dr.ahalan

dr.ahalan

Aha, és a kiszáradt fa

2024. augusztus 06. - dr.ahalan

Ez megint nagyon aktív napnak sikeredett, délelőtt lerohantam a szükséges köröket, és elintéztem a könyvtárat is… :)

Aztán Horrorka érkezett, minden évben közösen ünnepeljük a névnapunkat, erre most kerítettünk sort. Hozott Mekit ebédre, és ajándékoztunk is, persze kaptam kókuszos Lino Ladát is, most viszonylag nyugodt vagyok, hétvégén a Gábor is beszerzett egy üveggel, úgyhogy kitart egy ideig. :)

Horrorka nagyon találékony ajándékozó, most ikonikus amerikai ízeket hozott anyukának. Érdekes élmény, szeretek mindent kipróbálni, ami csak belefér. :)

Takis fuego! És Prime Hydration! :)

Szóval klassz nap volt! :)

A fotót a nyaralásból hoztam, igazán kedves történet!

12 évig ugyanazt a fát választottuk a strandon, kicsi, satnya szerzet volt a gigantikus, ősöreg pineák közt, és feltűnő módon gazosnak hagyták a tövét.

Pillanatok alatt rájöttünk, a fa odvában egy népes gyíkcsalád lakott, barátkoztunk velük éveken át, vittünk nekik falatkákat, néztük ahogy ették a gyümölcsöt, ahogy napoztak, szaladgáltak, láttuk a méretes családfőt harcolni ellenséges gyíkkal, aki megáhította a jó falatot.

Barátságos szerzetek, egyszer az egyik annyira megbízott bennünk, hogy rágyalogolt a plédre, elhelyezkedett a Gábor összehajtogatott fehér vászonnadrágján, és elaludt. Mi persze görcsig ültünk némán, mozdulatlanul, hogy meg ne ijesszük, fel ne ébresszük. :)

Az idén csontig kiszáradva találtuk a fácskánkat, nagyon elszomorított, de persze ez az élet rendje, behúzódtunk a tűlevelűek alá, és futottunk mártózni a tengerbe.

Délután aztán feltűnt valami, egy harsogóan zöld, nagyon dús bokor a régi fácskától 10-15 méterre. Nyilván rendszeresen locsolják valakik. :O

Persze hogy ott laknak most, mások is etetik őket, árulkodóak voltak a kis tálkák vízzel, és a gyümölcsdarabok. Barátságosak ma is, ez a példány például többször is kijött pózolni. Vagy a testvére. :)

Barátkoztam még egy hatalmas hangyaboly népével is, majd elmesélem. Az mondjuk nem ennyire kedves történet. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5118461803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.08.07. 23:17:40

Ez elég súlyos nap volt, tele szomorú tényekkel, és a holnap nehéz lesz. Nem hiszem, hogy tudok majd mélyen aludni… :(
Ilyenkor persze beüt még valami plusz car is…
Két éve vadászok vállalkozót, megreccsent a függőfolyósó, inogtak a korlátok a másodikon, és a harmadikon.
Pofátlan vállalkozók pofátlan ajánlatokat tettek, több tízmilliós árakkal, elképesztő volt a szemtelenségük.
Mérnökként ismertem a technológiát, kő-műgyanta feltöltés a megoldás. A tizedéért…
Végre találtunk becsületes vállalkozót, uniós pályázati pénzt is nyertünk, a munka kész, gyönyörű… És akkor a fideszes lakónéni (hibátlan első emelet) nekem esik, nála is csinálják meg! Hát mondom… Nálad nincs semmiféle repedés, nem recseg. A korlátot megerősítettük pár éve…
Hogy aszongya. Poros lett a munkák alatt a lakása. A növényei a gangon. Neki is jár. Valami. És a közös képviselet nem elérhető városi vonalon. Biztosan megszűnt. Biztosan felszámolja a NAV. Maffia az egész kerület… És úgy üvöltött velem a szerencsétlen, mint egy olcsó cseléddel. :O
Maholnap 80 éves, mélymagányos évtizedek óta.
Beszéltem a közös képviselővel. Ő is hetvenen túl… Még teljesen tiszta agyilag, pont jött hazafelé a nyaralásból.
Én se vagyok fiatal… Hát mi történik ezzel az országgal? Detélleg…
Szeretnék már egy nappal öregebb lenni. Olyan ideges vagyok, mint szódás a lovát. :(

dr.ahalan 2024.08.08. 23:28:34

Ez a nap is eltelt valahogy. Nehéz volt. :(
Horrorka túl van a műtéten, kidobták azt a csúnya orrmandulát. Tiszteltetem a magyar orvosokat, gyerekkora óta szenved vele, áthúzódott folyton a fülére, és soha senki meg nem nézte. Pedig hányszor vittük az Orr-fül-gégére… Legutóbb kinevették, ebben a korban már senkinek nincs orrmandulája… Aztán nem győztek sürögni, intézkedni, soron kívül mismásolni. :)
Hatalmas érzés, hogy túl van rajta… Tudom hogy rutinműtét, de a legszörnyűbb érzés az ember lányának a gyerekét kés alatt tudni. :(
A házügy folytatódott… Beszéltem a közös képviselővel, aztán abszolút elfogyott a türelem… Kimentem a gangra, elmondtam amit akartam csendben, narancsos P. néni még kiabált egy kicsit, aztán berohant a lakásába, úgy becsapta az ajtót, hogy majdnem kiszakadt a keretéből. :)))
Mától nincs jópofi, folyósói kérdezgetés értetlenül, buta arccal. Nincs „Jájjj, segíccsé Klárikám”. Nem nyomtatom ki, nem küldök e-mailt, házügyben, nem hozok fel semmit a pincéből, nem segítek kérvényekben, nem kérem be külön a takarítókat, mert szerinte túl piszkos a lift, homályos benne a tükör, kérdés csak a közös képviseleten keresztül, írásban… Igény benyújtása közgyűlés előtt, napirendi pontba vétel… Nézett rám döbbenten. Az micsoda?
Hát mondom… Törvény. Társasházi… Olvasd el!
A néni nagyon buta. És nagyon szegény. Behúzódva él a sarokban, levegőtlen csepp lakás, egy kis ablak az udvarra. Minimál TV-csomag, mérhetetlen kormánypropaganda… Nem látogatja senki.
Nem lehet elviselni…
Aztán majd megsajnálom megint, ahogy az összes többit sajnáltam, szerettem, elviseltem, segítettem… Bár ilyen megátalkodottan gonosz, náci szerzet nem volt köztük soha. P. majdnem hogy annyira legalja, mint az anyám volt a vérkomcsi múltjával, a népi ellenőr történeteivel. Meg édesapu kirablásával. Vagy a free-admin. Persze róluk jót, vagy semmit. :)

dr.ahalan 2024.08.12. 23:24:46

Micsoda klassz nyári hétvége volt! Névnapoztunk, és jól éreztük magunkat. Ennyi manapság elég is a boldogsághoz. :)
Extra kaja se volt, a megszokott húsleves, rizs vermicelli, sült csirkecombok, ubsal. Kész! !:)
Harmadik hete hozunk haza isteni dinnyét, egészen egyszerűen tökéletes! Magszegény, magyar, mindenhol kapható. Sötétzöld. :)
A legszebb ajándékom? Gyönyörű! Grey Goose vodka! Én még sose láttam ilyen gyönyörű üveget, pedig már sok butélia megfordult nálam, egészen elképesztő tervezések is…
Szürke lúd vodka. Milyen kedves név! :)
A 3 v… Fiatalon Vilmoskörte pálinkát ittam, persze mértékkel… Na jó! Nem mindig mértékkel! :)
Aztán Horrorka születése, és nevelése okán nem ittam alkoholt értelemszerűen…
Felnőtt, jött a whisky-korszak. Tudod mi a különbség a whisky és whiskey közt? Én tudom…
Teltek az évek, aztán jött a gluténérzékenység, kezdett nem ízleni az ital.
Így jött a vodka… A három v… „Veni, vidi, vici” :)
Horrorkával sokat vitatkozunk mostanában. Persze örülök, hogy túl van a műtéten, mondjuk keveset kellene beszélnie, de folyamatosan csacsog. :)
Rágódom az ötletein, próbálok érvelni, nem megy. Más korosztály, más minden, mint az én koromban volt, nekem könnyen ment sok pénzt keresni, aztán szanaszét szórni, meglovagolni a törvényeket, kikerülni a csapdákat nagy vidáman. Csak mosolyogni kellett, szépen megfogalmazott kérvényt beadni kis poénokkal. Emberi törvények voltak, humánus ügyintézés… Ma, ebben a rendszerben minden más. Itt nem lehet pályát változtatni, annak kell örülni, hogy megadatik jó állás, neki is, a párjának is.
Soha, de soha nem fogom tudni elmagyarázni neki az én életemet.
Igazából nem is érdekli… Talán jó ez így.
Magyarország elromlott. Megsavanyodott. Penészes…
süti beállítások módosítása