dr.ahalan

dr.ahalan

Egy elfogyott évről

2020. január 02. - dr.ahalan

 

Vége a téli szünetnek, kezdődnek a hétköznapok. :))) 

Alaposan kipihentem magam, szolidan szilvesztereztünk, (az ablakomból több tűzijátékot lehetett látni, mint anno Szulejmán erkélyéről... kb. 200 sorozatot... :)))), a Gábor pedig nem átallott kimenni a piacra bőrös malachúsért, és olyan ropogós sültet rittyentett, hogy a fejem búbja is bizsergett a gyönyörűségtől. :))) 

Imádom az új tűzhelyet, I.M.Á.D.O.M. !!!! :))) 

Aztán újévnek köszöntése Gábormamáéknál, mint minden évben. Korhelyleves, lencsefőzelék, fasírt, újévi koncert... Az idei karmester teljesen formabontó volt, a hagyományokkal alapjaiban szakító. Még nyakkendőt se viselt... :))) 

Ennyi. :)))

Közben napok óta a Gomorra című sorozatot nézzük, a nápolyi maffia... Érdekes téma, már azt is lehetne boncolgatni órákig... de ami engem érdekelt, az a lakótelep, ahol valójában történtek az események. A filmet is ott forgatták, a dokumentumregény alapján. :)

La vele di Scampia. :)))

Az alapötlet a hatvanas években fogant, Fehér Kláránál kétszer is olvastam róla. A csehek is megépítették, az olaszok hét tömböt is felhúztak. Lépcsőzetes elrendezés, különös belső terek, tetőteraszok tömkelege. Önálló gazdálkodású, saját vezetésű, önfenntartó lakóközösségek. A tömbön belül üzletek, bölcsőde, óvoda, templom, mosoda, játszóterek, sportpályák, könyvtár, stb... A módos emberek nagy közös költséget fizettek, a kevésbé módosak ledolgozták azt. Takarítottak, kertészkedtek, könyvtárban dolgoztak, karbantartottak, stb... :)))

Szép tervek, de az emberi természet... ugye... Pillanatokon belül kiderült, közös lónak túrós a háta. Mára az épületek nagy részét elbontották, a többi egyszerűen drogelosztó és áruda. Rothad, bűzlik, gyomos, gazos... Rengeteg gyilkosság, az igazi pokol. Nápoly, ma... :(((

Más. 2019. Nem volt rossz év, pedig a 19-es a 13-as mellett igen gyűlölt számom. :)))

Újévi fogadalmak nincsenek. Folytatom... Igyekszem minden nap örülni valaminek. Olyan kevés elég egy kis örömhöz! :)))

Most például élvezem, hogy hosszabbodnak a napok, a naplemente itt van az orrom előtt... Minden nap egy picivel később bukik alá a korong Budán. :))) 

A bulvárról nincs hír se már. Milyen marhaság... a szlovák újságból elcsórt írást saját szellemi termékként feltüntetni bugyutaság. Szerintem. :))) 

Szánalmas. :)))

Most pedig ráfordulunk a könnyű étkek napjaira. Totál elég volt a súlyos kajákból, már ötletbörzéztem. Saláták, lazacfilé, spagettik, csirkemell... És jöhet a nagy 2020-as terv, megtanulunk szusit készíteni. Már megtaláltuk a vietnami  üzletet, minden van hozzá, megfelelő eredeti rizs, alga, ecet, wasabi, szójaszószból hatvan féle... :)))

Száz szónak is egy a vége... Jóccaka! :))) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr4115379642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.02. 06:16:14

első!:)

nekem ma még gigant sopping, lesz egy erős hétvégi after.
na, de majd utána.......
addig is lyézuskahoztacédékbakelitek hallgatása, sportévkönyv lapozgatása.......
:):):):)

az orosz meleg hengersor kis időre megpihen!! végeztem!!!

:):):)

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.02. 07:44:09

"PadreEmeritus
2020.01.02. 05:49

Lezárult egy évtized, további jó folytatást kívánok!"

nekem még egy év van belőle........
igaz, nem is vagyok matematikus :):):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.01.02. 09:04:42

@Kálmán Barna Mikorka: Műveletlen tapló. :)))
Látom megugrottak a Mártantalok, betűbactatás 2020... Ennyi az életük, hajnalig kotlászni, kutatni, írást monitorozni. Micsoda élvezet! Megugrott egy betű! :)))
Külön pikantéria, mint megtudtam az imént egy levélből... Az oldalon már nem lehet regisztrálni se. Nincs olyan funkció. És nincsenek adatlapok se... :)))
Kizárólag a vén kredittolvaj és barátai részére van fenntartva, zaklatás, mocskolódás céljából. :))))
Piacvezetés! :))))

Tiszai Attila 2020.01.02. 10:16:17

@dr.ahalan: hah, kell nekem itt olvasgatnom, alig telt el 24 óránál alig több ebből az évből, máris báj, báj bipoláris depresszió!:D
pedig olyan jó volt, semmi kemikália, semmi alkoholtartalmú és mégis pörögtem mint állat.
erre tessék, mit kell olvasnom: nincs lehetőség a regisztrációra! HAH!
akkor hát jer, jer unipoláris depresszió! igyunk valamit! :D
köszönjük fríláv! :D

dr.ahalan 2020.01.02. 10:22:56

@Tiszai Attila: Jajjj! Akarsz róla beszélni? :))))

Tiszai Attila 2020.01.02. 10:45:08

@dr.ahalan: attól függ! van otthon valami ivósod? :D

dr.ahalan 2020.01.02. 10:58:54

@Tiszai Attila: Kissé szűk a kínálat, de akad jóféle pálesz, két butélia... Van még bor, jó sok. És némi vodka. :)))

Tiszai Attila 2020.01.02. 11:34:40

@dr.ahalan: némi vodka?
remélem ez csak afféle virágnyelvezet...
:D

dr.ahalan 2020.01.02. 16:04:45

@Tiszai Attila: Az ember lánya folyton belétek pirul! :))))

dr.ahalan 2020.01.02. 19:32:17

Ez a sittes megtanulhatná már a rendet, és tudomásul vehetné, hogy ott kérdezhet, ahol van. Inkább azt kutassa ki, hogy mi lett a török hac(k)er ügyével, hová tűntek a kreditpénzek, és mi történt sok-sok ezer ember privát elérhetőségével, fotóanyagával, levelezésével. Esetleg azt is megérdeklődhetné a vén szottyostól, hogy két ampulla mentollé közt miért tiltott ki ok és jog nélkül százakat előre megfizetett szolgáltatásból, ugye... :)))
Ezek szerintem érdekesebb kérdések. :)))
A lóhát meg szerintem úgy marhaság, ahogy van. Internetes hiszti. Mindig szántam azokat a szerencsétleneket, akik mindent elhisznek, amit a tv-ben látnak, neten olvasnak. :)))
Persze lehet hogy az eredet valóban az a katyvasz... de a köznyelvben mindig is túrós volt. Legalábbis az én életemben.
Oszt hogy a Mártantalok miért pofáznak bele a naplómba kényszeresen sok-sok éve? Hát azt egy szakorvos tudná megmondani.... Vicces diagnózis lenne! :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.03. 07:05:35

első!:)

"Szildi
2020.01.02. 23:54

Nem kell neked kíváncsiskodni, mert már sokszor válaszoltunk ennek a primitív proli BDSM tudósítónak, aki nem képes leszállni a témájáról (ja, unatkozik, tudjuk milyen nihil az élete). Pld. milyen kredit pénzei vesztek el? amit ajándékba kapott? (inkább ő tartozik sok-sok ezerrel ha ezt forszírozzuk), meg azok akik éppen a kvíz játék válaszok csalásaival meglopták az oldalt.. ugye E….ke? A barinője, aki moderátor volt, elmondott mindent, hogyan ment, pl. amikor ő megfejtette (tanuk előtt mesélte el), körbe küldték egymásnak, hogy elsők legyenek és kapjanak ingyen kreditet. De ezt az Animátor tanúsíthatná, hiszen ez volt az oka amiért abba hagyta az egyébként sikeres játékot.
A szolgáltatóinkat, pl. mobil – bankot, nem “hackelte” senki meg, bizonyítható, hogy ki-mikor mennyit fizetett és milyen pénze
“ragadt” be (a nulla, bizonyíthatóan!!, hacsak az egyik barinő, aki utólag reklamált, mert már elfogyott az” ingyen” kreditje és kemény 300 ft beáldozott. Igaz, előtte folyton a modi barinő kéregetett neki, többször, nehogy otthon lebukjon, ha a párja meglátja az sms-t ).
Aki pedig nem tartotta be az előzőleg a regisztrációkor elfogadott szabályzatot, az tudhatta, mivel jár, (akár kredit vesztéssel is), az vessen magára.
A nyomozáshoz sincs semmi köze, főleg, hogy senkinek semmi privát adata nem volt, nem is kellett megadni regisztráláskor. A Nick neves adatlap, az céges és nem privát adat, a tartalom ami ahhoz kapcsolódott az is, (ha saját mentést nem csinált,, akkor így járt), nem tárhely szolgáltatásra volt az oldal üzemeltetve.
De minden bizonyíthatóan megvan, ami pedig erre a némberre és barijára vár, az nem céges ügy, hanem tömény becsületsértés és rágalmazás. Az pedig már bizonyíthatóan a megfelelő helyen van, nem ajánlom, hogy azonosíthatóan tovább rágalmazzon, mert csak még többe kerülhet neki a végén a szórakozása..
Visszanéztem a mentett anyagot, éppen két éve műveli."

dr.ahalan 2020.01.03. 09:01:44

@Kálmán Barna Mikorka: Ó, hogy megugrott a vén szipirtyó azon a szánalmas, világ nevetségére hátrahagyott kipusztult oldalon, ami már csakis az ő hazugságai és mocskolódásai okán van fenntartva. :)))
Terel megint a büdöske, hadovál, mellébeszél, prolizik, de a tények makacs dolgok, ugye... :)))
Remélem az idén már tényleg sikerül odapenderíteni ezt a szikkadt bőregeret a bíró elé a bűntársaival együtt! :)))
Mindenesetre azt leszögezhetjük, ember még így nem züllesztett le piacvezető oldalt, ekkora nagy beégés, ekkora nagy bukta még a magyar net történetében nem volt. :)))) Közröhej. :))))

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.03. 13:07:08

"Szildi
2020.01.03. 12:29

Szipirtyó, aki mondja, vagy erre nevelt. A bíróságra csak a becsmérlés és rágalmazás tartozik, amit a polgári peres eljárás előtt tisztázhattok. Vannak körülöttem értelmes emberek és hasznos események, az aljas társulatra, több figyelmet, nem óhajtok pazarolni."

" A bíróságra csak a becsmérlés és rágalmazás tartozik" vö. proli, cigány, dagadt faszfej,eltartott, kurafi satöbbisatöbbi etceteraetceteraecetetrá!!!!:):):):):):):):):):):)

kredittolvaj bőregér!!!!

dr.ahalan 2020.01.03. 13:26:59

@Kálmán Barna Mikorka: Höhö! Majd ő megmondja, hogy mi tartozik a bíróra! Az ítéletet is megbeszélte vele, ahogy ugye világba kiabálta. :)))
Igazán szórako(S)ztató ez a hazudós szotyori. :)))

dr.ahalan 2020.01.03. 23:38:41

Megjött a bérblogger, és segített átformálni, szalonképessé tenni a mondatszerkezetet. :)))
Javítva... :)))
Egyébként olyan az egész, mint egy kihalt, bezárt, döglődő állatkert. Bent már csak a tetemek bűzlenek, egy rusnya, fogatlan, szagló, kiherélt kanhiéna vartyog még a bezárt ketrecében, egy kicsi, aszott sakál sipákol még a kifutón, és a sarokba húzódva, bujkálva ott motoszkál sunyin és laposan egy csúszómászó mutáns.
Belépni tilos, fertőzésveszély! :)))
Hát ezt nem bukásnak hazudni... Ehhez már vastag bőr kell szerintem. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.04. 09:30:18

első!:)

"PadreEmeritus
2020.01.04. 09:09

Jaj de morcinak teccik má vanni, nem jött a béla, mert most a fiújánál keres kis élvezetet??:)))))) A bevásárlás is elmaradt, meg a bekuckózás???:)))))))) Én megnéztem amit az Ildikó írt és nem fedeztem fel semmi változtatást az írásában, mi van túl szívtad magad és hallucináltál majdnem éjfélkor a helyett, hogy Fehér Klárát olvasnád??:))))))))"

teccik má vanni:):):):):):):):):):):):):):):)
túl szívtad:):):):):):):):):):):):):):):):):)
a helyett:):):):):):):):):):):):):):):):):)

siralmas egy gyökér!!!!:):):):):):):)
meg már nem is áll a bré neki:):):):):):)

dr.ahalan 2020.01.04. 09:36:56

@Kálmán Barna Mikorka: Beteg elme. Miért ne jött volna? Ez de hülye... :))) A nyilvánvalót meg tagadni dőreség. A bánatos keselyű megfésülte az írást, és kész. :)

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.04. 10:11:23

@dr.ahalan: kismaflám! nem az a lényeg, jött e?? el is ment?????:):):):):):):):):):):)
mert ugye a 68 éves sittes, a böribaba, hiába naphosszat veri-hepi, ha nem tud tüsszenteni öveges prof!!!:):):):):):):):):):)

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.04. 11:50:37

@dr.ahalan: szerintem.........izé!!!:):):):):):):):):):)

Vezek Elek 2020.01.04. 20:01:19

@dr.ahalan: Naná, hogy megfésülgették az irományát, hiszen az anyukádra való utalás is eltűnt. Csodálkoztam is, hogy beállt a gyagyás tóni mögé, kétségbe vonni anyud létezését. De gyorsan rájöttem, hogy nincs ezen mit csodálkozni, hiszen madarat tolláról..... Egyik 19, a másik egy híján 20. :)))) Meg valószínű, nem mutatna jól a beadványai közt, hogy semmivel sem különb, mint akiket perrel fenyeget.

dr.ahalan 2020.01.05. 10:36:31

@Vezek Elek: Hát igen. Ezek a bezárt szerencsétlenek odaát nem túl gátlásosak, és szégyenérzetük sincs. Köztudott, mennyire könnyen írnak le elképesztő hazugságokat. Legalja.hu... :))))
Viszont gyönyörű az idő! :)))

Tiszai Attila 2020.01.05. 12:23:03

@dr.ahalan:
"egy rusnya, fogatlan, szagló, kiherélt kanhiéna vartyog még a bezárt ketrecében, egy kicsi, aszott sakál sipákol még a kifutón, és a sarokba húzódva, bujkálva ott motoszkál sunyin és laposan egy csúszómászó mutáns."
vaaa...ez zsírkirály!
a csúszómászó mutáns hátán bűzlő kelések köztük van olyan amelyik még nem pukkant ki?
egy tompa horgolótűvel oly szívesen kiszurkálnám.

egy ordasan kódorgó finglavina, mely tele van jókívánságom melegével, csapja orcán őket! :D

Kálmán Barna Mikorka 2020.01.05. 13:39:33

www.startrandi.hu/?utm_source=linkstarter#1

nekem azért piciny hiányérzetem van, az európai vezető társkereső portál, miért nincs a listán?
he????

a bőrkerág ( és nem szipirtyó, mert az bántó!!!!!!!!!!!!!!!!!!) vára romokban, maga alá temette a lopott kreditek milliói!!!!!

hej, de szívesen megröfögtetném!!!:):):):):):):)

dr.ahalan 2020.01.05. 13:59:49

@Tiszai Attila: Ez pompás volt, szépen cizellált! :))))

dr.ahalan 2020.01.05. 14:02:20

@Kálmán Barna Mikorka: Nesze neked piacvezetés! És ez nem bukás, mi? :)))
Messziről szaglik a Hotel Mentol megint! :)))

dr.ahalan 2020.01.05. 23:32:01

Mondom! Mentolnak illata. :))) Ez milyen nyelven íródott?

Szildi
2020.01.05. 22:15
Remélem minden általuk követelt (milliókat!!!) betudnak hitelesen bizonyítani, vagy kössék fel az összes mobilszolgáltatók- bank- és azok közvetítője (akik az sms befizetéseket kezelték), hogy miért nem érkezett be az a hatalmas befizetés a cég számlájára? Tudtam, hogy hülyék, de hogy ennyire, ez nekem is magas
süti beállítások módosítása