dr.ahalan

dr.ahalan

Barátaim fotón

2022. május 24. - dr.ahalan

 

 

Végre megint van egy kis időm szkennelni az ősrégi fotókat, nagyon élvezem! :)))

 

A 2000-től kezdve szenvedélyesen fotóztam a víz alatti életet, de nem volt könnyű. Elképesztő összegeket költöttem egyszer használatos gépekre, meg előhívásokra, aztán a Gábortól kaptam egy digitális víz alatti gépet hatalmas memóriakártyával. :)))

 

A képek nagy része persze kuka, mozgott a víz, mozgott a hal, és mozogtam én is… Mindenki másfelé. :)))

 

Szóval kellett hozzá szerencse, de végül most átnézve az egyiptomi képeket… egészen csinos gyűjteményt kaptam lencsevégre az évek alatt. :)))

 

Ezek itt a barátaim a fotón, két év eltéréssel. Magányos szerzetek, és igen emberbarátok. Ahogy megjelentem a vízben a szállodánál… már ott is voltak, és úsztak mellettem békésen. :)))

 

A halkatalógusok agresszív fajtának vallják, de nem az. Engedi magát megsimogatni, és csipked. Nagyon finoman… :)))

 

Tényleg nyugodt napok ezek, jól esik ez a kis lazaság… Például ötletbörzézek nagy élvezettel a gyöngyös ládákban, elfelejtett bolhapiaci kincsek közt. Rengetegen vannak! :)))

 

És persze olvasok… Nagyrészt híreket.

 

Ami most történik nálunk, az egészen elképesztő… Háborús vészhelyzeti kormányzás… Na! Minek? :O

 

Kunhegyes 78 éves fideszes polgármestere feleségül vett egy 18 éves lányt, akinek már van egy négyéves gyereke… Hihetetlen, szégyen!

 

Erről eszembe jutott, mennyit röhögtünk, amikor a vén hazug vipera azt visongatta hetekig a neten… Tudomása van róla, hogy Horrorka 17 évesen már netezett, és megbeszélte a sztárügyvéddel, hogy ez PEDOFÍLIA! Azt állította, hogy ezért fel is jelentett, majd megyek a böribe! :)))

 

Horrorka akkor már negyed évszázadot megélt, és igen vidáman nyilvánított véleményt! :)))

 

Van még a Néprajzi Múzeum… Engem elszomorít. Nem az én ízlésem, és erősen azt hiszem, hogy akiknek ez a stílusuk, azok nemigen fognak belépőt venni. :)))

 

Megemlíteném még, hogy itt a nyár, újra kaphatóak alattam a kisboltban a kedvenc jégkrémjeim, nem kell telepakolni a mélyhűtőt a dobozokkal, csak leszaladok, és választok. :)))

 

Ahogyan télen a tejkaramella és a vattacukor, úgy nyáron a jégrém nálam alapvető élelmiszer. :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr4417839619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.05.25. 22:46:30

Sikerélmény! Egy ismerősömnek a gyereke lett gluténérzékeny, természetesen az egész család átállt a mentes étkezésre, de nagyon megszenvedték... Semmit nem tudtak erről az egészről, megkerestek, hogyan lehet ehetőnek elkészíteni ezt, azt, amazt... És vasárnap elkészült az első rántott hús, imádják! Tényleg sokkal jobb mint a hagyományos, és nem is kerül többe. :))) Rizsliszt, tojás, krumplipürépor vastagon zsemlemorzsa helyett. :)))

Nagy siker volt még a kókuszos keksz, azonnal elfogyott... :)))

Nagyot csattant ma a politika... Háborús vészhelyzet, újra magához ragadta a hatalmat Orbán. Várható volt... És igen! Vastagon túladóztatja a multikat és a bankokat, hogy finanszírozza a rezsicsökkentést, és felpénzelje a hadsereget... Hoppá! Nem a békére szavaztak a hívei? :O

Persze a multik rátolják a lakosságra az egészet, a bankok a hitelszerződésekre csapnak majd nagyot, ismerjük... És mi van rengeteg? Mindenféle családalapító hitelszerződés...

A multik meg brutálisan árat emelnek, ami azért mindenkit érinteni fog... Rezsicsökkentés. Pont a szegények nem részesülnek belőle. Akik fával, palackos gázzal fűtenek. Akik picike lakásokban laknak... Annál többet szakítanak az ingatlanmilliárdosok, az úszómedencések, a hatalmas villák tulajdonosai. A gazdagok. Azok igen jól járnak...

A szegények is élni akarnak, vásárolniuk kell... És akkor mit fizetnek meg majd az inflációs árra ráhalmozott áremeléssel? Na mit?

Az haveri úszómedencék rezsicsökkentését, meg a hadsereget... És mit szólna Piri mama, ha ezt elmondanám neki? Azt, hogy bolondságokat beszélek. Minden a Zelenszkij miatt van... És "Prüsszel" miatt... Mert nem adnak pénzt! Azéééé! :)))

dr.ahalan 2022.05.26. 23:25:24

Kedves percek... :)))

Vásárolt nálam egy új tag a meskán, a hideg kiráz az ilyenektől, nulla info, nulla háttér, személyes átvétel... általában kamu, és nem is nehéz kitalálni, hogy ki lehet... Mindegy. :)))

Most kellemesen csalódtam, egészen fiatal, nagyon mosolygós pár jött az ékszerért, lelkesen mesélték... A fiúcska anyukája hatalmas meska-nézegető, de sose vásárol a neten, csak gyönyörködik. És ők azt találták ki... Megveszik neki időnként, amit belájkol! Cuki! :)))

A sitt még mindig itt van, valami balhé van a közös képviselő és a vállalkozó közt... Majd a Gábor talán elintézi a jövő héten a saját embereivel, oszt kész... :)))

És politika! Jött a feketeleves! Ahogy tudni lehetett! :))) Rádobják az új adókat a lakosságra, beszedik a sarcot. Emelkedik a cigaretta és az alkoholos italok jövedelmi adója... Megadóztatják a repülőgépen utazókat... És a vállalkozásokat, na persze! Hát hogyne... :(((

Tankolni árstoppal csak magyar kocsiknak szabad... Azt hogyan oldják meg a kis benzinkutak? He? Mi ez a káosz? :O

És jönnek, jönnek még majd az új adók... 2010 után 38 új adót vezettek be, és azokat sose vezették ki.
Pedig megígérték...
Most rápakolnak ugyanennyit...

A hatalmas inflációs rátára!

És rém mulatságos! Az okosok már ötletbörzéznek... :)))

A tőzsde meg beszakadt... Azt is özv. K.J.-né fogja megfizetni, ha már a csirkefarhát jár... Úgyse lehet kapni!

Szomorú egy ország ez...

Mindenesetre holnap végre péntek! :)))

A mi buborékunkban a boldogság ígéri magát!

dr.ahalan 2022.05.27. 23:22:20

És itt van! Péntek...

Laza hét, laza péntek. Délelőtt kitakarítottam, aztán megebédeltem kényelmesen... Levendulás fürdő az új kádban, relax zene. Gábor négyre jött, ő is elintézte az ügyeit, közben sokszor beszéltünk... Jó így. Persze! Vedd meg! Kell! Mehet az e-mail... Kiégett az égő, cserélni kell... Szeretsz? Szeretlek... :)))

Bevásároltunk ahogy szoktunk. Jók ezek az egyformaságok, íródik a bevásárlólista egy hétre előre, helyrajzi sorrendben, ahogy a járvány alatt megszoktuk. Párhuzamosan, egyszerre vásárolunk az új barátainkkal. Még anno maszkban nevettünk össze, azóta is élvezzük. :)))

A hagyatéki üggyel kapcsolatban sokat gondolkodom... Emlékek! Mennyi bűn, mennyi mocsok... Mennyi sok bűnös ember... Ági szerint IGENIS meg kell írni, világba kiáltani.... Ahogy Szabó Magda megtette! Legalább a gyerekemnek!

Hát... Nem tudom... Én biztosan bűntelen vagyok? Hát nem azon szórakozom 17 éve, hogy ez a szerencsétlen vén kurva pont olyan, mint az anyám volt? Hogy rajta vertem el az anyám bűneit? Hát hiszen könnyen megtehettem! Én küldtem rá minden mocskos embert... Az Aramist is! A török freelove-val. A wiko-t is! Csúnya dolog volt...

Ő egy gonosz, velejéig romlott ember. Megérdemelte... Maradjunk ennyiben.

Attól még ezzel az üggyel nehezen birkózom... Nehéz lesz! :O

Mindenesetre holnap fincsi leves, új tokány-projekt, este kis buli, vasárnap meg család... :))) Májusi hétvége! :)))

Khinem Saar Yale 2022.05.28. 05:56:32

ma este BL döntő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dr.ahalan 2022.05.30. 00:07:46

Rengeteg minden történt a hétvégén, nem is jutott idő mindenre... :)))

Hazajöttek Gábormamáék pár napra, ilyenkor szokás... Időpontjuk van orvosokhoz, ellenőriztetnek, kivizsgáltatnak, labort nézetnek, vannak még becsületes orvosok Budapesten... :)))

Ma vacsora volt, a sógornőm és én voltunk a szülinaposok. Sült csülök, ropogós krumpliágyon... Házi vegyes savanyúval! Aztán a sógornőm mentes diótortája... Kissé megviselte a gyomromat. :)))

Megjött az első adag a Mirákulumból! Újhagyma... Rengeteg spenót. 100 friss tojás. És egy kis rekesz cseresznye Gábor felső fájáról... :)))

Hatalmas ősfa a Gábor telkén, fent a meredeken, az akácerdője alatt! Még felmenni is nehéz, és Gáborpapa bevetette magát, lenyírta a derékig érő gazt bozótvágóval, és leszedték... Persze csak a legalsó ágak elérhetőek...

És megcsinálták a drágák, hozták büszkén, egyetek cseresznyét! :)))

Kaptunk még bonbont is, teljesen egyformát! :))) Franciát! :)))

Túl a nyolcvanon... Én is így szeretnék majd élni! Játszanak. Dolgoznak. Értéket teremtenek... Olvasnak. Tele vannak élményekkel! :)))

Kaptam még egy tündéri növényt, egy saját nevelésű paradicsomot... Pici. Virágzik, és már van rajta zöld termés... Olyan... Dömöckös! Zalai ember nevelte a nekemnek. A Boráros térre! :)))

A sógornőm extra palántákat kapott! Hahhh! Jó neki! Kertjei vannak! Szeret kapálni... És már a kapa gondolatától is rosszul vagyok! :)))

Gyönyörű nap volt! :)))

dr.ahalan 2022.05.30. 22:57:09

Hétfő. Reggel a Gábor korán keltett, állva itta a kávét, és rohant... :(((

Nekem is jutott dolog elég, rendbe tettem a közös cégecskénk adminisztrációját, kimostam az ágyneműt, az ágytakarót, tisztítottam, főztem, pépesítettem, fagyasztottam a spenótot, aztán délután Horrorka jött, ezer megbeszélendőnk volt, ültünk, mondtuk és mondtuk, és közben vidáman cseresznyéztünk egy tálból! Finom! :)))

Májusnak vége... Szerettük! :)))

Új Kolodkó-szobrok Budapesten, apró kutyácskák! Mivel ukrán az alkotó... hát hatalmas az érdeklődés. Mi is meg fogjuk keresni őket, naná! :)))

A politika ma nemigen érdekelt... Majd holnap! :)))

Lehet hogy holnap se... :)))

Most pont új gyöngyfűzésen gondolkodom, nahhh! A gyöngyhímzett tojások siker, Gábormama osztogatta, hozta az érdeklődőket... De kellene nagyobb, színesebb, és kellene... lila... rózsaszín... ötven darab egyforma... Lakodalomra! Fehér-kristály! Tojáskereskedő barátnak... Magyarországon egyedülálló. Rákerestek... :)))

Hát így... :)))
süti beállítások módosítása