dr.ahalan

dr.ahalan

Fagyi, gyöngyök, mi kell még?

2023. június 20. - dr.ahalan

 

Ezt a láncot is elvitte az év legaranyosabb vevője, vasárnap hozta a férje, mise után. Nyolcvan éves, egész életében egyetlen ezüst láncocskát hordott ezüst kereszttel, most kedvet kapott a színekhez, rózsaszín bőr cipőcske volt rajta, elvitt egy szivárványszín láncot, és még sok mást. :)

Ez megint egy stresszes hét.

A múlt pénteken elmentünk a bevásárlás után a Bikás parkba egy kicsit csatangolni, és hatalmasat nyalni a kedvenc fagyizónkban. Azt hiszem ezt be kellene terveznünk minden hétre. :)))

Azért persze akad más öröm is, isteni dinnyét hozott a Gábor, évek óta nem ettem ilyen finomat!

Hétfőn Horrorka jött csajos délutánra hozzám, hozott ebédet, hogy ne kelljen főznöm, aztán alaposan kibeszéltük az egész világot! :)))

Hogy valami keserűt is írjak, néztem a Fórumot az ATV-n, és az egyik betelefonáló úgy felháborított… De úgy! :O

Azt már megszoktam, hogy a szerencsétlen pedagógusokat alázzák folyton, minek azoknak fizetésemelés… És ontják ki a szájukon a böszmeségeket!

De ez a díszhím… Aszongya nem is érti miért kellene a tűzoltóknak biztosítás! Észak-Koreában sincs ilyesmi, mégis milyen fegyelem van, meg rend. Ha meghal, akkor meghal.

Mondjuk majdnem belevágtam a TV-be a papucsomat mérgemben. :((

Ja! És még modernizált is engem ez az „éngyerekem”! Rendbe tette a mobilomat, és telepített egy app-ot. Már mobillal is el tudok indítani a TV-n bármilyen filmet, zenét, sorozatot! Eddig ehhez nekem kellett a számítógép. :)

Igazából szeretnék egy olyan abszolút okos TV-t, amilyen az övé. Ha lezajlott ez a sok firlefranc,  akkor meglépem, igazán olcsón, akár részletre is utánam dobja a T-com. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6418150462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.06.21. 22:51:24

Micsoda vihar volt ez már megint! Trópusi eső, csapkodtak a villámok, és most olyan friss a levegő, mint az Alpokban! :)))
Nagyon sokszor autóztunk át az osztrákokon Olaszország felé, a hegyeket nem szerettem, de a szinte harapható levegőt igen. Jó volt megállni egy-egy pihenőben, meginni egy kávét, üdítőt… Mindig esett valahol az eső, és csodás volt kifutni egy pillanat alatt az olasz síkság vibráló napsütésére. :)))
Egyébként ez is hülye nap volt… Reggel az első kávémat kortyoltam, játszottam a mahjong-ot… Elszállt a gép! :O
Feketeség… Aztán rájöttem, nincs áram… Na jó… A téren sincs, nem működnek a közlekedési lámpák. Folyósón lakók, bérlők, ki tudja kik… Most mi lesz? :)))
Mondjuk több mint egy órán át nem volt áram! Európa szívében, 2023-ban! Brüsszel már háromszor megfizette a biztonsági rendszer kiépítését, ugye… Csak hát… Megvető legyintés. :(
Aztán fotóztam, gyöngyöt fűztem, jött a Gábor enni, megbeszéltük a dolgainkat… Kivételes helyzet, máshogy gondoljuk. Vitáztunk. Vagy akár nevezzük veszekedésnek… Kb. hat percig tartott. :)))

dr.ahalan 2023.06.22. 23:11:23

Reggel megint a léglalapács ébresztett, most a tér másik oldalán bontanak, hogy szakadna a nyakukba egy zsák híg tehéntrágya… :O
Ma is stressz, idegeskedés, ezer telefon… Kezdek elfáradni! :O
Ami tetszett, motoros találkozó van Budapesten, Harley-Davidson. rengeteg gyönyörű vas dübörgött a téren egész nap, micsoda szépségek! És micsoda arcok! :)))
Enrico drága már igencsak öreg volt, amikor megengedte magának, hogy motort vegyen. Ő, az észak-olasz autócsászár előtte sose motorozott… És mi lett? Hát persze egy Harley Davidson, mi más? :)))
Egy hét alatt összetörte, és a motorozás ennyi volt…
Mondtam is neki, és milyen igaz…A nagy szocialista vívmányok materiális megjelenítései túlélik a kapitalista nyugatot. Akkor még cukkoltam vidáman…
Egyik pesti látogatásakor beleszeretett a Trabantba. Tényleg papírból van? Vettem neki egyet… Nagy híresség ma is Bolognában… :)))
Azt nem sejtettem, hogy mi fog történni ebben az én országomban…
Státusztörvény. Rettenet. :O
Mindenesetre holnap már péntek.:)))

dr.ahalan 2023.06.23. 23:26:59

Ma nagy hírt kaptunk egészen váratlanul. Még nem nagyon hisszük el, és gyanakodunk, de bárhogy is… Az életünk így, vagy úgy… Meg van oldva. :)))
Vissza lehet térni a normális kerékvágásba, péntek van, bevásároltunk, hűtő feltöltve, koccantak a poharak…
Gábor fél négykor indult volna hozzám… Háromkor felhívott, ázik az előszoba, a kis fürdőszoba náluk. Közös képviselő? Szakember? Gyorsszolgálat? Péntek délután? Én csak tudom. Reménytelen…
Megoldotta.
Alszik. Megyek én is aludni..

dr.ahalan 2023.06.26. 23:02:28

Már hétvégén tudtuk, ma megbizonyosodtunk, majdnem hat hét harc és háború után… sikerült! Győztünk. Remélem egyszer megírhatom… Kezdődhetnek a nyári lazulós hétvégék!
Irtó jó volt nézni a Harley-Davidsonokat, tőlem jobbra is, balra is szálloda van, itt álltak a motorok szigorú rendben, országok szerint rendezve, lehettek százan? Kétszázan? Franciák, olaszok, belgák. Mondjuk parkolni nem lehetett tőlük, de ilyen egyszer van egy életben! :))
Kint hemzsegtek a motorosok a hotel teraszán, a járdán, olyan erős volt a marihuána illata, hogy azt nem lehetett nem észrevenni. :)))
Jó kis program adódott vasárnapra is, élveztem… :)))
És most munkát keresek. 30 év vállalkozói lét után ki kell tölteni a nyugdíjig még vastagon hét évet… Érdekes kihívás lesz, 58 évesen. :)))
Persze ráér… A Gábor szerint lehetnék háztartásbeli. Mondjuk én nagyon utálnám. :)))
Állás igazából se tőle, se a családjától nem kell. A protekció szótól is hányingerem van. Aha megoldja. Jó ez így.
süti beállítások módosítása