dr.ahalan

dr.ahalan

Kukacok, menetek, és még mindig cukkini!

2021. október 26. - dr.ahalan

 

 

Megtaláltuk az elsőt, a Főkukacot! :)))

 

Még a karantén idején találtam ki, keresgéljünk Kolodko gerillaszobrokat, már rengeteg van Budapesten, ezekre az apró, alig pár centis műalkotásokra igazán élmény rálelni. Aztán persze megfeledkeztünk róla, de vasárnap elmentünk fotózni a Lánchídhoz a dinoszauruszt, és akkor eszembe jutott, hogy arrafelé is van egy. És íme! :))))

 

Igazán mozgalmas egy hét ez, és közben rengeteg a hír a nagyvilágban is, semmire nem jut idő… Itt van például rögtön a nagy veszély, egyszerűen elfogyott Magyarországon az AdBlue… Gábor ma órákon át kutatta, nincs, nincs, nincs… Nagy szerencse, hogy a nagygépet behajózás előtt teljesen feltöltötték, de ha nem javul a helyzet napokon belül, akkor elképzelhetetlen dolgok jöhetnek, a modern buszok, kamionok egyszerűen letiltanak, nem mennek tovább. Ha a szlovákok nem kapják össze magukat, akkor mi lesz a tömegközlekedéssel, meg az áruszállítással? :O

 

Aztán megunhatatlan téma a Békemenet. Annyi poént, amit a csoportokban szórnak! Mindjárt itt vannak a statisztikák! :))))

 

Igazából könnyen kiszámítható, hogy egy adott területen hány ember áll, rengeteg módszer van rá, de eleink ezzel nemigen szoktak foglalkozni. :))))

 

Egyszer régen a Kossuth téren tüntettünk, tele volt a tér, a környező utcák 80-100 méteren, a kormányzati TV szerint voltunk vagy négyezren. :))))

 

Néhány hét múlva ők tartottak ünnepet, tényleg majdnem tele volt a tér, harsogták boldogan, egymillió ember. Ugyanazon a téren! #kilógalóláb… :)))

 

És a fotók! A videók! Ez a sok konok, zárt arcú, mosolytalan, dühös ember! Bácsi áll, hirdeti Orbánt géniusznak tábláról, kezében zászló… És tudatában sincs annak, hogy amit lenget, az nem magyar, hanem olasz lobogó. :))))

 

Aztán a felparancsolt közmunkások! Nem tudják ki MZP. A Gyurcsányt se tudják. Vinni kell a táblát. Itt adták. És kész. :))))

 

A szomorú? Négyéves legényke, fáradtan a hosszú gyalogút után szomorú arccal cipeli a táblát: Stop Gyurcsány! Tényleg ez kell? Komolyan? :O

 

Aztán hogy járványveszélyben mennyire volt érdemes idecsalni ezt a tömegnyi románt, ukránt meg lengyelt… Hát ez jó kérdés!

 

Romániában már valódi a vészhelyzet, itt is emelkedik a halottak és kórházban ápoltak száma, de megint az utolsó perc után fél órával jönnek majd az intézkedések, erre előre fogadni mernék! :((((

 

Mit lehet tenni? Semmit… Zárt helyen hordunk maszkot, nem megyünk tömegbe, kezet fertőtlenítünk, felületeket fertőtlenítünk, ez nem ügy. Másnak miért olyan borzasztó? Ennyi sok halott után a Mekiben még mindig nulla ember használta a kézfertőtlenítőt (rajtunk kívül…), és senki nem ment be kezet mosni… SENKI! Se kifelé, se befelé… :O Hihetetlen… :O

 

Az van még, hogy Gábormama felküldött egy zsák mindenfélét a Mirákulumból, és megjött édesapu koszorúja is. Minden évben Gábormama készíti nagy szeretettel, maga neveli a virágokat… Minden évben meg is hatódom. :)

 

Most a diónak is örülök nagyon, tavaly egy szem se termett, jövő héten sütök egy diós-almás sütit, már alig várom… És lesz cukkinis csirke is. Rengeteg cukkini érett be az idén, érdekes… Tavaly meggy jött ládaszám, az idén egy szemet se adtak a fák. Cseresznyét se. Barackot se…  Helyette cukkini, csillagtök, paradicsom, paprika, batáta van, de abból aztán rengeteg! :))))

 

Mindenesetre a hétből már két nap lepergett, az is valami. :))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3016736558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.10.26. 23:02:02

Fura gondolatok a videón látható, kisfalusi közmunkás fiúcskák kapcsán... Milyen rettenetes! :O

Persze az jó, látták Budapestet, a Dunát, a hidakat. Hogy cigányok? Egy szélsőségesen jobboldali rendezvényen? Hát... Ez egy ilyen ország. Ők attól még kedves jelenségek... :)))

Nem tudják magukról, hogy kedvesek, és viccesek... Nincs is igényük többre. Nem érdekli őket, hogy ki MZP, és ki ki Gyurcsány. Még talán ez se baj. Megélnek! Kegyelemből. Rabszolgaként. Boldogok.
Van herbál, mulatós nóta, akad nő is, hús is előfordul.

A baj azzal van, hogy nem csak békemenetelnek, de szavaznak is majd. Döntenek az én jövőmről, Horrorka jövőjéről, a külföldre menekült magyar fiatalok jövőjéről, az ő hontalanságukról és migráns, szégyenteljes magyar gyökerű életükről, döntenek, kapnak érte öt kiló krumplit, boldogan vigyorognak majd az odvas, fogkefét-fogkrémet sose látott fogaikkal... És több millióan vannak!

Ők nem akarnak engem bántani. Én se akarom őket bántani...

Ezt építette fel az Orbán-rezsim. Ez ellen kell küzdeni.

Egyszer már sikerült. A történelem ismétli önmagát.

Khinem Saar Yale 2021.10.27. 08:13:59

első!
talán hétvégén folytatódik a közös projectünk, lucus beteg, harmadik hete nem láttam, ergo nem tudok adatot szolgáltatni. de dec. 12 még odébb van, addig ráér.
ha van érdemi, jelentkezem!!

dr.ahalan 2021.10.27. 10:56:27

@Khinem Saar Yale: Nem gond, én tettre készen, felkészülve várok, és ráérek! :)))

dr.ahalan 2021.10.29. 22:33:49

Pénteki örömködés! :)))
Ez nagyon durva hét volt, én is keltem minden nap korán, de a Gábor hajnaltól estig tolta! De mindent el is intézett, AdBlue betárazva nagy nehezen, ma reggel mehettünk Bajára, a halottaim sírjára mécsest és koszorút tenni. :)

Kedves nap volt, ragyogó idő, beszereztünk mindent, jelentős mennyiségű alvést, azt a bizonyos cukrászsütit, amit valójában csakis Baján sütnek... És persze igazi kalocsai paprikát, meg halászlétésztát. :)))

Hazafelé bementünk az építkezésre, tavaly jártam ott, amikor kezdtek... Hihetetlen munkát végeztek! :)))

Aztán bevásároltunk a Savoya Parkban, vettem egy halom szaloncukrot. Érdekes, sokkal, de sokkal nagyobb a kínálat, mint tavaly, vagy két éve. Az árrobbanások ellenére se sokkal drágábbak, elképesztő ízek, ez tetszik. :)))

Ami meglepett, az a Vadász szaloncukor ára... Pár éve még alsó polcon jegyezték, gagyi boltokban kínálták, most 30 deka 2.500.- Ft!

Szeretem a szaloncukrot, és amióta a Covid után eltűnt a laktózérzékenységem... Élvezem is. Igazából a szaloncukor a legolcsóbb bonbon. :)))

Számold ki! :)))

Na és ha már Covid!

Ahogy tudni lehetett... Lement a békemenet, azonnal itt termett a kórság, emelkednek a számok, vijjognak a mentők egész nap, korlátozások, de közben legalább 6-8 köhögő, prüszkölő, maszk nélküli homo sapienst láttam ma az üzletben, jön az ember nyakára, harsánykodik, vonul családostól, még meg is bámulja azt, aki maszkban van. Bugrisok! Egyszerűen bugrisok, na... :(((

És még... benzinár, étolaj ára... Tenagyatyaúristen! A zöldségek és gyümölcsök ára! A multinál mitől olcsóbb az ananász kilója, mint az almáé? He? :)))

Mindenesetre izgalmas hét volt. És ez jó. :)))

dr.ahalan 2021.11.01. 00:28:31

Még van egy nap a hétvégéből, extra öröm, bár nekem muszáj lesz a heti rutint elkezdeni, a péntek úgyis kiesett... Mindegy, együtt leszünk, ez a lényeg! :)))

Ahogy várni lehetett, ahogy tavaly is történt, erősen megmutatta magát a koronavírus, pontosan a bék(a)menet után + lappangás... Hogy a Gulyás, meg más fidesznyikes potentátok betegek, az mutatja, hogy milyen számmal lehettek fertőzöttek a román-ukrán-lengyel fizetett tömegben. :(

Egy virológus ma már könnyen kiszámolhatja, hány ember fertőződött nagy valószínűséggel, mennyi vitte haza a kórt, mennyi a munkahelyére... Hányan lesznek betegek, hányan halnak meg... Elárulom. Sokan. :(

Kellemes kis hétvége volt, mostanában remekelek a húsokkal, detélleg! :)))

Tarját vettünk szeletelve. Pácoltam, tepsiben sütöttem, és az utolsó húsz percben rászeleteltem egy kis mirákulumbéli hagymát, paprikát, és vadul zöld, hatalmas, kőkemény paradicsomot. Valami isteni lett! :)))

Néztünk kedvenc filmeket. Alul semmi. Felül semmi... Szeretjük őket! :)

Egyébként is nagyon sok angol filmet nézek mostanában, aránytalanul többet minden másnál. Ahogy elidétlenedett a francia film az elmúlt évtizedekben, úgy lett az angol film egyre kifinomultabb, őszintébb, hangulatazonosabb, szelídebb. Élvezhetőbb, egyszerűen! :)))

A mai nap is munkával telt valahogy... Valamiért mindegyik web-shop forgalma nagyot ugrott, nem is értem miért. Mert persze jön a karácsony, de akkor is érthetetlen... Mindegy! Leleveleztem, fizettek, pittyegett a mobil, jelzett a bank, borítékoltam, ilyen egyedi ékszer, olyan fizetési lehetőség... Esetleg rózsaszín csekk? És komolyan! Van még olyan??? :O)

Nem lehetne ugyanezt magentában... Megőrülök a magenta elvárásoktól! A levendula-elvárásoktól! A MÁLYVA ELVÁRÁSOKTÓL! :)))

És imádok így élni... :)))

Holnap pedig lecsó lesz kolbásszal és tojással. A paprikát már felaprítottam, Gábormama idei utolsói voltak, sok-sok kedves kis paprikácska... Adja meg a sorsunkat irányító felsőbb hatalom... Még sok-sok évig élvezze a kertecskéjét ott a Mirákulumban. :)))

dr.ahalan 2021.11.01. 23:42:57

Ez a nap is elmúlt, a Gábor tényleg pihent, megúszta pár telefonnal az ünnepnapot. Menedzselte a filmhátteret, én tettem a dolgomat. Kellemes volt, több ilyen nap kellene! :)))

Hatalmasat ugrottak a járványügyi adatok, rengeteg a mentő, ugyanott tartunk majdnem, ahol tavaly ilyenkor... És nem, és nem! Nem tanul a magyar, nem oltat, nem védekezik, kikéri magának! :O

Mondom! Ahogy számítani lehetett, a tömegrendezvények meg is hozták a statisztikát...

És mit látok a face-en? A baloldali, liberális csoportokat egészen egyszerűen ellepték a vírustagadó, oltástagadó fidesznyikesek... Olyan vad gyűlölettel hordanak össze mindenféle marhaságot, hogy csak pillogok... :)))

És szó szerint tömegével zaklatják a hozzászólókat. Valami egészen ordenáré módon... Be vannak sózva valamiért. :)))

Mitől lett ilyen hatalmas nagy divat az internetes zaklatás? Nekem csak pár szerencsétlen, sikertelen életű, műveletlen, ember formájú izé akadt az utamba az elmúlt húsz évben, és mondhatom... Igen jól szórakoztam... :)))

Valami régvolt, akkor divatos portálon...

Most belemarnak a face-en mindenbe! Gyerekbe, rokonba, lesnek, kutatnak, telefonálnak, adatokat gyűjtenek, besúgnak, rágalmaznak, fenyegetnek embereket nyilvánosan, és sokszor ezek az emberek... románok... Meg ukránok. Fura! Kétszer szavaz, sok pénzt kap, és simán leköpi azt, akitől elvárja, hogy magyarnak fogadja... Itt soha adót nem fizetett, csal, tehát becstelen ember. Hiszem, hogy ki kell ebrudalni az ország vérkeringéséből. :(((

Pedig szerettem a székelyeket, Horrorka bébiszittere is román lányka volt, bejelentettem, félig nálunk lakott, szeretett ügy volt a múlt évszázad végén az ő ügyük... Már nem az. :(

Fura világot élünk...

Egyébként olyan érdekes... Évek, évtizedek múlnak el, és a becsületes embereken nem találnak fogást! Mindent megtesznek, feljelentenek, névtelen leveleket írnak, kitiltanak, anyagot gyűjtenek, teóriákat gyártanak, azokat közzé is teszik, kinyomtatnak, elmentenek mindent, keresnek, kutatnak, saját életüket is beáldozzák, öt évet... tíz évet... Rengeteg pénzt! És persze a becsületüket! Mindent... És a végén letottyannak viharverten. Mint valami rajzfilmfigura. Seggre.. És ennyi volt! :)))

Nagyon vigyorog az Aha... :)))
süti beállítások módosítása