dr.ahalan

dr.ahalan

Fickóhírek a gödörből

2020. július 29. - dr.ahalan

 

Adódik a kérdés, mi a különbség fickó és filkó közt, ugye? :))))

Szóval mendegél előre a nyár szorgalmasan, én dolgozgatok, a Gábor állandóan rohan… Úgy kuka az egész év, ahogy van. A szőr is felállt a hátamon, amikor azt olvastam, hogy talán még jövő nyáron se lesz javulás járványügyben.

Rengetegen kerültek elképesztő élethelyzetbe, ismerőseink is vannak… Nulla jövedelem, nyugdíjas szülők adnak kajára pénzt, be nem fizetett számlák, és itt az iskolakezdés. Segítség sehonnan nem érkezik… Borzasztó!

Gondolom már eladtak minden eladhatót, azt látom, hogy a kocsit is árulják..

Akik első körben regisztráltak, azoknak a munkanélküli (álláskeresési járulék) segély se jár már. És milyen sokan egyáltalán nem kaptak! :(

Hogyan is szólt az ígéret? Annyi munkahely lesz teremtve… Jahhh! Nulla. :(((

Szépen borzolódik a gödör-ügy. Több mint egy hónapja kezdődött, akkor ástak egy hatalmas, másfél méter mély gödröt a tér közepére. Két hét múlva betemették, letömörítették, aztán kiásták újra, megint betemették. A múlt héten pedig valaki odaállított…

EGY FOTELT! :)))))

Most pedig… A régi gödörtől 4-5 méterre új gödör mélyül… És kitettek egy táblát. Lementem, megnéztem. ELMÜ… De mi a fenét kereshetnek? :))))

Tiszta balkán! :))))

A jó hír az, hogy végre megérkeztek a kínai csodabogyók, hónapok óta akadozik a szállítás, Gábor rohant értük az angyaldokihoz. Már nagyon hiányoztak! :)))

Most mindenre van megint ellenszerem, nagy öröm! :)

Az van még, hogy felmerült az ötlet… Menjünk lovagolni! Na mondom! Persze! :)))

Még tizenéves „nagylány” voltam, egy haverom kivitt a barátja tanyájára, mert lovagolni akartam. Nagy nehezen felkászálódtam, száron felvezettek, a töltés tetején szép egyenes az út. Senki nem jár arra… Egy ideig mentem, mendegéltem, aztán gondoltam visszafordulok… Hát lópikula! :)))

Nem értette a jószág mit akarok, tolatott lefelé a töltésoldalban a keskeny útról… Hozta rám a frászt! :)))

Úgyhogy mendegéltem tovább… És mendegéltem, mendegéltem, már látszott Érsekcsanád, szemben Veránka…

Szerencsére a fiúknak gyanús volt a dolog, és utánam jöttek kocsival. :))))

Aztán egyszer még lovagoltam Ciprus török oldalán, de az már egy másik történet azzal együtt… hogy hogyan sikeredtem arra az elátkozott helyre. :)))

És péntekig már csak kettőt kell aludni! :))))

Szeretnék bekukkantani végre pár ruhaboltba, az idén még szinte nem is vettem semmit. Kellene néhány felső, cipőcske… :)))

Már nincs egy rongyom… És igenis csinálok nekik helyet a szekrényben! :))))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5716084840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.08.01. 00:36:23

Olvasom a fidesznyikes mentegetőzéseket, az elcsaklizott Balaton okán. Merthogy a világon mindenhol fizetni kell a strandszolgáltatásokért.
Lófacmackó!

Horvátországban mindenhol ingyenes a parthasználat. Elzárt, beépített strandolásra alkalmas partrészeket egyedül Korcula szigetén láttam, az valami régi pártállami mutyi volt.

Az olaszoknál is ingyen van a tenger, persze van strandszerviz, lehet bérelni nyugágyat, napernyőt, mi mindig olyan szállodába megyünk, ahol a hotelnek saját sorai vannak ingyen.

De! A napozóágyaktól kb. 30 méter homokos partsáv van a tengernél, oda bárki leheveredhet. A migráncsok is! A csövesek, hippik, mindenki! Bizony!
Reggelente ezt a strandsávot géppel megtisztítják minden szeméttől, kagylóhéjtól, és felgereblyézik.

80-100 méterenként van ingyen szabadtéri zuhany és lábmosó, zárt zuhanyzó, állandóan fertőtlenített, vagy önfertőtlenítő wc, pelenkázó. Szintén ingyen.

A migráncsok is használhatják. A csövesek, hippik, mindenki! Rengetegen vannak, és senkit nem zavarnak. :)

Az idén kettőnknek kb 500.000.- forintba fájt volna a nyaralás Jesolo-ban. Horvátországot megúsztuk volna 300.000.- forintból... Ebben benne van a hotel, a svédasztalos reggeli, a benzin, az autópálya díja, a vacsorák minden nap más étteremben, és néhány "jófogás" nagybevásárlás.
Mindenhol van glutén-és laktózmentes felhozatal!

A Balatonon a Mészáros-strandok belépője... Valami 4.900.- naponta. Árnyékolás egy napra 39.000.- .
Egy adag kaja 3-4.000.- Ft. Olyan közepesnél kicsit jobb éttermekben, amit mi megszoktunk... 6-8.000.- Ft. A standard hotelszobák árai egészen arcpirítóak!

Hogy az Adria vízminőségét ne hasonlítsam össze a Balatonéval... Hát azt be lehet tudni a nagylelkűségemnek. :)))

És akkor az a sok kivagyi, undorító yachtkikötő... Olyan nevetséges, azon a kicsi, alacsony vízállású tavacskán! Az a sok pökhendi, oda nem illő, rettenetes, böhöm hajó! :)))

Régen szerettem a Balatont. Hátizsákkal, kempingekben, amit főiskolásként is meg tudtam fizetni. De vertünk sátrat kertvégekben is, ismerősöknél. Dingivel száguldoztunk a vízen, és ingyen bulik voltak a szabadstrandon...

Ma már nem szeretem a Balatont.

Megnéztem Révfülöpöt ma, akkor az éppen soros vőlegényem okán nyaraltam ott pár évig. Most borzasztó...

Úgyhogy ha még lehet valaha... Akkor Adria. Olcsóbb is, szebb is, jobbak is, kedvesebbek is, becsületesebbek is... :)))
És ott biztosan nem kapok el semmi nyavalyát...

És nem a koronavírusra gondolok... Hanem mondjuk az agyonhallgatott kékalgára, vagy más... vízügyisként ismert, és látott borzasztóságra. Piha... :)))

dr.ahalan 2020.08.01. 00:49:27

Egyébként 2010 óta egyetlen titka van a sikeres nyaralásnak. Nem szabad elárulni, hogy magyarok vagyunk. Se a horvátoknál, se az olaszoknál. Olaszul kell beszélni, vagy angolul... Mondjuk egy kicsit tudok horvátul is szerencsére. :)))

Qouple Ray 2020.08.01. 09:57:20

jó reggelt!!
első!
meg zsetemség van erősen.....
felbukkant a riherongy is:):):):):):):):)
(aki nem a libsi (sic!) médiából tájékozódik, hanem az orvosi hetilap előfizetője, ergo, csak szakmázik)
idézem a vén parókás idiótát.

"Szildi
2020.08.01. 06:12

Elárulni, hogy magyar, no, ezen jót szórakoztam, mert messziről látszik a cigit fújó, pöfékelő hordó alakjáról, az ezzel járó folytonos büdösségéről, (ami nemigen jellemző kulturált népekre) meg sem kell szólalnia. Ráadásul az véleményezzen, a Balatonról, aki odajár, tapasztalata van, nem olyan aki 25 éve arra sem járt, még a sarki boltba is kísérettel mer lemenni, és csak libsi médiából tájékozódik. Tele a net ilyen “okoskodó” hülyékkel. Milyen is lenne a Balaton, ahol ingyen van minden, lepukkant, koszos, cigi csikkel, szemét halmazzal, igénytelen, a stílusról nem is beszélve, kb. olyan mint a Boráros tér környezete."

és egy apróság, a kinézet rasszizmusért bármikor, bármelyik bíróság picsán rúgja!!
csak megsúgom.

Qouple Ray 2020.08.01. 10:04:24

és a svéd börtöntöltelék ( legendás magyarok pólóban:):):):):):):):):):):):):):)) esmeg beszaladt tátott szájjal a faszerdőbe:
"Bélszín steak lecsós burgonyával 7 390 Ft
Baricska tál 2 személyre 8 900 Ft"

ekkora egy szerencsétlen rakás szart.
a répája döglött, foga nincs, se hazája, se családja, két dolgot tud üzembiztosan, az osztályfőnök, és a gazdasszony mergás kloákáját nyalni!!!
:):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.08.01. 10:34:19

@Qouple Ray: Büdöske néni beugat... Megszoktuk. Ez az ő betegsége. Amint kicsit erőre kap... beugat. Hiába nem kérdezik, muszáj neki beugatni. :))))
Benne van a szabályzatban! És megbeszélte a bíróval is. :)))

Qouple Ray 2020.08.01. 14:24:45

büdöske néni:):):):):):):):):):):):):):):):):):)

youtu.be/Egq0Wm0p4So

Voltam 2020.08.02. 17:07:41

:)

Ha nagy ritkán benézek, mindig találok valami gyöngyszemet:

"PadreEmeritus
2020.07.31. 10:01

Aztán egy másik dilemma, hogy a kezdetek kezdetén, miért nem úgy alakult, hogy az afrikaiak fedezték fel Európát, ............. Hm????
Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

Látjátok, ezért jó, ha valaki legalább az általános iskolát elvégzi, és helyette nem szegény járókeretes öregasszonyok kifosztásán töri a fejét, mert akkor az ember tudja, hogy Európát bizony az egyiptomiak fedezték fel, és az eléggé a "kezdetek kezdetén" volt. Illetve, aki elvégezte az általános iskolát, az azt is tudja, hogy Egyiptom Afrikában van, ergo az egyiptomiak azok afrikaiak. :D :D :D

Na megyek, klimpírozok valami "talpalávalót". Ld. csopiban feltett videó. :D :D :D

:)

Qouple Ray 2020.08.02. 19:18:04

@Voltam: és a svéd börtöntöltelék ( legendás magyarok pólóban:):):):):):):):):):):):):):)) esmeg beszaladt tátott szájjal a faszerdőbe!!!:):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.08.02. 23:45:54

Fodrozódnak a balatoni rémtörténetek, az ötezres belépő mellett átkutatják a táskádat, élelmiszert, innivalót bevinni tilos. Átkutatják! Hihetetlen! :O

A hétvége érdekes dolgokat hozott, és annak ellenére is jól éreztük magunkat, hogy a kormány elcsaklizta a Színművészetit is...

Focimeccsre lehet menni, de a fesztiválok, koncertek elmaradnak... Kivételt képeznek persze a saját díszzenészeik... Kell nekik a teljes fesztiválipar, a teljes turizmus. Meg a teljes zeneipar... Egy egész korosztállyal meggyűlöltetik magukat, ha van egy kis szerencsénk. :))))

Ami igazán durva, az a készülő facebook-törvény! Én ugyan nem vagyok nagy face-aktivista, de ha tényleg beüt, és megcsinálják... Érdekes lesz végignézni. :)))

Akkor tényleg csak az agyhalottak maradnak a magyar face-en... A végtelen gyűlölködők, a nácik. Ugyanez történt a free-vel is. Magukat emésztették fel, mint az anaerob baktériumok a szennyvíziszapban. :))))

Kis buborék-beszámoló! Z füzetek... Terjednek, én is kaptam, kering a családban néhány, Ezredvég, szép szó, igazmondás... Most vadászom, gyűjteni szeretném, imádom! :)))

Velencéről csak annyit, hogy szeretővel kell azt látni, szabadon. És igazán... Aki állítólag kis olasz kocsit bérelt, és azzal száguldozott át a Sóhajok hídján, az az életben nem járt Velencében... Hiteltelen... Nemhogy döglött halat nem látott, de olaszt se. Soha. Nem olvas, nem is ért semmit. Igaz ez a Mártantalok mindkét tagjára...

Gondolom értelmes, olvasott embernek nem kell magyaráznom, hogy miért...

A többiek kedvéért elmondom, talán őket is meglepi. Velencében nincs autós közlekedés. Nulla. Zéró. Nincsenek úttestek, jelzőlámpák. Vaporettók vannak, gondolák, millió híd, kerékpárok esetleg... De autó nincs.

Ekkora nagy marha ez a háromszemélyes piacvezető társkeri... :)))
Egyébként a Sóhajok hídja bentről nem szép. Az maga a rettenet...

És most lenne ingerenciám témát adni ezret, elképesztően ismerem Velencét, rengetegszer bejártam, én írtam a kvízparton a nagy Velence kvízt... De álmos vagyok... Viszont megígérem... Sokat mesélek Velencéről, és mutogatok... Kezdetnek? Az Il Gobbo... Egy szobor. A púpos. Voltaképpen pellengér! A bűnösöket levetkőztették, meztelenül futtatták át a városon, közben csapkodta a nép vesszőkkel, és napokig kellett állni a szobor hátán.

A szobor egyes testtájait megérinteni különös szerencsét jegyez... Állítólag! A velencei babona szerint... Khmmm... Én többször is megtettem! :)))
süti beállítások módosítása