dr.ahalan

dr.ahalan

Meleg napok idején

2021. július 27. - dr.ahalan

 

 

Milyen gyorsan repül elfelé a nyár, őrület! Láthatóan rövidülnek a napok, és mindjárt itt az augusztus… :(((

 

Még mindig a Pride. A kilencvenes évek elején mindig kimentünk, aztán amikor megjelentek a kamionokon a műpéniszek, ostorok, korbácsok, meztelen fiúcskák, lakkszerkók… szóval amikor  eldurvult az egész, akkor nem mentünk többet, nem volt ízléses. :)))

 

Ma már minden egészen más, semmiféle agressziót, semmi gusztustalanságot nem láttam, pedig rengeteg fotót lőttem.

 

Olvastam néhány cikket a nagyvilágból rólunk, és tetszett! :))))

 

Külön öröm volt még a Ráday utca, az is megér egy pár mondatot.

 

Tarlós előtt jelentős turistaforgalma volt, a második Váci utcaként funkcionált, aztán jött ez a jóember, és pár gyalázatos döntéssel átszervezte a teljes idegenforgalmat a belvárosba. A látvány iszonyú volt! Bezárt üzletek, bedeszkázott kirakatok. Évekig. :((((

 

Most újra él a Ráday, rengeteg étterem, kávézók, utcai árusok, de magyarbarát árak, imádtam! A Holló és Rókában kávéztunk, mert ott voltak kitéve hamutartók, és kinéztünk két éttermet, amit nem lehet kihagyni. :))))

 

Az van még, hogy Gábormama alaposan ellátott zöldségekkel, és új tartósítási módszereken dolgozik. Vállalkoztam tesztalanynak, izgalmas… :))))

 

Aztán továbbra is nagyon büszke vagyok Horrorkára, mint említettem… Két sérült, apró cicát találtak az országúton, valami mocskos szemét hajigálhatta ki őket kocsiból, az egyiket ma műtötték, sérv és lábműtét… Ő már jól van. A másiknak sajnos a beteg szemét kell kioperálni… Hogy lehet ilyen gyalázatos az ember? És miért ilyen? Olvasom, mindennaposak az állatmérgezések vidéken, szögeket, mérget rejtenek húsba, és elszórják. Borzasztó! :(((

 

Kb. ennyi mára a gondolataimról, holnap ugye elvileg fotózás, és lehet nekikezdeni újra járványban gondolkodni. Bár a statisztikák még nem mutatják, de egyre többen kongatják a vészharangot az egész világon. Jó, persze sokkal többet tudunk róla mint tavaly, és tömegesen vagyunk oltottak… Hát majd meglátjuk! :)))

 

Ja! És holnap végre elkészítem a tökéletes spagetti carbonara-t, az apró csalafintaságra a sógornőm jött rá, a videón nem látszik! Pedig logikus… Nagy öröm! :))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3616640334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khinem Saar Yale 2021.07.28. 06:42:11

első!!
újabb arany!!!! milák.
de egyre fáradtabb kialvatlanabb vagyok.
és hétvégén jön a horda!!!:):):):)

dr.ahalan 2021.07.28. 22:07:58

@Khinem Saar Yale: Elképzeltem, ahogy bealszol a vasárnapi ebédnél. :)))

Khinem Saar Yale 2021.07.29. 08:09:21

@dr.ahalan: kismaflám! ez elképzelhetetlen. fél egy körül van az úszás!!!!!! de délután már erősen csókolgat álompillangó!!!:):):):):)

dr.ahalan 2021.07.29. 22:13:40

@Khinem Saar Yale: Van egy bajai haverom, Olimpia idején kiveszi az egész éves szabiját, teletölti az italhűtőt, kikapcsolja a mobilt, táblázatok szerint él, mikor alszik, mikor vásárol... Két TV-je van, és mindent felvesz... Ja! És szakít az éppen soros barátnőjével. :)))

Khinem Saar Yale 2021.07.30. 06:05:47

@dr.ahalan: na, látom lebuktam, hisz ez én vagyok!! hajnika is az édesanyjánál lakik:):):):)

dr.ahalan 2021.07.30. 23:45:01

@Khinem Saar Yale: Hajnikának is kell egy kis szabadság. :)))

dr.ahalan 2021.07.31. 00:10:32

Péntek. Boldogság... Imádom a mi kis öreg franciánkat, erősen dolgozik benne a légkondi. Sokat mentünk, a balkáni diszkontban legalább negyven fok volt, és hosszú sor... Bepakoltuk a kocsiba az ipari mennyiségű extra dús ásványvizet, meg a rengeteg más italt... És persze a nagy mennyiségű XXL-es jégkockazacskót, édességet, "mineknekedennyitoll... füzet... mifene" cuccot, és ömlött rólunk a víz. :((((

Van más is. Horrorka Görögországba indulna kicsit lazulni, az ő Milánjával... A nagy cicákat megoldjuk banya, de a kicsik betegek. Ápolni kell őket, tudod... 24-ben.

Jó. Vállalom. Kell beltéri kennel. Ebben a hippi-lakásban egy félvak kölyökcica, meg egy sérvvel, törött lábbal műtött nem mászkálhat csak úgy... Veszélyek, galéria, nyitott ablak. Értem.

Könnyű szerkezetű, összehajtható, fedett, átalakítható... Oké.

Kennel? Százezer. Nyolcvanezer. Csak megrendelésre, külföldről. Végre akad normális áron, két nap kétségbeesett keresgélés és levelezés után... :O

Szóval van gond elég!

Jó hír, hogy felbukkant a netes piacon két megfelelően apró porcelán kannácska a sógornőm esőhívójához! Még két hétig kell rájuk licitálnom... Örömömben a színes kristálygyöngy szivárványzuhatagot ma fel is fűztem.

Holnapra csibeleves sok zöldséggel, karfiollal, és vermicellivel. Töltött cukkini darált hússal, sok-sok tejföllel, sajttal... A mammut-cukkini biztosan nem fér bele a legnagyobb tepsibe se. Faragóművész az Aha... A maradékból lesz a jövő héten cukkini-krémleves. :))))

Hát így... :)))

dr.ahalan 2021.08.02. 00:11:59

Megint elfogyott egy hétvége, belefért egy kis kiruccanás, igen tanulságos volt, majd megírom bővebben. Voltak még jó kaják, egy kis szombat esti buli, ennek következményeként némi kis szalon-másnaposság, voltak filmek, zenék, és röhögések... Ennyi fért bele. :)))

A paradicsom már bőven megnőtt méter fölé, őrülten virágzik, és megjelent az első három paradicsom... A tövében szerényen egy paprikapalánta növekszik, ki tudja mi módon... Még alig csak tíz-tizenkét centis, de már négy virággal, és három pirinyó paprikácskával igyekszik bizonyítani hasznosságát ebben az őrült világban. :)))

Hihetetlen hőség volt, most egy kicsit jobb a levegő. Zümmög a léghűtő, és bár zabálja a jeget, de bánja fene. Még mindig sokkal természetesebb és környezetbarátabb, mint a légkondi, és kevesebb áramot fogyaszt... Meg hát megoldani se lehet nálam a klímát, utcára vezetni nem lehet, a mobilklíma ocsmány, néztem ma a neten... Jövőre kell egy új léghűtő, arra fordult a világ, kicsik, színesek, energiatakarékosak, "smart"-megoldásokkal...

Persze ettől még nagy a baj.

Lehet bohóckodni a szívószálak betiltásával, meg a kajadobozok papírrá tételével, de Paks okán, az ipari szennyezések okán nem, a sok környezetpusztító, pénzéhes szarházi okán már nem évszázadaink vannak totojázni... Évtizedeink is alig!

Jahh! Tudom! Kit nézel hülyének, te retek környezetvédő... Milyen világjárvány? Milyen világpusztulás? Nincs is meleg. És ne is legyen meleg! Egy se! Benne van a szabályzatban! A szabályzatot be kell tartani, aki nem tartja be, és beszél róla, az megy a böribe! Meg van mondva! Oszt kész...

Undorító egy világ ez... De legalább én jól érzem magam benne. :)))

Khinem Saar Yale 2021.08.02. 07:26:01

első!:)
mivel szombaton elég jól hozott a konyhára az olimpia, úgy gondoltam, a sarjakkal meglátogatjuk a kis füsti vonatot.
két kanyart befizettem:):):):):):) engem nem engedtek felszállni, mert........hogy is mondjam........ekkora mozdonyvezető nem fért el a kis mozdonyon.
viszont a két nagy lö végig sikongatta, hancúrozta az egészet.:):):):)
szombaton ferihegyi reptér , megjött a gyermekkori barátom, 22 év után, nagy volt az örömködés, a gyerekek meg láttak csíkhúzó göbajokat le és felszállni.
az egész reptér rohadt drága!!!! ( de hajnalka adott kölcsön, így nem volt fennakadás)
süti beállítások módosítása