dr.ahalan

dr.ahalan

Az elveszett part

2022. augusztus 02. - dr.ahalan

 

Igazán nagy élmény volt még Pulán a Lost Beach (Elveszett strand) megtalálása! :)))

Régen tudunk már róla, legenda is fűződik hozzá. A partszakasz legszebb öble, kristálytiszta vízzel, rengeteg érdekes állattal, állítólag még csikóhal is akad, és különleges, színes halak.

Minden évben keresgéltük egy keveset, nagyjából tudtuk is merre lehet, de arra nem volt mégsem. Komolyan, őrület! :)))

Aztán a járvány alatt olvastuk a neten, egy őrült figura pont az öböl mellett összeeszkábált egy bárt, gondoltuk azt már csak megleljük! Annyit tudtunk, hogy egy ajtót kell keresni… :)))

Kis kavarodás után oda is értünk, a brutális kőbányánál tévedtünk el mindig, nem látszott, hogy onnan van még egy kis ösvény. Szóval az ajtót megtaláltuk… És láttuk végre a Lost Beach-et!

No azért be nem tudtunk menni, a képen balra kell úszni, vagy köveken, bozótokon  mászva átsikeredni, én félúton feladtam… De legalább láttuk! :)))

A legenda szerint az öbölben egy halott olasz nő szelleme kísért, több történet is ismert, állítólag a halász szerelme után úszva érte a vég. Azóta  hajósok, csónakosok elkerülik az öblöt, mert elátkozott hely, de aki odatalál partról, annak teljesül egy kívánsága… :)))

Érdekes játék volt! :))))

Közben beleúsztunk az augusztusba, láthatóan rövidülnek a nappalok, ma rakott krumplit  alkottam, sikere volt! :)))

Közben olvasom, hallgatom a rémtörténeteket… Egyet elhoztam.

M. a Gábor barátja, ötvenéves. Egész életében multiknál dolgozott, viszonylag jó állása volt. Rengeteg meló, sokszor éjszakáig, hitelek, házépítés Pesthez közel, két gyerek, egyetem. Hobbi sose, kedvtelés sose.

A gyerekek felnőttek szerencsésen, persze kell még őket erősen támogatni, de végre szép kezdett  lenni az élet, tervezgettek végre drága autót, nyaralást kettesben a feleségével…

Aztán jött ez a borzalom… A megnőtt rezsit a házban még ki tudják fizetni majd, legfeljebb nem lesz drága autó, meg összehúzzák magukat… M. szüleinek is kell majd egy kis segítség… Nem tragédia, belefér.

Igen ám, de a feleség édesanyja özvegy, elavult kádárkockában, falun… Kicsike nyugdíj, de megterem ez-az, kapirgál a csirke.

Gyors számolás. A mama jövedelme évi alig másfél millió. Jövőre a rezsiköltsége és a gyógyszerei ára éves szinten erősen meghaladják majd a kétmilliót… Elköltözni nem hajlandó. A néni enni is szeretne. Elromlik ez-az a házban ugye…

M.-nek tünetei vannak hetek óta. Zsibbad a karja. Megszédül néha… Vérnyomás.

Óóóó! Persze szerencsések! Lesz mit enni, nincs oka pánikra, mondhatnánk… De a büdös mindenit! Tanult, nyelveket beszél,  gürizett, és ezután is húzza majd az igát, stresszel, ül a gép előtt éjszakákig. Alig örömökért! :O

És akkor még mennyi, mennyi ennél sokkal rettenetesebb történet van! Borzasztó… :O

Hatalmas tömegek vannak eladósodva, azokra előbb vagy utóbb rászakad a moratórium-trutyi. Plusz a rezsihorror-infláció mix. Akkor mi lesz? :O

Mondjuk nekünk nagy szerencsénk, egy fityinggel sem tartozunk senkinek… Gáborral egyforma és igen szigorú a véleményünk a témában. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5417896559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.08.03. 22:55:53

Ma nagy megfontolással leszüreteltem a paradicsomfa egy részét, és a termést betettem a hűtőbe hétvégére. Holnap is szüretelhetek, ahogy elnézem. Kis csinos koktélparadicsomok, fürtökben. Imádom! :)))

Gábornak nehéz irodás napja volt... Feszülten érkezett, elmesélte, aztán még telefonált, bújta a telefonját bőszen... A fiatal asszisztens csaj komoly ajánlatot kapott, gondolom külföldről. Egyetemi hallgatóként alkalmazta a cégcsoport, most tapasztalattal bíró, komoly munkaerő lett... Meg kell tartani. Előléptetni, neki új asszisztenst felvenni... Tiszta sor! Csak ezért küzdeni kell... Ez kiadás... Üzleti terv, fedezeti pont... Borzasztó! Tudom! :))))

Gondoltam kicsit feldobom... Pont nem telefonált, arról beszéltünk, hogy a Fájgernét meg kell nézni... És bedobtam! :))))

- Gábor! Nézzük meg hétvégén a Titanic-ot! :))) Ihatnánk pezsgőt, romantikázhatnánk... :)))

Először nem is értette... Felkapta a fejét, és nézett az arcomba. Aztán azt hitte, hogy rosszul hall... És leesett a tantusz!

- Te hülye Takács, te! Mindig megnevettetsz! :)))

dr.ahalan 2022.08.04. 23:07:04

Meleg nap volt, a Gábor felhős arccal érkezett... Az asszisztens kislány felmondott mégis. Ígértek neki nagyobb beosztást, több pénzt... De annyit mégse tudtak! :O

Viszont főztem káposztás húst, a Gábor egyik kedvencét... Este pedig beszélgettem Ágival sokat. Mi kell még a boldogsághoz, detélleg?

Hetente egyszer beszélünk, és beszélünk... Még rengeteg dologról kell beszélnünk! Isteni érzés! :)))

Beszélgetünk az ő életéről, az én életemről, beszélgetünk politikáról. veszekszünk is néha... :)))

Én elmesélem Pulát, ő elmeséli a halott szerelmese rákban elhalt utolsó 11 hónapját... Micsoda gyönyörű történet! Majd egyszer megírom... :)))

dr.ahalan 2022.08.05. 23:25:15

És péntek! :)))

Gábor jött időben, mentünk bevásárolni. Lurdy ház. Régen jártam arra, átalakították. Nem tetszik... Vettem egy cipőt a CCC-ben, nem túl szép, de kényelmes. Svájci tervezés... Láttam egy cipőcskét, kerek manóorral, színes díszekkel, bolondos megoldásokkal... Horror áron! Mondjuk az még nem izgatott volna, de az ember viselkedjen már így ötven felett... ugye... :)))

Megfőztem holnapra a gyümölcslevest. Nyáron imádjuk... Ezer íz-variáció. Most meggy, áfonya, alma, szőlő, kis fűszercsavarral. :)))

Aztán hírek... Megnevettük a csopik beszámolóit... Ugye a mimagyarok istenkirálya hirdette, meghívták Amerikába. A republikánusok... Nyitóbeszéd! Vastaps! Öntömjénezés! "Lehullalepella!"

Fotók. Tények. Alig pár ember a teremben. A magyar propagandisták... Fizetett tapsoncok.

Rengeteg sok magyar pénzzel megtámogatta a republikánusokat. Meg a Trump-ot... A te pénzedből, az én pénzemből. Hétszeres gázár. Egyes városokban csak hetente egy nap lehet szülni...

Viszont a rettenetes energia-helyzetre való tekintettel kivághatóak, elpusztíthatóak a védett területek fái is, és pótolni se kell őket...KORMÁNYRENDELET!

De van elég gáz. Vagy gáz van? Hétszeres áron? Európában a legtöbb pénzért? Tényleg? :O

Meghallgattam a Piri mamát... A fideszest... Neki nem lesz sokkal több. Picike a lakás. Kit érdekel az erdő? Fűtsenek a szerencsétlenek is, ezzel miért van bajod, he? Az erdő újranő... És beszélt Amerikában. Én meghallgattam! Olyan szépen beszélt! És milyen elegáns volt! Te meghallgattad? Olyan vastaps volt... Belekönnyeztem! Najóóóvan! Vastaps! Persze....

Adtam neki egy puszit. Szerethető, rút hülye... A maga tömpe agyával.

dr.ahalan 2022.08.07. 23:20:30

Ezt a hétvégét vastagon kimaxoltuk. :)))

Szombaton vastag ebéd, aztán rongyoltunk a Godot-ba. Tényleg már csak perceink voltak a Fajgerné-ből, detélleg! Nagyon akartam látni! :)))

Megnéztük a kiállítást, nincs egymilliónk egy festményre... Fajgerné is ott volt, ettünk az ikonikus zöld paradicsomlekvárból, beszélgettünk... Mondjuk Fajgerné anyukája is ott volt, jelentősen rontotta a művészi összképet. Ritka undok egy némber volt, úgy nézett a lelkes közönségre, mint egy-egy darab szarra... És még véletlenül se köszönt vissza senkinek! :O

Külön meglepetés volt, a recepciós csaj zavart vissza, az urbex-gyártelepen új területet vett a Godot, vasajtón keresztül... Betört ablak, gyárudvar, rozsdás gépek, egy
elegáns bőr ülőgarnitúra, dohányzóhely... meredek lépcsők felfelé, új és új szint... Gáspár Annamária! A kedvencünk! Nahát! A festményt a Gábortól kaptam... Hány éve is? Hát.... Erősen jó befektetés volt! :))))

Aztán még szombaton vettünk dinnyét Óbudán, nyaltunk jégkrémet... Könyörgöm! Hogyan lehet a Calippo jégkrémet megenni kulturáltan??? Ne nyúlj semmihez Takács, amíg haza nem érünk... Mindened ragad. :))))

Aztán buliztunk, néztünk filmeket... Például a Gucci-házról. Boldogtalan milliárdosok... Akik soha nem értettek semmit.

Menek összebújni. Jó az nekem! :)))

dr.ahalan 2022.08.08. 23:24:11

Ezzel azt hiszem nekünk a nyárnak kampec... Három horrorisztikus hét következik, a Gáborékra ráég a Veszprém-határidő, egyre nehezebb, egyre kínosabb üzemanyagot vásárolni, már a nagynyomású kútoszlopok is akadoznak, az egész szitu borzalmas!

Lehet hogy hétvégenként is dolgozni fogok Takács... :(((

Nekem is felsűrűsödtek a dolgaim, holnap nehéz és kellemetlen nap várható... :(((

Aztán hogy is van ez? Kevesebb Adria, több Balaton? Nem ilyesmi volt a jelszó nyárelőn? Vészhelyzetben, csődközelben hol nyaral a mi szeretett narancsos vezetőnk? Na hol? Az Adrián élvezi a tenger gyümölcseit, rákot, kagylót, tintahalat, tengeri pókot, mondjuk sokkal olcsóbban, mint ahogy a balatoni pacalpörköltet falhatná... De biztosan így van rendjén, a keresztyén, hétszeres gázárral együtt. :)))

Rossz időkben mindig Fehér Klárát, vagy Szabó Magdát olvasok... Most pont Isztambulban jártam, Egyetlen mondat törökül... Mecsetek, basák efendik...

Jártam Isztambulban, még Horrorka születése előtt. Nem igazán emlékszem, hogy szerettem-e... A srác, akivel voltam... Unalmas volt. Az idegenvezető vastagon átverte a csoportot, simán megállította a buszt a neki perkáló üzletek előtt, az étkezéseket egyszerűen ellopta, a hat fogásos uzsonna helyett egy teát, és egy apró sütit, meg egy randa képeslapot kaptunk, Az Isztambul éjjel programra a buszt egy órával előbb indította a szállodától... A nagybazár érdekes volt, vettem aranygyűrűt, aranyláncot... Tényleg aranyból volt, ez meglepett! :)))

Vettem az utcán koldus gyerektől Lacoste pólót... Csinos celofán csomagolásban, három darab. Két fillér... A pólóknak nem volt háta... :)))

Meg méregdrága parfümöt! Egy kifli áráért... Persze víz volt benne... Az üveg ma már igen sokat ér, és remekül szórakoztam... Ha tudod hogy gagyi, kamu, átverés, akkor tényleg tud mulattatni, így voltam Egyiptommal is sok-sok évvel később... :)))

Emlékek... Fehér Klára emlékeket hív elő a maga könnyed módján, kordokumentumokat ad, Szabó Magda az igazság poklának mélyéről felkiáltó, győztes orgazmust rója papírra magyar nyelven. Nem baj, ha nem érted... :)))

Fajgernét se érted... :)))

Mert buta vagy. :)))
süti beállítások módosítása