglalkozni, de építőiparral soha! :O

Nagyot fordult a világ kereke, mára úgy bedolgozta magát, hogy néha én se értem, hogy miről beszél. :))))

Rengeteg élmény éri, általában mindent elmesél... Az irodában sok fiatallal dolgozik együtt, az építkezésen szintén, és bizony az ötven évével ő a nagy öreg... Vicces! :)))

A minap nem volt ideje átöltözni, sürgősen kellett aláírnia, robogott sárosan, munkaruhában, céges pólóban... A fiatalok ámultak! Nahát! Micsoda póló... :)))

Hát igen, mondta... Én nem követem a divatot, hanem megteremtem. :)))

A héten aranyos volt még a zsák-sztori! :)))

Román brigádot hozott a kivitelező, amolyan cserzett, meleget tűrő, izmos fiúkat, és a Gábor megdöbbenve látta, hogy az építkezésen szétszórják a szemetet. Felvágott papírját, csikket, cigarettadobozt, kólásüveget... :O

Nincs hozzájuk köze, ő csak a dinoszauruszok ura, de bosszantotta... :O

Vitt egy pár nagyméretű szemeteszsákot, és kényelmesen, lassan szedegetni kezdte. Minden darabot megvizsgált szemrehányóan...

Két perc se kellett, susmogott a brigádvezető, a fiúk ugrottak, köszönték a zsákokat, egy perc múlva eltűnt minden szemét, ezt kellene nekem is megtanulnom, ezt a türelmet...

Ezt el is mondtam neki, nézett rám kedvesen... Melletted Takács annyira megtanulja a türelmet az ember, mint kiskutya az ugatást... Szegény apád mondta az első találkozásunkkor... Türelmed legyen fiam, és humorérzéked! Akkor talán sikerül... Eddig még egynek se sikerült, pedig sokan próbálták! Na gyere fiam, igyunk valamit... :)))

Istenem, szép emlékek.... :)))

Viccet félretéve... Vagy mégsem...

Ült a dinoszauruszon, őrülten vezényelte a számítógépeit, tett fel tonnát 16... vagy mit tudom én hány méter magasra, már önállóan dolgozik, nem kell mellé mester, ez az igazi rákfenéje a dolognak, nehézgépkezelői vizsgát könnyű szerezni, de a gyakorlás milliókba kerül...Neki szerencséje volt ezzel a lehetőséggel... Szóval dolgozott, kerülgette a kivitelező, ebédre invitálta, kávéra hívta, aztán kibökte... Állást ajánlana, komoly állást! Külföldön! Tapogatózott! Nem vagy családos ember Gábor!
Magad mondtad! Öcsém! Külföld! Ott is van cégem! Rengeteg pénz! Több mint millió! Gondold meg...

A Gábor ingatta a fejét... Nem megy ez bátyám, sehogyse megy...

Oszt miért nem?

Mert ez itt az én cégem. Azért... :)))
süti beállítások módosítása