dr.ahalan

dr.ahalan

Most jöttem a falvédőről?

2022. november 08. - dr.ahalan

A híreket olvasva már meg se lepődtem azon, hogy a lakosság nagy része utálja a bombás óriásplakátokat, félelmet kelt bennük. Miért kell hergelni, rémisztgetni az embereket? Nem elég ez a nyomorult válság? Napról napra romlanak a gazdasági mutatók, egekben a kilakoltatások száma, van olyan falu, ahol egyetlen nap alatt négy házból tették ki a családokat az utcára…

Érdekes azt is megfigyelni, hogyan viselkednek az emberek. 2010-ben láttam először azt, hogy az emberek elkezdenek toprongyosodni, eltűntek a színek, mindenki feketét meg kéket kezdett viselni.

Aztán egy kicsit javult a helyzet, most megint rengeteg az ápolatlan ember, nyáron a villamoson… Hát mondjuk volt szag. :O

És rengeteg a drogos. Régen is voltak, sőt! A mi pincénkben volt a legnagyobb drogtanya, a Cökxpon… De ennyit még sose láttam! :O

Véletlenül hívott valaki, régen beszéltünk, most sem engem akart tárcsázni, de ha már úgy alakult, hát beszélgettünk egy jót.

A másik telefon baráttól jött, de mindkét telefon témája az emberekkel fenntartott viszonyuk volt… Mindketten szívesen segítettek egész életünkben a bajba jutottakon, és mindkettőnek kijutott vastagon a hálátlanságból. Ismerem én is ezt, de én azt hiszem tanultam belőle. :)))

Erről eszembe jutott az én sztorim: :)))

Sok évig béreltük játszótérnek, gyöngyfűző műhelynek a Gáborék melletti kis lakást, imádtam ott lenni, mindig hétvégére jöttem haza, egész héten ott kuckóztunk, enni átjártunk a nagylakásba, Horrorka pedig élvezte, hogy egyedül van itthon, bulizhattak, tanulhattak a barátaival. :)))

Az anyai félhúgommal akkor már évek óta nem beszéltem, konkrétan kölcsönkért egy rakás pénzt, és eltűnt a balfenéken. Ahogy ez szokott lenni… :)))

Szóval a kislakásból ki szoktam szaladni a Vidámpark elé, oda jöttek a vevők a bélyegekért, ékszerekért, oda mindenki eltalált. :))))

Egyszer aztán összefutottam a féltesómmal. Szia, szia… Nahát! Mit keresel erre? Hát mondom… Itt bérelünk a Gáborék mellett egy kis kérót, és ide szoktam kiszaladgálni a vevőkhöz. :)))

Ami történt, az robbanásszerű volt, másnapra bejárta a közös ismeretségi kört a pletyka, két nap alatt körbefutott Baján, a Markos Klári elszegényedett, eladta a lakását, valami cselédlakásban, albérletben lakik, és már a bélyeggyűjteményét árulja, abból él. Mi történhetett? :)))

Ráadásul 2010 után nem viseltem arany ékszereket sem, kezdett leromlani a közbiztonság, és persze inkább a saját készítésű bizsujaimat viseltem. Ment a sutyorgás arról is. Bizonyíték! :)))

Drága édesapu hívott, az ő családjához is elért a hír, mi a baj, mit tudok segíteni… Nem is értettem! Még vonatra is felült, jött, személyesen akarta látni, hogy jól vagyunk, hozott magával pénzt, hozta az érmegyűjteményét, és megkönnyebbült, megvan a lakás, megvan minden. :)))

Aztán ő ugyan nem magyarázkodott senkinek, mindenki tehet egy szívességet… :)))

Én se mondtam senkinek semmit, megkérdezni meg nem merték. De nagyon megváltoztak a rokonok… Már nem invitáltak hatvan helyre, ha Baján voltam. Amikor édesapu később beteg lett, akkor hetente látogattuk a kórházban, de senki elénk nem tett egy tányér levest. :)))

Előtte természetes volt, mindig vártak ebédre, sütizésre valahol, esetleg nem tudsz segíteni? És kértek, és elvártak. (Nem mindenki!)

Sose felejtem el az unokanővérem arcát, mi szoktuk akkoriban felhozni Pestre látogatni az unokáit, az ingyen fuvar a legjobb fuvar háztól házig, de egyszer nálam, az én lakásomban várta a fiát… Szerintem már azon megdöbbent, hogy a lakás megvan. Ráadásul előtte való nap jött meg egy nagy láda gyöngy, féldrágakő, korall, türkiz, kristályok, nem volt időm kipakolni. Ő is szeretett  ékszerekkel molyolni, azonnal felmérte, micsoda értékeket lát, és micsoda mennyiségben… és olyan árulkodó irigység és gyűlölet ült ki az arcára, hogy azt megfesteni kellett volna. :)))

Isten látja lelkemet, én örömmel adtam, vittem neki mindig gyöngyöt, szereléket, Baján nem lehet megvenni, tessék. :)))

Akkor nem ajánlottam fel. És itt vége is volt a jó viszonynak, többet nem fuvaroztuk, még párszor találkoztunk, de már nemigen beszéltünk, és édesapu utolsó napjaiban, aztán halála után minden becstelen dolgot megtett, hogy hasba rúgjon a rettegés, a gyász óráiban. :(((

Az emberek jó része becstelen, kapzsi, irigy.

Ki kell válogatni, és erősen megtartani azokat, akik nem azok. Vannak szép számmal ők is. Életem legnagyobb hibájának tartom, hogy beengedtem az életembe, és támogattam egy csomó rongy embert, mert sajnáltam őket. Meg talán szerettem is őket.

Sajnos bizony Horrorka is ebből a fából van faragva, az utolsóját is odaadná koldusnak, beteg állatnak, ő is most tanulja meg az arany igazságot, barátokat bajban, rokonokat örökösödés esetén ismered meg. :)))

A plusz poén? Hát igen… Apu halála után nagy kutatás volt az érmegyűjtemény után, tőlem nem kérdezték, be se mentem apu lakrészébe a betegsége alatt, utána is csak takarítani, de akkor már nem volt ott semmi, valahogy elpárologtak az értékek úgyis.

Az érmegyűjtemény pedig itt volt, nálam. Pénzt nem fogadtam el a diplomám megszerzése után édesaputól soha… Ja! De! A válásomkor. Egyszer… De az érmegyűjteményt nekem adta. Itt hagyta nálam. Nem babrálok én már ezzel, rossz a szemem hozzá, talán te folytatod. :)

Sajnos sose volt rá időm. És nem is lesz. Ha gyűjtizek, akkor bélyeg. Azzal is rettenetesen el vagyok maradva. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3517973820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.11.08. 23:10:07

És egy kis elmebaj, adventvárás idejére. A világ leggonoszabb, legidiótább játéka! Garantált idegbaj! A macskákat ki kell pukkasztani nagyon gyorsan... Csak úgy mondom! :)))

www.jatekokxl.hu/akcio/silly-ways-to-die-christmas-party

Iridj Varnew 2022.11.09. 07:26:11

ezt csak itt hagyom, a két vén fasz. az egyik évek óta pelenkás, a másik börtönszagú évtizedek óta.
már alig élnek, de fröcsögnek:):):):):):):):):)
" Szildi 19 órák óta

arra emlékszem, hogy mennyire büdi volt, amikor nálam járt, nem győztem utána szellőztetni.. bármilyen pacsulit tehet magára, a dagiságából eredő testszagot semmi nem tudja ellensúlyozni.. de erről valószínű nem is tehet, viszont központi témája is, ezért bizonyít és magyarázkodik.
Válasz

padreemeritus adatlap képe
padreemeritus 16 órák óta

Pláne nyáron, csak úgy rajzanak körülötte a döglegyek!!!

dr.ahalan 2022.11.09. 07:59:43

@Iridj Varnew: Na! Még fel tud tápászkodni a vén, hazug múmia? És rágja, rágja az AHA -csontot... Szerencsétlen, dohos, senkinek nem kellő motyetta. :)))

Iridj Varnew 2022.11.09. 09:29:44

@dr.ahalan: már csak segítséggel!!!:):):):):):):):)

dr.ahalan 2022.11.09. 23:27:30

Nahát! Hogy múlik az idő... :))) Ez a rüszmeteg sárkánygyík már 17 éve követ, fenyeget, jön utánam a virtualitásban mindenhová, pont mint egy hűséges házőrző, és beugat, és hazudik... Ma azon nevetgéltünk Horrorkával, évekig hazudozott, közzé tette, publikálta, engem biztosan lecsuknak naplózásért, megbeszélte a bíróval, neki már meg is küldték az ítéletet... :)))

Sose volt normális... És nagyon gonosz! Szerencsére nagyon buta is. :)))

Délelőtt mennem kellett, posta, miegyéb... Csavarogtam egy kicsit a Corvin Plázában, jövő héten bemegyek a Müllerbe, letudom az évi rendszeres nagybevásárlást a karácsony kapcsán, és benézek a Butlers-be is... De istibizi nem veszek új karácsonyi biszbaszokat, amiknek aztán nem találok helyet! :))

Spórolás van, takarék... :)))

Valamelyik nap ki akartam próbálni a 18 fokot... Merthogy ugye annyi fok lesz a hivatalokban, iskolákban. Felkészültem, vettem fel zoknit, (ÉN! ZOKNIT!,) aláöltözetet a pulcsi alá. Letekertem a fűtést, nem fogyasztunk gázt... Reggel alaposan kiszellőztettem... Majdnem megfagytam... Ránéztem a hőmérőre, 22 fok... Na elmentek ti oda, ahová gondolom.... KRVLTB! Hát ne mááár! :O

Lemondott a Palkovics! Jó sok bűn terheli a lelkét, a HVG megemlékezett róla rendesen... :)))

Na persze nem elszégyellette magát, az európai vizeken okozott botrányok miatt vált kínossá, az Orbán kirúgta maga alól, kártékony figura volt, gondolom most majd él a milliárdjaiból nyugodtan valahol...

Becstelen báb volt... Kívánok neki... ÁHHH! Nem kívánok semmit. Úgyis megkapja előbb, vagy utóbb... :)))

Mindenki megkapja azt, ami jár neki... :)))

A hétből már három nap letudva, sokat csacsogtam ma telefonon Horrorkával, közben fűztem a megrendelt peyote ékszert... Nem szeretek igazából megrendelésre dolgozni. A saját fantáziámat szeretem eladni, ez meg nehéz, olajzöld, türkiz, tojásfehér. Nyomasztó, undok... Sokat fogok kérni érte! :)))

Gábor jött, evett, adott puszit, még két nap Takács Bálint! Még két nap! Szombaton mindent megveszünk, shoppingolhatsz rogyásig, ebédelünk egy jót, lesz hétvége... :)))

Iridj Varnew 2022.11.10. 06:43:58

@dr.ahalan: még 10 nap, és kezdődik!!! a legkisebb középső fiúunokám, a lázár"messi" teljesen be van zsongva , ide fog költözni, és foci nézés karácsonyig!!!
tegnap megvettem neki a fifa2022 vb kezdőcsomagot, meg néhány zacskó kártyát, szerintem meg fog zavarodni az örömtől.
a kislányok ajándékai is már megjöttek,, most a nagy lánynak keresek valamit.
a tavaszi roger waters jegyek már megvannak, de hát ugye valami kell a kezébe a fa alatt......ami nem zokni:):):):):):)

dr.ahalan 2022.11.10. 22:57:00

@Iridj Varnew: Izgalmasnak tűnik! Imádom, ahogy az ünnepeket szeretitek! :)))

dr.ahalan 2022.11.10. 23:30:34

Megint egy őrült nap, én is nagyon fáradt vagyok, a Gábor pláne, este hétkor még araszolt vissza a fővárosba, hívott... A dugó áll. Egy. Kettő. Három dugó... Még el kell mennem találkozni a Márkkal a Vigadónál, most megyek el előtted. Integetek, jó? :O

Céges munka. Csak közepes, legyűröm. Majd a hét elején. Ugató kutya legyek, ha holnap nekilátok... Még sose késtem, egyszer belefér... :(

Aztán a Gábor felszaladt, megette az ételt, beszéltünk pár szót, rohant haza.

Persze tudom régóta, milliók élnek így ebben az országban. Kelnek hajnalban, mennek, dolgoznak, már régen nem nyolc óra a munkaidő, hanem tíz... A közlekedés is órák, tülekedés, nem lehet bejutni a fővárosba, nem lehet kijutni sem... Iszonyú! Kelnek hajnalban, hazaérnek késő este, esznek, hogy legyen erejük másnap újra dolgozni, tudjanak tankolni, odaadják az asszonynak a háztartási pénzt, és ennyi az élet. :O

Rettenetes dolgokat mesél a Gábor, és szörnyű, hogy ő maga is belekényszerül...Nem lenne kötelessége, de nincs tapasztalt gépkezelő, elmentek a fiatalok régestelen régen külföldre, a bevétel kell, nem akarja cserben hagyni az unokatestvérét, rettenetes ördögi kör... :(

Meg hát... Igazából szereti. Ha normálisak a körülmények. Mostanában nem normálisak, ha készen lesz a Lánchíd, akkor majd nyugisabb lesz az élet. :))

Ma megtudtam, azért nagy szó az ő dinoszaurusza, mert van benne fűtés és légkondi... Nem a számítógépes irányítás, nem a hatalmas biztonság, az állandó garanciális szervíz a fontos! Mert a magyar becsületes vállalkozó a saját, régi, korszerűtlen gépét hajtja egy szem maga, még akkor vette, amikor lehetett pályázni becsülettel. 2010 előtt. Lerobban, lefullad, recseg, kerreg... ÉLNI KELLENE... És az ázsiai kirúgja.

A Gábor mesél... Majd egyszer ezt is megírhatom talán. Most még tilos. Szólásszabadság? Ugyan már... (Megvető legyintés)

Holnap elvileg péntek. Súlyos hétvége lesz, menni kell... Januárig nem lesz nyugalom, nem lesz bekuckózás. Ez van...

dr.ahalan 2022.11.11. 23:18:48

Végre hétvége!

Rövid este volt, koccintottunk egy pohár vörösborral, megvacsoráztunk, olvastunk híreket, aztán a Gábor bevette magát a fürdőszobába, és most alszik.

Kivételesen most kimoshatom a melós ruháit, azok feketék, meg sötétek, ezekben nem tudsz rózsaszín kárt tenni Takács! :)))

A holnapi nap elvileg teljesen tele van, főzni se lesz lehetőségem, mondjuk nem is bánom. :)))

Hírek! Naná, hogy megnéztük a videókat, ahogy Herszonban ünnepelte a tömeg az ukrán katonákat, az oroszok elmenekültek, de sokan még bujkálnak civil ruhában, rengetegen feladták magukat. Az emberek éljeneznek, táncolnak, tele vannak a terek, a szórakozóhelyek... Velük örültünk. :)))

Ennyit a teljesen elcsalt népszavazásokról, ugye... Khmmm... Hát igen! Így megy ez Putyinnál! És! Madarat tolláról... :)))

Ostorbánia lakói, az ostobákok nem értik... Hogy mi van? Most akkor...

"Németországban már hideg vízzel öblítik a WC-ket, igazából Németország már nincs is, és akkor lehet hogy nem kapjuk vissza Kárpátalját? Vagy mit... Akkor most jön a migráncs? Attól csak a Putyin úr menthetne minket, Prüsszel meg nem aggya a pízt, még jó hogy a mi Istenminiszterelnökünk vigyáz miránk! Hallottam a rádijóban, a TV-ben! Áldattassék a neve! Ársapka! Krumplin, tojáson! Lesz mit enni! Nagy valami az manapság! Csak a kisboltos!
Na az nagyon rafinált! Alig adja a cukrot, az olajat... Hogyaszongya vesztesége vót rajta! Legyen is! Ha jó magyar lenne, adná mázsaszám, a lányának is micsoda háza van! Igaz... Vályog, de meleg! Valami festőnép, művész, azt mondják! És nem adja a boltos a cukrot! Alig tudtam ötven kilót összekunyerálni tőle... Na ne féljék, nekem tele a spájzom!Krumplim mondjuk van, tojást tojnak a tyúkok, talán a reumámra is találok gyógyszert, még mindig nincs rendelés, februárra van időpontom. A szívem is hasogat néha, dehát benne vagyok a korban, maholnap leszek 73.. Kiszolgáltam én már az időmet, kevéssel beérem...Csak a hideget ne kellene elviselni a mocskos ukránok miatt! Fa nincs, a gáz drága, ezek meg ünnepelnek, táncolnak. Na Isten áldja Rózsikám!"

dr.ahalan 2022.11.14. 23:05:45

Rövid, de velősen élvezetes hétvége, és egy húzós hétfő már a múlt. :)))

Szombaton nyakunkba kaptuk a várost, vásároltunk. Minden kifogyott, pótolni kellett, a nyakunkon a Mikulás, az advent, a karácsony. :O

Az Ázsia Centerben megdöbbentem. Hatalmas tömeg nyitáskor, pánikvásárlók, vitték hatalmas kötegekben a WC-papírt, a nagytakarításhoz tülekedtem tisztítószerekért, három egyértelműen falusi, harmincas bige (steppelt, szűk kabátka, cicanaci, edzőcipő, szőke haj, műköröm) vásárolt nagy tételben... Reménytelenül beszorultam közéjük a mosódiómmal, a trisómmal, öblítőcskémmel... Rengeteg kosárral zsonglőrködtek, fogkrém húsz, Coccolino hat... Gondoltam kereskedők, de nem. (Nem kértek Áfá-s számlát.) Aztán kiderült a kommunikációból, egy falunak vásárolnak, 3 órát vezettek... Gondolom jelentős hasznot húztak, a Manner nápolyi akciós volt, így is kétszáz forintot kerestek rajta zacskónként. Telefonon vették fel a rendeléseket, én meg láttam az akciós árat. :)))

Érdekes jelenség voltak, és volt még megbízásuk 70 kiló kristálycukorra is... Taktikai megbeszélést folytattak, honnan szerezzék be. :)))

Hatalmas kordokumentum lehetne, a nagy magyar túlélők... Összeállnak, nem létező boltot nyitnak, vastagon és adómentesen keresnek, és segítenek a falunak. Óriási! :)))

- Figyelj Marika! Nem megyek át másik üzletbe, így is alig tudjuk kihordani a cuccot! Kell, vagy nem kell a 24 tekercses ennyiért? Fehér, nyomott mintával... A Tesco-ban 4.500.- Itt 3.600.- :)))

(Igazából 3.300.- volt, de mindegy. :)))

Minden pillanatot élveztem mögöttük állva a sorban, és a Gábor se szenvedett. Kényelmesen vár ilyenkor a kávézóban, újságot olvas, kávézik, üdítőt kortyol, én meg hordom hozzá a szatyrokat innen-onnan-amonnan. :)))

Nehezen cipeltünk fel mindent, és rohantunk ebédelni... Azt majd külön elmesélem! :)))

Iridj Varnew 2022.11.15. 06:56:52

első!:):)
ahol a folyami rákok énekelnek.
nézz utána, érdemes.
az év filmje.........erősen ajánlom!!

dr.ahalan 2022.11.15. 22:22:08

@Iridj Varnew: A filmelőzetes sokat ígér, jegyeztem, köszi! :)
Pont most emlegettelek, te figyelmeztettél anno az 1945-re... Akkor is megdöbbentett, most megnéztem megint. Aprólékosan! Megérte! És semmi nem változott, sőt! :O

A videót majd hétvégén megmutatom a Gábornak... Nézd! A haverod levideózott! :)))

Iridj Varnew 2022.11.16. 07:26:37

@dr.ahalan: ez a beszéd!!! nekem is az utak ördöge jutott eszembe:):):):)
süti beállítások módosítása