dr.ahalan

dr.ahalan

Tavaszi napsütésnek élvezete

2021. április 13. - dr.ahalan

 

 

Kicsit több céges munkát kaptunk, mint amennyire számítottunk, de ez most jó. A nagyján már túl is vagyunk szerencsére, talán lesz ok az ünneplésre hétvégén. :)))

 

A képen a patak, amin át kellett kelnünk. Igazán vicces jelenet volt! :)))  Régen jártunk arra, elfelejtettük. :)))) Szombaton kirándultunk egy kicsit Szentendrére, megálltunk a Gábor kedvenc öblénél, kicsit süttettük magunkat a napon, aztán felsétáltunk az erdei ösvényen a szíves kövekig. Élveztük. :)))

 

Az erdőben néhol fiatal párok ücsörögtek a rönkökön, de egyébként csend volt és nyugalom, igazán nem volt szükség maszkra… De az óvárost már elkerültük, rengeteg ember tolongott, és hiába tilos, bizony láttunk fagyizókat is, iszogatókat is bőven. O)

 

Láttunk egy meleg párt, két leszbi csajt… Két gyerekkel. Olyan kedves látvány voltak! :)))

 

Hazafelé meglestük még az Omszki-tavat, hát… Alaposan megváltozott! Amikor utoljára itt jártam, akkor még teljesen szabad nudista strand volt, én pedig kevesebb voltam majdnem harminccal. Így is, meg úgy is. :))))

 

Gábormamáék közben megkapták a második oltást is, és visszatelepültek a Mirákulumba. Hívtak, működik az esőhívóm, üresek voltak a tartályok, kiakasztották, és itt az eredmény! :)))) Tlalok-project… :))))

 

Tényleg… Kellene esőhívót készítenem a Meskára is, meg a sógornőm is kért… Felírni! :O

 

Majd vadászom hozzá teáskannát valamelyik aukciós portálon, mert a bolhapiac most nem lesz aktuális egy ideig. :))))

 

Bár talán a kínaiak is árulnak ilyesmit…

 

Szerencsére kristályom van hozzá elég. :))))

 

Aztán ugye a járvány… Azt hiszem az nagyon buta ember, aki még mindig elhiszi a január óta mantrázott „látomazalagútvégét” carságot. Hiába a tömeges oltás, sehogy se akar csökkenni a halottak száma. :((((

 

Járványkezelés, alap. Készenléti szakértői csoport, megfelelő intézménnyel. Védőfelszerelések megelőző készletezése, és a készletek azonnali osztása a lakosságnak.

 

A teljes népesség azonnali, folyamatos, naprakész tájékoztatása!

 

Fertőtlenítés minden szinten, gyógyszerek felderítése, azonnali beszerzése, ha lehetséges. Szociális és gazdasági intézkedések, segélyprogram, kontaktkutatás, szervezett és ellenőrzött izoláció a hatóságok bevonásával… Jó kis cikket olvastam erről nemrég. Elgondolkodtató. :(((((

 

Az ingyenes parkolás nem volt benne. A teltházas focimeccsek sem. :))))

 

Sok országnak sikerült is, ahogy elnézem az adatokat. :))))

 

Aztán ahogy romlik a helyzet, úgy lesz egyre szomorúbb a tér is. Szombat éjjel, kettő óra…

 

Csend, sehol egy ember, egyetlen busz áll bent, ragasztószalaggal elkerítve a sofőrfülke, a tavalyi plexilapokat régen leszerelték.  

 

Még az állandóan reménykedő taxisok se sárgállanak a droszton.

 

Szomorú-sápadtan pillognak a híd tiborc-lámpái… Lehangoló, a tavasz ellenére is. :(((

 

Régen jó volt! Tíz után már csak halkan volt hallható a zene, de tömegek vándoroltak a Zöld Pardonba, a Rióba… Vagy jöttek át onnan. A hídpillérek alatt színes lámpás, nyitott bárok voltak halk dzsessz-zenével, adventkor kivilágított pavilonok álltak, kézműves vásár. Imádtam. :))))

 

Aztán bezáratták, lerombolták a Riót, a Zöld Pardont, megszerezték az A38-at is… A bárok helyett most nyomi gördeszkapálya van, meg kosz és piszok.

 

Szép, új világ!

 

Mindegy, holnap már szerda, délelőtt fotózás, délután a boltocskáim feltöltése, és csütörtökön végre jöhetnek a bizsucskáim. :)))))

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6216500460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.04.13. 23:25:09

És közben háború dúl, a kormány a kommunista kínai elitnek készül giga egyetemi várost építeni a magyar diákváros helyett, a magyar emberek pénzéből, válság idején... Karigeri nem hagyja magát megvezetni, most azt ígérik, lesz a magyar diákoknak is valami... Ott mellette... Valami kis kolesz, miegymás. Utána. Egyszer. Sohanapján!

Tessék mondani! A kínai nem migráncs? Miért nem? :))) Én mondjuk szeretem őket... De ez most nem fontos. Én minden nációjú és bőrszínű becsületes embert kedvelek, csak a nácikat, rasszistákat, becsteleneket gyűlölöm bőrszíntől függetlenül.

És még mindig van olyan elmeháborodott, akinek ez tetszik... Az agyamat eldobom, detélleg! :O

És boldogok az 50%-os hatású kínai vakcinával, meg az öt kiló krumplival... Észre se veszik, hogy ők lettek legjobban megvezetve, becsapva... Na bravó!

És továbbra is buborék... :)))

dr.ahalan 2021.04.14. 22:07:02

Egy dolgos nap letudva, holnaptól már lazítás jön! :))))

Jövő héttől lehet üzemeltetni a teraszokat, hiába kiabálnak a szakértők, hogy nem szabad rányitni még a járványra... Nem lesz ennek jó vége, azt hiszem. :(

A nap híre a Gyurcsányról készülő film volt, 800 milliós mocskolódás, nyilván egy szava se lesz igaz, még maga Gyurcsány is röhög rajta. :))) Biztosan meg fogom nézni! :))))

Most viszont bebújok az ágyba, és olvasok... Elővettem a Légy jó mindhalálig-ot. Egészen máshogy értelmezi az ember lánya gyerekként, máshogy akkor, amikor a közjószág kötelezője miatt illendő újraolvasni, és megint más az olvasat így ötvenen túl... Csak javasolni tudom! :)))

dr.ahalan 2021.04.15. 22:28:25

Hát ez a nap már megint... Olyan kellemesnek ígérkezett, detélleg!

Ebédre vártam a Gábort, zöldbableves, sült csirke, semmi érdekes. Előtte kiment az új építkezésre, ahova bérbe adtak egy dinót... Neki feladata ellenőrizni.
Érkezett morcosan, a szélvédő betört, a hidraulika gallyra ment... Jó! Persze megfizetik a kárt, de akkor is... Ebéd után rohant vissza, jegyzőkönyv, fotók, aztán megint ide, közelebb voltam mint az iroda, telefonok, e-mail, fotók szétküldése, elment a napja. :(((

Jó lesz végre ráfordulni a hétvégére! :)))

Aztán sütöttem még kekszet, elég közepes lett... Pfffff... Egyszer már találtam tökéletes receptet, de elfelejtettem elmenteni. :(

És kaptam meglepit is. Egy csomag rózsaszín maszkot... Ahhoz már kellett egy nagygenerál, úgyhogy este kényeztettem magam egy kicsit. Hidratáló arcmaszk, levendulás fürdi, testradír, manikűr, pedikűr, Horrorka hordja nekem ezeket a csodaszereket és csodamasinákat, használni kell. Mert ha nem, akkor leteremt! Ezt még nem használtad el? Miért nem? Hetente kell... Hányszor mondjam? :))))

Egy diktátor! Komolyan mondom! :))))

Khinem Saar Yale 2021.04.16. 18:00:06

@dr.ahalan:
első!!!:):):)
minden többi a szokott helyen!!!
és holnap nagy nap lesz!!!!

dr.ahalan 2021.04.16. 23:14:29

@Khinem Saar Yale: Jajjjj! Na véééégre! :)))) De örülök! :))))

dr.ahalan 2021.04.17. 01:03:34

Ez ma azért mindenképp a nagy örömök napja, lásd eggyel fentebb! :)))

Ugyanakkor a szomorúság napja is. Meghalt a szomszéd asszonyság édesanyja, orvos nem látta... Nem lehetett nem hallanom hogyan szenvedett, amíg a lánya rázárta az ajtót, és covidosként elcsattogott a franc tudja hova, meg átjárt szomszédolni, amíg a sarokban lakó munkás jól el nem agyabugyálta....... A mi lakásunk leválasztott lakás, igazi nagypolgári maradék, hatalmas belmagassággal.

Ahol most a covid-halálmadár lakik, az volt a régestelen-régi háztulajdonos (Nelli néni) lakása... Igazi nagymamája volt Horrorkának, nagyon szerettük. És rengeteget örököltünk utána...

Aztán jött ez az orbanisztikus undormány... Először is lebontatta Horrorka szobájánál a teljes ikv-s hangszigetelést! Ami két vékony fal között egy levegőréteg volt... Amikor eszünk, mert ott van az ebédlőasztal, akkor halljuk mit beszélnek. Nem szeretjük hallani...

Érdekes korosztály ez! A hetven plusz.... Az egyik sm portálon élvezkedik, még az se zavarja, ha kiröhögik. Mert ő most végre megéli! Horogra akadt a régen várt sm gigolo... A szomszédasszonyom meg úgy helyből lefertőzte a házat...És mekkora öröm a normálisnak megmaradt Gábormama, aki ma azt kérte, hogy keressem meg a fogorvosa új elérhetőségét, és kibújt a hónapos retek... És a medvehagyma-krémleves finom! :))))

És megjött a Gábor, mentünk vásárolni. Díjnyertes bunkó... Nem csak mindent összetapogat, de egészen egyszerűen bepakolja a zacskórolnit a kosarába! És tényleg! Kevés a zacskó? Hát neki nem lesz az... Gábor elment a reggeli narancslé után, én meg belesziszegtem az arcába, miközben kikaptam a rolnit... Bunkó paraszt..... Itt van a zacskó emberek!, ez a bunkó elpakolta magának!

Lett belőle olyan kavarodás, hogy ajvé.... :)))))

Mit csináltál megint Takács Bálint? Csak ötöt léptem... Műszakvezető? Jegyzőkönyv?

Persze nem vártuk meg. Eljöttünk röhögve... :)))

Khinem Saar Yale 2021.04.18. 06:26:54

első!:)

érdemi infók a szokott helyen.

youtu.be/ho9rZjlsyYY

dr.ahalan 2021.04.19. 01:06:00

Megint vége... Miért ér véget ilyen hamar egy hétvége? :))))

Egy kis poén, egy kis intimitás... Mi minden együtt elköltött vacsora előtt iszunk egy-egy pohár bort, és szombat este-éjszaka egy kicsit többet is.... :)))
Így aztán szinte minden szombat éjjel kifogy a palack, mert hosszan szeretünk időzni... Akkor a Gábor megy, keresi a drekót, kiszuszakolja a parafát... Utálom! :)))

Így történt most is, készültem a szünetre, de kis gonosz vigyorral lenyúlt... Van máááásik! Előre kinyitottam! :))))

Ennyit már el tudtam érni... 23 év alatt! :))))

A másik kedves... Fehér Klára. Kis semmi írásait olvastam, pársorosakat. Egyszer talált egy telefonfülkét, mindig visszaadta a tantuszt a készülék! (Horrorka már nem is tudja, hogy mi a tantusz, és elámult gyerekként... Mi az a tárcsázós telefon? Mit tudott még? SMS-t azért lehetett küldeni? :)))) )

Egyszer én is találtam pénzvisszaadós telefont, a Ferenc körút és az Üllői út sarkán béreltem a lakást. 22 éves voltam... Apró kis földszinti zúg volt a honvédség épületében, az ablak az ő udvarukra nézett volna, hát falat húztak, így kis külön udvarom lett. Az ablakon kellett kimászni, de bánta fene... Kitettem asztalt, cserepes virágokat, jöttek a haverok... Hihetetlen jó bulik voltak! :)))

Aztán egyszer csak nem jött a főbérlő a lakbérért. Hónapok teltek... Utol se értem. :O
Egyébként Ivánnak hívták, és boncmester volt. :)))

Később tudtam csak meg, lesittelték... És meg is halt... Ha a lakásban maradtam volna, az önkormányzat ki is utalta volna nekem, de én mindig ilyen hülye becsületes voltam, és kiköltöztem. :)))

A Belgrád rakpartra, a rendszerváltás előszelekor a drááága jó Kozma atya bérleménye volt, a padlástérben. Egy kedves apáca jött a pénzért havonta. És abban a házban székelt akkor a Kisgazdapárt! Hihetetlen történeteket tudok abból az időből, a házakat pincerendszerek kötötték össze, az akkori kamu cégeknek ott voltak a székhelyei, szanaszét. Zárt lakások, titkos osonások... A franc se tudja, hogyan lett ebből később a Capella Cafe melegbár, amit sok-sok év múlva annyira imádtam. Érdekelne! :)))

Hát... Mi jut eszembe egyetlen tantuszos kis írás okán, ugye... :)))

Khinem Saar Yale 2021.04.19. 05:58:21

első!:):)
zsetemség, szumma kumla ude!!
nagyon jó hétvége volt!!

dr.ahalan 2021.04.19. 19:58:12

@dr.ahalan: Erősen büszke lehetsz rá! Detélleg! :)

Khinem Saar Yale 2021.04.20. 06:31:34

első!:):)
kedd és még mindig erősen büszke vagyok!!!:):):):):)
ma este fradi - dózsa. de ez csak zárójeles megjegyzés volt.
süti beállítások módosítása