dr.ahalan

dr.ahalan

Adventi apróságok alkalmasint

2020. december 08. - dr.ahalan

 

 

Megint eltelt egy hét ebből az elátkozott évből, kedves hétvége, bolond hétfő, azzal az isteni kakaspörkölttel súlyosbítva, amit Gábormama tálalt elénk. :)))))

 

A kakaskát a Mirákulumból hozták, a tojásos ember ajándéka volt, vigyék csak, nekem nem hibádzik, annyi kakasom kel, mit csinálnék velük? Váljék egészségükre! Iszonyú szépen beszélnek arrafelé az öregek, öröm hallgatni. :)))

 

Közben haladok a nagytakarítással szépen csendben, így aztán lett új csizmácskám. Igen megörültem neki, még tavasszal vettem szezonvégi akcióban, aztán jött a járvány, átrendeztük Horrorka szobáját a karantén idejére piacnak, a dobozt betoltam az ágy mögé… és elfelejtettem! :))))

 

Most az ablakmosásnál előkerült… Mutattam a Gábornak, aszongya… Te Takács! A tavalyi bundás csizmád se volt még rajtad egyszer se, még benne van a papír! :))))

 

Advent van, néha keletkezik némi hangulatom, de nem teng túl. :((((

 

Bolond helyzetek, bolond döntések járvány idején. Majd megmondják, hogy lesz-e Szenteste… Aztacuuuurva! :O

 

Lehet flangálni a plázákban, lehet tülekedni a buszokon, villamosokon egymástól öt centire, lehet vásárolni, készülni az ünnepre, lehetett üvölteni, tökmagot köpködni focimeccseken, de előfordulhat hogy megtiltják a karácsonyi vacsorát? Meg a Mennyből az angyalt? :O

 

Hát lópikulát!

 

Jó, nem lesznek szilveszteri bulik. Okos, bölcs… A tűzijátékok, petárdák se fognak hiányozni, utálom őket. De meddig fogják bírni a fiatalok buli nélkül? Néha úgy sajnálom Horrorkáékat, nagyon fegyelmezettek, de én biztosan belebolondultam volna huszonévesen ebbe a helyzetbe. :(((

 

Na meg az adventi vásárok. Elvileg elmaradnak. Az én kisvárosomban is… Elvileg. Nem lesz megtartva. A téren. Szellősen. Házikókban.

 

De nyitva van egész decemberben, minden nap a piac, lehet bérelni asztalokat a kézműveseknek. Egymás mellett szorosan. Tömeg, tülekedés. Ez ám az okos megoldás! :))))

 

Tesztelni kezdték a tanárokat. Rengeteg fertőzés, iszonyú statisztikák… Akkor természetesen felfüggesztették a tesztelést, oszt „jóvan”… :(((

 

Elképesztő horror-sztorik a face-en is, itt a blogokban is.

 

A járvány kezdete óta „jelentős” pénzt költött az ország járványkezelésre. Az eredmény látható… Háromszor annyi pénz ment sportra, és kétszer annyi az egyházaik támogatására.

 

Aztán eszembe jutott… Az a rengeteg magányos ember hogyan ismerkedik manapság? Első randi maszkban? És hol? Sarkon? Vagy a plázákban? Egy drogériában? Vagy a húspultnál? Az akciós kenőmájastól balra? Borzasztó… :O

 

Ami viszont vidám hír, lehet kapni ereszmászó szakállas kis figurákat… hátizsákkal, szivárványszín zokniban. Szívószálra lehet tenni, esetleg fürdőszobai csövekre. Kár hogy nem nekem jutott az eszembe először… :))))

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8116324946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.12.09. 23:57:53

Szerda letudva, fotózás kész, sütöttem mézes-chilis csirkét, haladtam a takarítással is, az írásokkal is, elfáradtam. :)))

Hosszan csacsogtunk Horrorkával, ő teljes adventi lázban ég, mint ahogy én is tettem az ő korában. :)))

Fantasztikus kis ajándékokat talált ki megint, Gáborpapák például minden évben kapnak tőle egy egy flakon eredeti juharszirupot, a kanadai útjuk óta nagyon szeretik, de sose keresik maguknak... :)))
És vett nekik egy kedves kis dolgot, boldogságbefőtt... Ha jól értettem, egy befőttesüveg, tele apró papírtekercsekkel, amikre kedvességek vannak írva. Nagy divat. :)))

Gábor jött, a munkahelyéről hazafelé bevásárolt mindkét háztartásnak, csirke, Márka, epres túrókrém... Imádom, hogy megint ehetek laktózos dolgokat. :)))

Orbán félsikert ért el Brüsszelben, ezután se fogják vizsgálni (egy ideig) , hogy miként varázsolja el az uniós polgárok befizetett adóeuróit haveri zsebekbe úgy, hogy még véletlenül se jusson se szegénynek, se nyugdíjasnak, se agyonvágott kisvállalkozónak... Lesz belőlük stadion. Hatszorosan túlárazva...

És még van olyan fanatikus retardált, aki ennek tapsol. :(

A járványhelyzet brutális, az átlagos halálozási adatok szeptember óta egészen meghökkentőek az elmúlt évekhez képest. Egyszerű művelet, kiszámítható... Sokkal, de sokkal többen halnak meg, mint amit a járványkommunikáció lehoz. :O

De jönnek már a vakcinák. Az orosz cucc nálunk széles körben értelemszerűen felejtős. És inni se lehet mellette hónapokig! :)))

A Pfizer jó... De sajna allergiás vagyok egy halom mindenre. :(((
És akkor nem ajánlják....

Ahogy angyaldoki csendben jósolta... mégis a kínai lesz a nyerő. Szeptember óta tesztelik szanaszét a világban, hagyományos, nincsenek mellékhatásai, majd talán engedélyezik Magyarországon is. Ahogy a csodabogyókat is engedélyezték, és aki tudja az utat, az meg is találja minden bajra. Hiába... Ezer évek orvosi tapasztalata, a dölyfből elutasított tudás, a nyugat arroganciája. :)))

Mindegy, nem az én dolgom... :)))

Elmenek inkább aludni... Holnap már csütörtök, és akkor már csak egyet kell aludni péntekig. :)))

dr.ahalan 2020.12.12. 00:40:37

És péntek! :)))

A mi életünknek vannak standard boldog pillanatai... Például jegyzett pillanat volt, amikor sok évig kifutottunk az Alpokból Jesolo felé, egy pillanat alatt változik a táj, kisüt a nap, (Az Alpok mindig esős, borús, szomorú... Havat mutat a csúcsokon, vihart is láttunk eleget... ), hát meg kell állni az első pihenőnél... Boldog pillanat. :)))

Boldog pillanat, amikor Pula felé kiérünk az unalmas autópályáról, és Fiuménál ott van előttünk a Kvarner-öböl, megállunk a kávézónál, lessük a gyíkokat, nézzük a tengert. Boldog pillanat. :)))

Manapság, ebben az iszonyú évben a péntek délután hozza a boldog pillanatot. Hazaérünk a bevásárlásból, én kipakolok, a Gábor főz egy kávét, beszélgetünk. Boldog pillanat, két és fél nap öröm... Ízek, zenék, élmények, ölelések ígérete...

Meg mondjuk az ablakmosásé, a galéria takarításáé... :)))

Takács! Már megint motoszkálsz, mint minden adventkor... Most mivel csörögsz?

Hát mondom... Holnap szétszedjük az íróasztalt a géppel. (Hogy hozzáférjünk az ablakhoz, ahonnan látom Budát, a Dunát, a Gellérthegyet... ) Előre kitakarítom az írószertartókat, kidobom a beszáradt tollakat, filceket, megélezem az ollókat, a postadobozból meg kidobálom a már nem érdekes leveleket, ékszeres feladóvevényeket, "talán érdekel" marhaságokat, a sose olvasott használati utasításokat, és letörlöm a soha fel nem bontott konzultációs íveket. Egyszer sokat fognak érni. :)))

Aztán persze beszéltünk a politikáról, néztük az elemzéseket, jókat derültünk... Orbán nyert! Egy picinke időt, egy kis lélegzetet... A jogállamiság továbbra is feltétel, elfogadta, de elhalasztották... Aha! Csakhogy mégis megkövetelik, januártól. És számon is kérik, minden centet illetően! :)))

Amint az Európai Bíróság ezt elfogadja...

Márpedig mint kiderült, rendkívüli sürgősséggel fogja tárgyalni. :))))

Szíjártó rohant is menteni a menthetőt, egyetlen nap alatt az összes uniós szélsőjobbos petyerkával leült, úgy rohangászott a légtérben, mint fing a gatyában. :)))

Vicces...

Persze nem, mert a hazug propagandafotók mellett iszonyatos itthon a halottak száma, valós intézkedések nincsenek, az Euronews szerint mi vagyunk a harmadik legrosszabb helyzetben lévő ország a lakosságarányos elhalálozásokat illetően... És szerintem nem a koronavírus miatt, hanem mert nincs orvos, régen elmenekültek. A gépekhez nincs szakember. Nincs takarító. Nincs fertőtlenítés. Tíz éve pusztít a lelakott kórházainkban a kórházi fertőzés. :(((

Csak úgy elbeszélgettünk... Mi lett volna, ha Müller Cecília nem harsogta volna folyton tavasszal... Hogy nem kell maszk?
Mi lett volna, ha a magyar kormány felkészült volna, és nem a Balatont, meg a meccseket éltette volna? Ugye? :))))

Akkor talán lehetne karácsony.

És még mindig vannak retardáltak, és elhiszik, és elhiszik... Orbán nyert, nincs koronavírus, milyen világjárvány? Bruhahaha...

Magyarország épül, szépül... A pap is megmondta, az origo is megírta... :)))

De persze nem....

dr.ahalan 2020.12.14. 23:00:28

Sűrűsödnek a dolgok, ilyenkor már minden perc számít, a céges év végi hajrá mondjuk mérsékeltnek mondható, de ugye a takarítás, az ajándékok, a receptek. Advent van. Szeretem. :)

Vasárnap a Gábor segített, teljesen kész a galéria, minden maci kitisztítva, megszeretgetve, ami ennyi sok száz egyednél nem kis teljesítmény. :)))

Már három ablak megtisztítva, már csak egy van hátra, és ma leolvasztottam, kimostam, és fertőtlenítettem a hűtőt. Csudijó citromillata van. :)))

Lucának napján elültettük a búzát, a Gábor szerezte. Hihetetlen, de igaz! Van a piacon egy bácsi, magokat árul. Rém mogorva figura, a Gábor törzsvevő, nála szokott aszalt gyümölcsöt, meg kandírozott cuccokat venni nekem... Szóval a bácsi minden évben kirak egy halom kis csomag búzát adventkor, vigyék ingyen a népek, ne zaklassák mindig húsz forintnyi magért, nohát! :)))

Egyébként nincs ilyenkor natúr búza sehol Budapesten, csak mindenféle beáztatott, meg bio, meg fittyfene... :)))

A járványadatok súlyosbodnak, és még nyoma sincs a vakcinának, valahol azt olvastam, talán tavasszal Magyarország is kap nagy tételben. Addig regisztrálni kell a kormány rendszerében, a nyugdíjasoknak már küldik a leveleket... Aki nem regisztrál, azzal mi lesz?

Már ha egyáltalán túléli addig... Hmmm... :(
süti beállítások módosítása