dr.ahalan

dr.ahalan

Poloskaparola spenóttal

2021. június 22. - dr.ahalan

 

 

Szépen sorban készülnek a szivárványos ékszerek, minden héten egy. És igenis szivárványszín lebernyegben mászkálok. :))))

 

A kánikulában igazán jól jött ez a viszonylag lazának mutatkozó hét, a Gábor is időben jött ma ebédelni, pont készen lettem a thai csirkével, az utolsókat kevergettem a wokban… Kicsit elsóztam, illetve mindig elfelejtem, hogy a szójaszósz mennyire sós… Mindegy! Meleg van, kell pótolni a veszteséget. :))))

 

Tegnap az én párom arra járván beköszönt a testvéréhez a kamaraerdei kertjükbe, a sógornőm rögtön a kezébe nyomott egy zsák spenótot, az idén csak úgy burjánzik. Már konyhakészen a fagyasztóban van porciózva.

 

Levéltisztogatás közben figyelmeztetett az orrom, aztán meg is leltem, potyautasként egy méretes spenótzöld poloska is érkezett, arany mintával… Nem szeretem a poloskát, de ez valami gyönyörű volt! Reptettem kifelé, biztosan megsértődött. :))))

 

Gábormama meséli, egész sereg ismeretlen, új bogárral találkoznak a Mirákulumban is.

 

Építettek a téren hűsítőszigetet, klassz. Növények, ülőkék, ventilátor, ilyen az előző városvezetésnek nemigen jutott az eszébe. Egészen európai, detélleg! :))))

 

A politika is kezd igazán szórakoztatónak lenni, tetszik Dobrev országjárása, de a legnagyobb poén a narancsvezéré volt! Hogyaszongya… Európa végletesen elromlott, nyugaton elhalt a demokrácia, nem javul meg magától, de majd őőőő rendbe teszi! Megjavítja! Hát most is muszáj kuncognom, ahogy írok róla… :))))

 

Viszont szívszorító volt a nagy cikk (Covid-naplók) a 444.hu-n. Családtagok mesélnek benne a szeretteik haláláról a járvány idején… Érdemes elolvasni, és elgondolkodni. Szerintem.:)))

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9116601886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.06.22. 23:16:32

És egy kis zene, történettel! Bájos képet láttam a face-en, Gábor kedvenc unokahúga, két éve Angliában. Leszbikus. Boldog. Huncut csók a tengerparton, két boldog nő, bemutatott két középső ujjacska, előtérben a köpcös a gagyi teraszos sörös fotója. Hehe... A család tapsol, és nagyon szeretjük őket! :)))

Tényleg nem értem... Mi a baj a mássággal? Én is voltam lánnyal, nem is egyszer... Horrorka is gondolkodott, ismerkedett, nyitott... Nem jött be neki. Egy percig se gondoltam semmi rosszat... Megbeszéltük. :)))

Bolond egy lány volt! :)))

És borzasztóan büszke vagyok Horrorkára! Itt, ebben az országban tanul, épít, dolgozik. Liberálisként...

De büszke vagyok azokra a rokonokra, barátokra is, akik elmentek. Sokan vannak, nagyon sokan...

www.youtube.com/watch?v=k27MozEyELQ

dr.ahalan 2021.06.24. 22:37:41

Azért azt el tudnám viselni, ha minden hét ilyen kényelmesen alakulna! Gábor nagyrészt az irodában dolgozott, mondjuk meredeken utálja, de ilyenkor időben végez, az is valami. És holnap már csak Soroksárra szalad ki, aztán az egész napja szabad. :)

Nekem meg tényleg nyugi volt, céges munka alig, se idegbajos ékszeres megrendelő, se sürgető bélyeges, minden ráér a jövő héten. Hurrá! Volt idő nagygenerálra, olvasásra, ötletbörzére! :)))

Ma este Horrorka is felszaladt, betermelt egy tányér anyuka-féle krumplilevest, imádja. :)))

Ragyog ez a gyerek, meramilán... A Milán! Nahhh... Édesem, egy éve ugyanezt hallottam a Balázsról. Ugyanezeket a mondatokat!

Áh, banya! Egész más, sokkal mindenebb! :)))

Ostromol a szolgáltató, lejár a hűségnyilatkozatom. Nagyon tudom élvezni ilyenkor az alkudozást! Az kérem egy külön művészet, és igen-igen jól lehet vele járni! :)))

A közel harminc év hűség fegyvertény... :)))

Megküldték az ajánlatot e-mail-ben... Sose köss azonnal szerződést telefonon! Ez a legfontosabb! :)))

A politika is hozott a héten vastagon. A köpcös súlyos százmilliárdokat költ a sportra önkényesen. Épülnek a stadionok, értelmetlen sportpályák, tudjuk... És akkor élete vágyálmára, a nagy meccsre... A köpcös nem mert elmenni! :))))

Hatalmas elégtétel az ellenzéknek!

Ad pénzt a kínai kommunista Fudan egyetemre, egyenesen hitelből. Magyar földet is ad. Ingyen. 50 milliárd? Hetven? Kilencven? Vadászati kiállítás? Nem számít... A Blaha felújítására nem ad fityinget se, a Lánchídra is csak ígérgeti...

De mutogatja a Blahát és a Lánchidat, ami azért nagyon is Tarlós-bűn. Ugye? :)))

A járvány viszont elaludt. Állítólag! Jó... A vírusnak alaptermészete, nem bírja a meleget, pillanatok alatt elszárad, megdöglik. Ha lesz elég oltott, akkor nem ugrik meg szeptemberben...

Szerintem nem lesz elég oltott... Ugyanaz történik, ami tavaly, talán kisebb léptékben... Tavaly ilyenkor pontosan tudni lehetett, tragédiára vártunk. Be is következett, ahogy megjósoltam. Harmincezer halott... Az idén kevesebb lesz. Jó esetben.

Meglátjuk! És holnap péntek! :)))

dr.ahalan 2021.06.25. 23:38:13

Isteni ez a lehűlés, villámlott kicsit, csepegett is, de nagy vihar eddig itt nem volt. Kis laza koktél, csörren a jégkocka, a Gábor már alszik. Péntek van. :)

Bevásároltunk, koccintottunk a vacsi előtt, megbeszéltük a világ dolgait. Szörföltünk a világban, olvastunk cikkeket, a köpcös kapja a sallerokat és kokikat a homofób törvény okán, de nyilván ez is volt a cél. Bármi áron! Csak a Fudan-ról ne beszéljünk... Új ellenségkép kellett, a migráncs-ügy vastagon hazugságnak mutatja magát, 11 év után már csak nagyon kevés agymosott hiszi el, hogy majd ide akar jönni a véres fogú migráncs, és megerőszakolja a pottyantós rötyin, aztán elveszi a munkáját... Aki ide akar jönni, az céllal és pénzzel jön, mint a mi thai lakóink. De van a házban mindenféle náció már, sokszor nem is tudom milyen származásúak. :)))

Elképesztő nevek, misztikus nyelvek! Érdekes... :)))

Nem tűnnek erőszakolóknak... :)))

Viszont itt vannak...

Sorost se lehet már rágni, maholnap száz éves, sose ártott a magyaroknak, néz ránk valami lesajnáló, szerető mosollyal, nézi ezt a köpcöst...

Hát új ellenségkép kellett... Akkor ugye itt a szivárvány. Azt nagyon lehet utálni, mer a műveletlen aztán nagyon tudja... Boldogan buzernyákozik, szitkozódik...

Neki sohase lesz meleg a gyereke...

Hát de!

És most joga lesz agyonverni, kínozni, és közben a pedagógust, szexológust, szociális munkást, önkéntes segítőt már akkor is megbüntetik, ha szót ejt a kiskorúval a problémáiról...

16 évesen kirúghatják az iskolából, zavarhatják rabszolgának, de szót se ejthet az identitásáról semmiféle szerzettel, nem kérhet segítséget 18 éves koráig. Mert aki segíti, azt megbüntetik...

Undorító törvény, teljesen természetes, hogy egy egész világ lázad ellene.

Én látok, hallok, ismerek rengeteg embert, aki azonosul az orbáni mocsokkal.. Azt gondolom, hogy írni fogok továbbra is róluk. Felemlegetem a bűneiket, a mocskukat újra és újra... Ennyit tudok tenni. :)))

dr.ahalan 2021.06.28. 23:38:59

Túl vagyunk a hétfőn, minden elvégezve, ami tervezve volt. :)))

Ami érdekes, életemben először készítettem tejszínes-spenótos fusilli-t, még sose ettem spenótos tésztát. Az olaszoknál se... És miért is nem? :)))

Kedves történet, nagyon-nagyon régen Pali néni volt az üzlettársam, először kerestünk nekünk nagyon-nagyon soknak tűnő pénzt, rohantunk az utazási irodába, menjünk a tengerhez! Annyira, de annyira vágytam Olaszországba! :)))

Mentünk. Édesapu vállalta az akkor még ovis Horrorkát. :)))

Olcsó hotel volt, menüválasztásos vacsora, az az olaszt standard. Rendelsz előételt... Ez valami tésztaétel, vagy rizottó. Aztán rendelsz főételt, a zöldségek, köretek, gyümölcsök, édességek svédasztalon... Mindegy. :)))

Szóval jött a pincér, sorolta a tésztákat előételnek. Paradicsomos, carbonara, con vongole, con spinate. :)))

Még alig-alig beszéltem olaszul, még nem volt mobiltelefon se nagyon, nemhogy fordító... Hát mondom! Mi az a spinate? A szótárban nem találtam... A pincér magyarázta. Zöld. Növény. Nem fűszer! Végül begurult, és muris járással megmutatta. Popey! Popey! :)))

Az egész étterem nevetett, egész héten úgy köszönt a személyzet... Hello spinate! :))) Hello Popey!

Évekig megismertek a sétálóutcán, a szállodában az akkori pincérek, és köszöntek... Hello spinate... :)))

De a spenótos tészta valójában valahogy kimaradt az életemből. Nagy hiba volt!

Parmezánnal, sok borssal... Bevezettem a "MITESZÜNK" listába... :)))

Durván alakul a politika. Nem igazán értem... Hála a homofób törvénynek, az egész világ háborog. Elmeháborodottak megvertek két meleg orvost Pécsett... Betelefonálnak a felajzott fityiszesek a Fórumba. Buziznak, fröcsögnek... Ettől boldogok, szabad a vásár... :O

Törökországban szétverték a Pride-ot. Könnygáz, verések, erőszak...

Anno Hitler... Gyűlöljük a melegeket, a zsidókat... Mi is lett belőle? Ugye? A liberalizmus, a műveltség, a tudás nem érték! A kereszténység, a hazafiasság, az önfeláldozás érték... Ölj!

És a történelem megismétli önmagát! Ráépítik a járványra az önös érdekeiket, elvesznek itt, adnak ott. Oszd meg, és uralkodj... Nem tanul az emberiség semmit.

Marad a buborék... De legalább rengeteg szép emlékem van, és bár szar a járványhelyzet, a Gábor megígérte...

- Jövőre már biztosan láthatod a tengert Takács!
- Hazudós vagy... :(((

Khinem Saar Yale 2021.06.29. 06:24:36

első!:):)
végre.
gólgazdag, nagyon jó meccsek, meglepetések.
beszari voltam , nem mertem sem erre, sem arra fogadni élesben, inkább gól gólt játszottam.
asszem, ma egész nap a zsírt számolgatom..
tegnap volt a lök anyukája 33 éves, sajnos csak telefonon tudtunk értekezni kicsit, a hétvége is eltolva,mert mennek balatonra.
kamingszún!

dr.ahalan 2021.06.29. 22:38:37

@Khinem Saar Yale: Lök anyukáját Istenke éltesse sokáig! :)))
süti beállítások módosítása