dr.ahalan

dr.ahalan

Kristály, kór és káposzta

2021. május 04. - dr.ahalan

 

 

Régen mutattam már ékszert, ez volt a múlt heti kedvenc, egy kis kristály. Ezeket a cseppeket most találtam meg egy dobozban, nem jó helyre raktam anno, régen megfeledkeztem róluk, most nagy az öröm. Rengeteg van belőlük. :))))

 

Reggel meg csodára ébredtem, jöttek mindenféle narancsszín autók, és szorgos emberek lefertőtlenítették a teret! Fotósok nyüzsögtek, kamerák surrogtak, hír lesz! :)))

 

Mindenesetre a nehéz hétfőn túl vagyok, kemény volt! A karom az oltástól bedagadt, és fájt, ráadásul kicsit gyenge is voltam… Kóvályogtam, mint vasorrú bába a mágneses mezőben! :))))

 

Istenke éltesse az angyaldokit a csodaszereiért! :))))

 

Tehát sok érdekesség nem történt. :)

 

A járványügy… Na az érdekes! Javuló tendenciák, romló szennyvízadatok, rebesgetés a negyedik hullámról. És nyitás… Tényleg nem értik az emberek a lényeget, úgy látom! :O

 

Egészen egyszerűen azt nem lehet megtenni emberekkel, hogy az egyik bemehet, a másik nem mehet be! Ez oltás-rasszizmus… Egyértelmű! Te bent ehetsz, te meg csak kint… Hát nem! :O

 

Már megint brutális és durva megosztása a társadalomnak!

 

Az már más kérdés, hogy bár nekem már megjött a plasztikom, de nálunk teljességgel kizárt, hogy a nyáron tömegrendezvényre menjünk. Mehetnénk… De ugye az oltott is fertőződhet, csak nem betegszik meg súlyosan. Jobb esetben. Elvileg. És fertőzhet, tudta nélkül! És nem értik… :O

 

Intelligencia kérdése… Mindenkinek joga van ellenállni az oltásnak, és joga van nem megkülönböztetett emberként élvezni a nyilvános szolgáltatásokat. Mondom! Intelligencia kérdése! :))

 

Neki joga van. Oké… Nekünk meg jogunk van nem közéjük menni, persze ez jelen helyzetben nem lesz nehéz. Mifelénk mindenki, akivel találkozni akarunk, az vagy oltva van/lesz, vagy átesett már a betegségen. Vagy mindkettő. :))))

 

A bolhapiac, a tervezett csavargások, shoppingolások meg tényleg megoldhatóak már biztonsággal. :))

 

Aztán van még a Kálmán Olga esete. Én olvastam a levelet, és mondhatnám megdöbbentőnek, de tényleg vannak ilyen velejükig romlott, agymosott, a gyűlölettől bomlott elméjű emberek… Én csak egy apró, világvégi blogger vagyok, mégis mesélhetnék! Az évek alatt lettem én már ezerszer ugyanígy megfenyegetve börtönnel, vagyonelkobzással, halállal, ezek a lények így működnek. Nehéz őket megérteni.

 

Hogy mekkora a nyomás az ellenzéki politikusokon, az látszik. És nem lehet ezekkel az emberekkel mit kezdeni, végtelenül ostobák, értékelhető gondolataik nincsenek, hisznek a populista szólamoknak, azt értik csak, és azt tudják mantrázni. Észérveik nincsenek, vitaképtelenek, végtelenül műveletlenek, a valós statisztikát nem értik,  fantáziájuk nincs… Csak a mocskos szavakkal tudnak élni,  az az egyetlen fegyverük.

 

Kálmán Olga mindenesetre megtette a feljelentést. Nem önmaga miatt, a családját fenyegette ez az emberszabású azt hiszem felgyújtással, stb… Kálmán Olga jól tette. :))))

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket! :))))

 

Na. Ennyi mára, még fel akarok skiccelni pár ékszert… :))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7716522658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.05.04. 22:57:02

Ja... És miért káposzta? :)))

Szeretek retró napközis kajákat főzni hétköznap, a káposztás hús tipikus bajai menzaétel volt, ma az volt az ebéd. Gábor viszont sose volt se napközis, se menzás, se bajai, ugye...

Jött, tálaltam kicsit félve... :))) Megette, ilyet máskor is kérek Bálint! Jól éltetek ti ott Baján! :)))

Már evett káposztást, de az nyers káposztával volt, ez meg savanyúval. Ez mondjuk nem fontos...

Lassan összeszedem a bátorságomat, és ráizgulok a sárgaborsó-főzelékre... Sült virslivel! :)))

Csak vicceltem... :)))

dr.ahalan 2021.05.05. 23:32:47

Azért ez jó nap volt, már reggel igen energikusan tudtam ébredni, Gábor ébresztett telefonon, 7:37-kor... A fények és a fotózás miatt minden szerdán ez a bevált időpont. :)))

Szóval fotóztam, feltöltöttem a boltocskákat, elküldtem a vevőknek a személyes ajánlatokat.... Ezt szeretném, de zöldben... Lilában... Bacódjál meg! :)))

Menyasszonyom is akad, igen ádáz fajta... Egyedi nyakék... Swarovski kell! Küldött fotót... Ez nem is Swarovski! Ő jobban tudja, a nővérének is ez volt... Hát mondom! Kérd tőle kölcsön! :)))

Az nem ugyanaz... Na jóóóóvan! A karkötőt, fülbevalót megcsinálom, de gagyit nem fűzök. Kész....

Délután elővettem a nyári felsőimet... Atyavilág! Tavaly alkalmam se volt felvenni őket, sok batikolt cucc, kézzel kell őket mosni, most száradnak, illatoznak mindenhol, szekrényajtón, galéria korlátján, a javítandó, vagy csak rosszul fotózott, majd elfeledett ékszerek szomorú kampósszögein... :)))

Aztán az van még, hogy előkészítettem a holnapi ebédet. Pikáns csirkerakottas lesz sok zöldséggel, krumplival. A hús pácban, a főtt krumpliágy a tepsiben, a zöldségek és a hagyma felszeletelve, zárt dobozban. :)))

Holnap délelőtt menni kell. Horrorka szülinapja jön, és most nem a nagy ajándékok idejét éljük, de mégiscsak harminc lesz! HARMINC! :)))

Még emlékszem a születésére.... Harminc! Hihetetlen! Nem fogod elhinni! Az első blogbejegyzéseimet akkor írtam, amikor még általános iskolába járt! :))))

És ma is van olyan olvasóm, aki még emlékszik! Hihetetlen! Köszönöm Lajos! :)))

Khinem Saar Yale 2021.05.06. 10:09:37

első!:)
zsetem, szumma kumla ude..........kanül és bráner:):):)
csak a szokásos. erős volt a tegnap este, cselszi a döntőben, én meg most értem haza a szerencsejáték zéertétől, egy ósanos zacskónyi kessel.
aztán a nap híre: tegnap fürdés után (!!!!!) életében először telefonált lujzibébihencegnő, hogy aszonygya:
papa!

és kinyomta a telefont:):):):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.05.06. 22:03:05

@Khinem Saar Yale: Ez aranyos! A lényeget elmondta, nem szaporítja a szót. :)))

Khinem Saar Yale 2021.05.07. 13:22:19

első!:)
na végre!!!!
ez már a levegőben lógott hetek, hónapok óta.
és csak egy valaki, énmártikám említette meg.
és milyen igaza van.
a terjengő szar szag, a napi permanesns seggnyalás mögül is elősejlik.
" Candice 37 percek óta

Bakker, itt esmeg “(köz)pina”szag van???"

.....és a 2510 tag közül csak kettőnknek tűnik ez fel!!!
szeretem énmártikámat!!!!!!!!

Khinem Saar Yale 2021.05.07. 13:23:15

@Khinem Saar Yale:
egy valaki, helyesen: egyvalaki.
elnézést

dr.ahalan 2021.05.07. 15:58:40

@Khinem Saar Yale: Biztosan igazad van, de ebből én egy szót se értek. :))) Nem baj. :)))

Khinem Saar Yale 2021.05.07. 16:31:40

@dr.ahalan: sose búsulj, a lényeg, nekem van igazam!!!:):):):):)

dr.ahalan 2021.05.08. 00:26:10

@Khinem Saar Yale: Ebben eddig is biztos voltam! :)))

dr.ahalan 2021.05.08. 01:06:17

És akkor péntek! Horrorka érkezett, Gábor szintén. Gyújtottunk neki picinke tortát, felköszöntöttük. 30. Ez van... Megint változtat az életén ez a gyerek meredeken, új irányok, új tervek. Nem tudom követni, és pont úgy izgulok érte, mintha hét éves lenne... Ne parázzál már banya, minden tök jó. :)))

Van még annyi izgalom, hogy Iván barátunk, aki néhány éve elment... Rettenetesen nagy hagyatékot hagyott hátra. Hatalmas könyv-és irattárat. Iszonyú, hihetetlen szaktekintély volt, egészen elképesztő történelmi múlttal...

A könyveinek egy pici része nálunk van, a hagyatékot számolja fel csendben, szomorúan a család...

Iván sose volt bélyeggyűjtő, illetve a családból valaki az volt... 1944 előtt. Viszont sose dobott ki bélyeget, az elképzelhetetlen mennyiségű nemzetközi levelezésének minden darabját eltette! Levágta a boríték sarkáról precízen... Argentina, Kuba, Spanyolország... Valami érdekes küldemények rengeteg helyről, fura nemzetközi borítékok tele bélyegekkel. 2. világháború... Egy csomag megégett, és poros, sáros...

Nem szaporítom a szót, Gábor ment a csomagért, másnak a családból nem kellett, handlékkal nem tárgyalnak, két nagy szatyor érkezett...

Két napja égek lázban... :))) Elképesztő cucc!

Nem, nem a forintosított érték a lényeges, hanem a történelem! Hogyan került egy csomag klasszikus, háborús.. Megégett, agyagos bélyeg közé 1944-ben két klasszikus amerikai tétel? És érthetetlen... Hogyan érkezhettek ide Kínából levelek 1952-ben? Persze érkezhettek... Oké. De ennyire drága díszbélyeggel? 110 dollár ma? :))))

Vastag történelem. Szeretem. A Gábor is szereti. Hozzáteszi a tudását. Mindent tud, és elmeséli... Csudaklassz hétvége várható! :)))

És holnap mexikói kaja, az ő terepe, az ő dolga!

Imádom ezt a pénteket!

dr.ahalan 2021.05.10. 00:31:16

Ez is elmúlt, vasárnap este van. Nem szeretem... :(((

Minden úgy történt, ahogy általában. A Gábor mexikói kajája eszméletlenül jól sikerült, én persze szórtam még rá chilit, jobban bírom az erőset, imádom! Apai örökség! :))))

Édesapu egészen elképesztő módon szerette a vadul csípős dolgokat, még egészen kicsi voltam, ültem a nagy, oroszlánlábú asztalnál vasárnap ebédkor, fenekem alatt a dupla párna... Nagymami tálalta az elmaradhatatlan húslevest, bőven mérte a reggel vagdalt cérnametéltet, osztotta a húsokat, kinek-kinek kedve szerint. :)))

És akkor édesapu fogta a paprikácskákat, morzsolta a levesbe, kóstolta... Ha elérte a kellő hatást, akkor elégedetten biccentett!

De komolyan! Erőképes paprika-dillerekkel tárgyalt, pénzért neveltetett mindenféle méregerős szörnyűséget, a csajai úgy pátyolgatták az akkor még nálunk ismeretlen paprikapalántákat, mintha közös gyerekeik lettek volna! :))))

Szóval ha megfelelően erős volt a lé, akkor édesapu megkérdezte tőlem... Kérek-e egy kanállal...:)))

Minden héten megkérdezte, és én minden héten kértem. :)))

Aztán persze sikkantottam, nyögtem, káromkodtam, sziszegtem, a nagyapám futott vízért, az asztal körül mindenki nevetett, nagymami sopánkodott... Sose unjátok meg ezt műsort? :)))

Aztán egyszer csak... Megszoktam. Már én is kértem egy kis paprikát, és még, és még... Hát így! :)))

Persze ez nem mérvadó... A paradicsommártást, töltött paprikát például cukorral eszem, Gáborpapa elszörnyedve szokta nézni, ropog a fogam alatt a kristálycukor, fura szerzet vagy lelkem... :))))

Szóval jó kis hétvége volt, még adatott Rick Stein Mexikója, majd újra nézzük mindet úgyis...

Olvastunk sok-sok hírt, egyre rettenetesebb a hírünk a nagyvilágban. Kövessétek a face-en a Hadházy-t, a Szél Bernadettet... Szürke háttérmunkásként mennek, utaznak, elképesztő dolgokat lepleznek le, őrületes lopásokat.

És sajnos szembesülnek a valós információkra nem nyitott, teljesen közönyös, elbutított, mindentől elrekesztett magyar néppel. A krumplis választókkal... Az ukrán milliomos választókkal, akik tényleg milliókat kapnak a krumplisoktól elvont milliárdokból. Hihetetlen! Detélleg!

De a lényeg? Milyen világjárvány? Kit nézel hülyének, te retek? By Zsírpofi... :)))

Lassan 30.000 halott! Csak úgy mondom... És mennyi, mennyi szenvedés, rémület, gyász... :((

Khinem Saar Yale 2021.05.11. 08:50:51

első!:)
zsetem , kanül=bráner, és szumma kumla ude.
remek hírek érkeztek Fehéroroszországból.
tegnap feladtak nyilas miháJnak egy gigant pakkot minszkből.
uszkve 220-250 db.
megint be leszek táblázva:):):):):):):):):)
süti beállítások módosítása