dr.ahalan

dr.ahalan

Óriás istenek, törpe emberek

2021. március 09. - dr.ahalan

 

 

Luxorról beszélgettünk Horrorkával nemrég, ezekről a hihetetlen arányokról, megállt a busz, és közölte az idegenvezető, három óra múlva találkozunk.

 

Néztünk egymásra… Mit lehet egy templomban három órát kóvályogni? :O

 

Lehetett, el is feledkeztünk az időről, ahol nem volt omlásveszély, ott mindent meg lehetett fogni, mindenre fel lehetett mászni, semmi nem volt a három óra, futva se értünk vissza a parkolóba. Mondjuk más se… :)))

 

Olvasom, rettenetes a helyzet Egyiptomban, tömegesen halnak meg az emberek, egyébként is borzalmas az egészségügy arrafelé, alig van valami… És a szegénység meg a járvány mellett majdnem teljesen elmaradtak a turisták.

 

Omladoznak a hajdani luxusszállodák, hatalmas a munkanélküliség… 2015-ben a szerencsés egyiptomi család, ha volt a fiai közt katona, vagy szállodai dolgozó, akkor egy egyiptomi fontot, azaz akkor 35.- forintot tudott költeni naponta ételre. :O

 

Az volt az álom, egy fiúgyerek 15-20 nőrokont is el tudott tartani, taníttatták őket kicsi koruktól, nem csak nyelvekre, de arra is külön iskolájuk volt, hogyan szerezzenek elérhetőségeket, barátokat, vagy könnyen behülyíthető nőket. E-mail címeket, telefonszámokat, ahol lehet kérni pénzt, vagy meghívást Európába.

 

Jó lenne még egyszer visszamenni, tervezzük a közjószágommal, de hogy mikor lesz lehetséges… Hát…. :(((

 

Aztán az van, hogy a hétfőt túléltük, kegyetlen sok dolog összeszaladt, átlógott a keddbe is, de délutánra minden készen lett, február lezárva, könyvelésre küldve, csomagok feladva, jöhetnek a gyöngyök és bélyegek. Az élvezetesebb munka. :))))

 

Lassan-lassan észrevesznek a régi bélyeges vevőim, ez jó. Hétfőn még csokit is kaptam nőnapra… :))))

 

A vírushelyzet meg továbbra is aggasztó, még az ingyenes parkolástól se riadt vissza a rohadék Covid! Hihetetlen, de még mindig tömegek ülnek az autóbuszon letolt, vagy fityegő maszkkal, és sehol, de sehol nem látok fertőtlenítést. Mármint a téren! Se a buszokon, se a megállókban. Nem értem, nem értem, nem értem… És a játszótereken sincs, olvastam valahol. :O

 

A zárások meg teljesen logikátlanok, nem lesznek jók semmire, csak megint kivéreztetnek egy csomó vállalkozást, akiknek aztán át lehet venni a helyüket a piacon. Ennyire egyszerű… :((((

 

Az iskolákat miért nem lehetett biztonságossá tenni? Millió példa van rá, kiscsoportos, rövidített oktatás, plexivel elválasztott padok, távolságtartó testnevelési gyakorlatok, online korrepetálás személyre szabottan, csíraölő lámpák, ja… Nincs rá pénz! Persze!

 

Az kell a stadionokra…

 

És akkor megint én vagyok a „liernyákkomcsimilyenvilágjárványteretek” Aha.

 

Merhogy! A „komcsiksorosgyurcsány”! Az az oka az egésznek! :))))

 

Ééééés most még felmegyek a galériára pár könyvért, megkívántam a szocreál novellakultúrát, jól esik visszarévedni nyugalmasabb korokra. :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5916455938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khinem Saar Yale 2021.03.10. 08:55:37

első!
zsetem, kompentáció, és 6ÓÓÓRA!!!!!!!!
ne felejtkezzünk meg a Jeles Napról, miszerint ma ünnepeljük a 75 éves banyát, a híres Rüszmeteg Sárkánygyíkot!!!!!!!!
lesz ma még kloáka fényesítés:):):):):):):):):):)
szívem teljes melegével, neki.....

www.youtube.com/watch?v=k7iCfPp0Klk

Khinem Saar Yale 2021.03.10. 09:10:08

azt írja énmártikám:
"Candice
Candice
2 perce

Azt írja a fika: “Az volt az álom, egy fiúgyerek 15-20 nőrokont is el tudott tartani, taníttatták őket kicsi koruktól, nem csak nyelvekre, de arra is külön iskolájuk volt…”
Úgy látom, a bélát egyiptomi elvek szerint nevelték! Ő már hétfőn délben is hullafáradt, mert fárasztó lehet mindenkinek ugrálni. Két háztartás ügyeiben is rohangál, több állása is van, és még a horrorkát is ő cipeli haza a fikától. Tényleg: de HOL van a balázska???:-))))
Szeginy, szeginy béla! És még kulcsot sem kapott!:-)))))"

bizony, bizony, érzem én az iróniát, de hiába adna ő bárkinek is kulcsot, hogy esténként alaposan megdöngesse a gigant farát, de hát nincs kinek. már horgolt sincs.
az elemes jóbarát meg ugye ott lakik, les a fiók mélyén.
:):):):):):):):):):)
visszaolvastam, sehol egy szó sem, hogy kefélt volna valamelyik, persze nem csodálkozom, az egyik lassan 70 éves fogatlan impotens, a másik 75 éves kiszáradt kút, a harmadik 61-62 éves gigantoszaurina, a negyediknek szopni kell esténként, a veszprémi lindáról meg ne essen szó!!!
bezzeg én........:):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.10. 09:47:30

Szerencsétlen dömpertestű vénasszony... Nem, nem tudja lenyelni a Gábor-békát, beleőrült már, rágja, öklendezi, jajong rajta sok-sok éve non-stop. :)))

Csak halkan jegyzem meg, a Gábor majdnem a fia lehetne, és összesen kettő percet töltött vele egy társaságban.

Elmebaj? Az.... :)))

Egyébként igen. A Gábor sokat dolgozik, hogy jól éljünk. És akkor mi van? :)))

Ja! Hogy ott csak a másfél méteres, hajléktalan, elmeroggyant bozgormajom maradt, mint alternatíva? Hát igen... Mindig mondom! Kinek-kinek érdemei szerint. :)))

Tiszai Attila 2021.03.10. 15:25:26

@dr.ahalan:
dömpertestű! :D :D :D
nagy és szögletes?
bepisiltem, bocsánat! :D :D :D

dr.ahalan 2021.03.10. 15:48:04

@Tiszai Attila: Hát... fura gázokat bocsájt ki, istentelenül zavaró a hangja, úgyhogy meglehetősen környezetszennyező. :)))

Tiszai Attila 2021.03.10. 16:11:29

@dr.ahalan: környezetvédelmi okból, csak a páros hetek, páratlan napjain engedik ki max egy órára, de hiába korlátozzák ennyire, a közelben lakók így is erőteljes záptojásszagra panaszkodnak :DDDD

dr.ahalan 2021.03.10. 16:13:27

@Tiszai Attila: Ááááá, nem! Évek óta ki se mozdult a garázsból. Nem vállalja be egyik sofőr sem, ráadásul erősen defektes is.
Most tyúkok ülnek rajta! :)))

Tiszai Attila 2021.03.10. 17:14:02

@dr.ahalan:
akkor valószínűleg  már régen beragadtak a dugattyúk, és a motorban lévő olaj is úgy megsűrűsödöthetett már, hogy a robbantásos módszert kell alkalmazni az esetleges cseréje előtt.
a gumik ha régen laposak, és ha már a szilikon se segít rajtuk, akkor azok mind kuka.
húzós tétel!
érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e új gumikat venni rá, ha amúgy meg szar az egész konstrukció.
:DDDDD

dr.ahalan 2021.03.10. 18:14:02

@Tiszai Attila: Mindenki óvakodjék attól, hogy nekirugaszkodjon az olajozásnak! Életveszélyes! :)

Tiszai Attila 2021.03.10. 18:51:03

@dr.ahalan:
akkor annak a dömpernek vége!
megfelelő kenés nélkül használhatatlanná válik.
talán egy esélye még lenne, ha egy újabb gyártású dömperből néhány hidraulika csövet átdugdosának a még szabad, kevésbé rozsdaette nyílásába, és pumpáló mozdulatokkal próbálnák újraindítani a rendszert. :))))

dr.ahalan 2021.03.10. 18:54:06

@Tiszai Attila: Szerintem nem érdemes vele vesződni. Hívni kell a roncstelepet, oszt vigyék... :)))

Tiszai Attila 2021.03.10. 21:27:11

@dr.ahalan: igazad van, a gumi drága, a hidraulikaolaj ugyancsak, fiatal dömperról meg ne is beszéljünk.

hogyhogy vigyék?
menjen a saját dömperlábán!
nehogymár mi kínlódjunk vele! :D :D :D

dr.ahalan 2021.03.10. 22:20:45

@Tiszai Attila: Akkor meghoztuk a határozatot, ki van selejtezve! Erre inni kell! :)))

dr.ahalan 2021.03.10. 23:07:08

Ez megint mozgalmas nap volt, délelőtt fotózással. Ékszerek is, bélyegek is, dupla idő ugye... Aztán sütöttem mézes -chilis csirkét... Délután feltöltöttem a web-shop-ok egy részét, aztán leválogattam pár ezer bélyeget... Imádom! :)))

Úgy van ez, hogy régen kilóra vettem a bélyeget... A külföldi kilósban volt, a bélyegáztatás külön megélhetési forrása az egész világon a kisnyugdíjasoknak, hatalmas történelmi anyagok kerülnek ki a levéltárakból, hivatalokból...

Egy kiló bélyeg sok tízezer.

Szóval zacskók. Válogatni kell. Országonként... A legtöbb reszli. Bündlianyag. De... Minden ötödik, tizedik... értékelhető. Minden századik eléggé értékelhető. Minden ezredik értékkel bír. És minden kétezredik... Na az a kincs! :)))

Rengeteg ilyen zacskóm van, éppen csak beletúrtam akkor, aztán jött az ékszerőrület, sok évig feküdtek ládákban, most élvezem a kincskeresést. :)))

Mennyit változtak a katalógusértékek, mennyire átalakult a bélyegvilág! Döbbenet! Detélleg... :)))

Kivételes nap volt, a Gábor nem fordult meg nálam... Ment a maga útján, ergo csak telefonon jelentkezett be innen, meg onnan. Tárgyal, megbeszél, imádja! Bevállalta a vidéki ellenőrzéseket is, majd jössz velem Takács Bálint... Kirándulunk! Jászizémittomén... Najóóvan! :)))

Szép szeretőm aktiválta magát. Néha öltönyben jelenik meg, máskor profi építőmunkásként érkezik acélbetétes bakancsban, világító dzsekiben, aztán meg az általam megszokott bőrdzseki, farmer, póló... Rém izgalmas, komolyan... :)))

Persze tudom. Ez ugyanaz a Gábor, csak követni kell a változásokat..

Péntektől hétfőig ugyanaz a pizsiben nyújtózkodó, Adidas melegítőben kényelmeskedő... énszerelmem... 22 éve.

És minden pénzt elkölthetsz Takács Bálint!! :))))))))

Khinem Saar Yale 2021.03.12. 08:18:29

első!:)
zsetem, szumma kumla ude, kombenzáció és 1/4 9!!!!
tégnap késő délután megérkeztek a nyúlvéti megrendelések a 3 lönek!!:):):)
( 2 bringa / egy db oldalkitámasztós/ 1 roller)
ha az idő engedi, hétvégén a hagyományos évadnyitó túrdö ongri!!!

Khinem Saar Yale 2021.03.12. 09:31:46

"
Candice
25 perce

Jó reggelt! Fél hat és komBenzáció (sic!)!:-)))))))
Pedig a “b” meg a “p” olyan messze vannak egymástól a klavin, “mint Makó Jeruzsálemtől” – ahogy szokták volt mondani! Ejnye!:)))))
AzérD az örvenTeDes, hogy isméD felhúzDáG a veGGerD, és – Pár néha Gihagy -, Te isméD GegyeK!:-))))

Szeginy-szeginy fikanéni annyira magányos volt tegnap, a kutya sem szólt hozzá, még az éjféli beszólástól is elment kedve! Pedig már PÉNTEK van, a béla még feltölti neki gyorsan a hűtőt, aztán jöhet a BEKUCKÓZÁS! Hurrá!:))))))"

értem én, persze hogy értem.
ismét nem volt fexik-terpeszt.......
pedig az özvegy is jelezte, fátyol már a picsába elhajítva, "kettesben" (sic!) telt a névnap:):):):):):):):):):):)

amúgy meg záksón!!!:):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.12. 09:45:00

@Khinem Saar Yale: Kényszeresen beugató szociopata, persze hogy nem tud elkussolni. :))) Ez az utolsó kapcsolata a külvilággal így járvány idején. :)))
Előtte egy hosszú, mélymagányos hétvége örömök nélkül, persze hogy belezakkant... :)))
Szerencsétlen! :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.12. 10:37:19

@dr.ahalan: pedig a kumla lány tettre kész!!!
ja...........nem:):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.12. 23:30:46

Hogy a rögeszmés elmeroggyantjaim megnyugodjanak! Gábor korán megjött, bevásároltunk, bekuckóztunk, hosszú hétvége, tele hűtő, hatalmas jó érzés, detélleg! :)))

Persze a mentők jönnek és jönnek, visítanak egész nap. Csütörtökön a hídon este megállt egy, csak villogott harminc percig... Aztán lekapcsolta a villogást, és csendben, szomorúan gurult tovább. :(((

Elborzadva láttam a face-en, haverom szülinapja Baján.Legalább negyven ember, ölelések, puszik, maszk elő se fordulhat... Igyunk! Hát... így... :(((

Közben egyre több a beteg, vagy a betegségen már átesett ismerős, egyre több a halott az ismerősök családjaiban, milyen igaz... Ha egy ember meghal, az tragédia, gyász... Ha tömegek halnak meg, az statisztika. Akkor már nincs édesanyám, édesapám... Ma már nincs nagymamám, és nincs kedvesem. Hullák. Testek. Nincsenek nagy temetések, hamvasztás van, és szerencsés vagy, ha a saját halottadét kapod.

És Orbán nem olt... Még kínaival is csak hellyel-közzel, de veri a mellét! Neki nem kell a segítség, nem kell az önkormányzatok oltópontja, neki nem kell a magánegészségügy ingyen felajánlott segítsége, majd ő megoldja!

Közben csodás magazinunk lett Baranyi Krisztinkánk jóvoltából, ez már nem a "postaládábólkukábamind" öntömjénező carság! A címe: 9...Jó cikkek, jó témák, kézművesekről, borokról, művészetről, mindenről... Olvastam, és olvastam, és nem tudtam letenni...

És aztán cikk az oltásokról!

Merthogy! A mi rendelőnk! 4 kilencven feletti beteget oltottak aznap. NÉGYET! Annyi jutott... Pfizer. Ez van! Majd három-négy hét múlva jön az új. És megint lesznek szerencsés nyertesek... Van kínai, de az is csak a listán szereplőknek ám! Az engedelmeseknek, akik mindent kimaxoltak a kérdőíven! Mi az, hogy nem kérik? Majd fognak még könyörögni érte...

Undorító ez az egész, raktárakban áll a vakcina, csak oltani kellene, életeket menteni, hát mi a Jóisten haragja történik itt Krisztus és a kereszténység jegyében? Mi az hogy az ukránokat oltja a kormányunk, minket meg nem?

Persze tudjuk a jó magyar álláspontot... "Milyenvilágjárványbruhahaha-kitnézelhülyének-tekretén-Sorosgyurcsány-csaknormálisanakarokélni"

Ez van. Éljenek normálisan, ha akarnak. :)))

Nekünk most jó ez is. Négy fal közt a rengeteg-rengeteg emlékkel, zenével, filmmel, könyvvel, szex-szel, plüssmackóval, jó kajákkal, két öblös-talpas pohár összekoccantásával rubintszín vörösborral a vacsora előtt, kihívásokkal, gyöngyökkel, bélyegekkel, hírekkel, cikkekkel, és munka... Az istenit! A magánvállalkozóim bevallása aktuális, össze kell rakni a bejövő és kimenő számlákat, rámegy vagy két óránk, két óra a három napból... Borzasztó veszteség! :(((

Te Takács! Miért olvasol fura könyveket? Szerelem a terror árnyékában? :O

Irak... Jean Sasson. Botrányíró. A galérián találtam, a gardróbban. Megvettem valamikor. Mi a baj vele? :)))

Elolvasom, aztán vagy kidobom, vagy nem... Te mit olvasol?

- Rejtőt. És gépkönyvet. Elalvás előtt Meg Hartink-ot... De azt tudod úgyis. :)))

Tiszai Attila 2021.03.13. 06:36:57

@dr.ahalan: valamiért soha semmi nem működik úgy ahogy kellene, ebben a szép országban.
nem tudom, velünk emberekkel van-e a baj, vagy valamiféle átok ül rajtunk, de mindig csak azt látni, hogy ami gurul azt visszük, ami kocka azt meg gurítjuk.

levettem a polcról és leporoltam h.g.wells örökbecsűjét a láthatatlan embert!
régen olvastam, nagyon régen.
talán ez volt az első szájenfiksön (persze nem az) regény ami a kezembe került. az általam unalmasnak részeket akkor átugrottam, most elovasom azokat is.
ha pedig elzsibbad a seggem, kimegyek kapálni. :DDD

dr.ahalan 2021.03.13. 08:23:56

@Tiszai Attila: Ember! Hogy ez mennyire aktuális! :O
Negyven éve nem volt a kezemben. Legalább. Nincs is meg... Nem hoztam magammal ebbe a háztartásba, és Horrorkának sose volt igénye rá... Gábormamáék polcain biztosan ott van. :)))

Orwell... Amíg volt könyvtár, néha kivettem. Itthon is megvan az 1984, de elhoztam, hogy legyen forgalma. Aztán a könyvtáros szólt mosolyogva, más is megteszi. :))))

Fura világ... :(((

Khinem Saar Yale 2021.03.13. 08:46:59

második!:)
zsetem, szumma kumla ude, .........ésatöbbietcetera

megint ezek az agyzsibbasztó, emelkedett gondolatok, könyvek, értelmes párbeszédek, és akkor ne csodálkozzak, hogy a lényeg elsikkad!!!!
már tegnap említettem, a rüszmeteg kihunyt kohó, a gazzal benyőlt lövészárok, messzire hajította az özvegyi fátyolt, és újra ráadta valakire a ( kissé viseltes már) sárkánygyíkos selyemköpenyt !!!! ( médincsájna!!!)
:):):):):):):)
bezzeg a kumlai törpe hiába kopogtatott, hiába nyalt erejét megfeszítve, hiába szórta két kézzel az emelt nyugdíjból kávéra, sütire..........:):):):):):):):):):):):):):)
énmártikám is megriadt ügyesen, jött , látott, olvasott, megjegyezte.......
nem, kúrás megest nem volt, rezgő jóbarátról sem esett szó.........
és csak süllyed, süllyed, mint a titaniKK.......
szombat reggel, hat óra!!!!!!:):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.13. 09:20:20

@Khinem Saar Yale: Nem mondod! A múmia új kant zabrált magának? A nyolcadik x-ben? Tud valamit a csoroszlya, tényleg tud valamit. :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.13. 09:32:26

@dr.ahalan:
beleszeretett valaki!!!!
van ilyen:):):):):):):):):)
(vö. várkonyi andrea, pénztáros lőrinc:):):):):):):):))

biztosan valami diplomás főorvos, vagy ügyész-bíró
:):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.13. 10:01:16

@Khinem Saar Yale: Irigylem azokat az embereket, akiknél van az a pénz, amitől elmúlik a hányinger... :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.13. 10:37:58

@dr.ahalan: folyamatosan írja, mennyi lakása van kiadva.
telik rá:):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.13. 11:05:35

@Khinem Saar Yale: Hát... Harry Potterben kicsit jobban hiszek. :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.13. 12:49:06

"
Candice
1 órája

Fika: “Irigylem azokat az embereket, akiknél van az a pénz, amitől elmúlik a hányinger… :)))”
Hát a bélának (v.ö. Takács Bálintné) jó gyomra van! Detélleg!:-))))))
Rég láttam már ilyen gusztustalan szerzetet, mint a gazdája!:-))))
Ahogy kapaszkodik az Ildibe azon a fotón.
Meg a Meskás profilképe: próbálja takarni a fagylaltkehellyel a dagadt belét, de nem nagy sikerrel. És az a fej!:-))))"

dr.ahalan 2021.03.13. 13:02:55

@Khinem Saar Yale: Szegény Zsírarc tényleg megtébolyodott... Hogy a Gáborról nyivákol folyamatosan, azt megszoktam. De hogy begyűjti a fotóimat, és azokat bámulja... Hát ez új! :)))
Szerencsétlen, sikertelen magányos vén tehén! :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.13. 14:18:22

"
Candice
54 perce

Fikanéninek ez a fotógyűjtemény a mániája! Hát persze, ő a betérő vendéget is Free-s farokgyűjteménnyel fogadja!:-))))) Szerintem tuti, hogy rólam is van gyűjteménye!:))))
Nyugodj meg fikanéni, én nem gyűjtöm a fotóidat! Elég volt egyszer látni a borzalmas képeidet, beleégtek a retinámba!:-)))) De a Google Maps-os az főnyeremény volt! Ahogy ott seftelsz hupikékben! Az minden pénzt megért volna!:-)))))
0
Válasz
Candice
Candice
49 perce

Vekkerbácsi, te meg ne fontoskodj a másolással, nyugi, itt van a fika, és olvas! Ki nem hagyná! Meg így életszerű is! Úgyhogy csisss már! Ketyegjél csak szépen magadban, néha csengess egy kicsit. Ja, az a vellanyos! Te már nem tudsz!:-))))"

:):):):):):):):):)
a magány nagy úr!!
az orgazmus hiánya............hááááát....................

dr.ahalan 2021.03.13. 14:46:52

@Khinem Saar Yale: Hehe... Ideges kissé Mártikád! :)))

Valóban szeretek fotózni, szép dolgokat. Róla viszont biztosan csak egy képem van, ahol a három díszpinty csúnyálkodik. :))))

És nem, nem vagyok ott! :)))

Persze tényleg volt egy albumom a régi gépen azokról a pasikról, akikkel 2005-2009 közt beszélgettem, és tényleg látta. Megcsordult a nyála erősen. :))) Néhány nagyon szép példány is akadt köztük. Ruhátlanul is. Ez tény....

És tény az is, hogy ma, 2021-ben napi szinten ezen csácsogni, a Gábort vinnyogva emlegetni, közben a bugyiban kotlászni... Hát ez bizony elmének háborodása, tekintettel arra, hogy a Gábor azt se tudja ki ez a vén, bepállott varjú. Egyszer látta két percig. :)))

Ez az ábra. :)))))

dr.ahalan 2021.03.15. 00:23:26

Isteni érzés, van még egy teljes napunk! :)))

Egyszerű kaja volt, orjaleves és sült csirke, de a hétre rakott kelt tervezek, nagy kedvenc mostanában. :)))

Zenéltünk. Kurva jó zenei anyagunk van, khmmm... Izé! De néha megbolondulunk, és meglőjük egymást csupa car zenével röhögve. A Gábor nyert, fegyvertény volt. Ioszip Kobzon! Az a haj, az a zene! Kész voltam, csorgott a könnyem a nevetéstől, aztán még megfejelte Alla Pugacsovával! :)))

Istenem! Egy életet leéltem volna, és kimaradt volna a flash... Ezeken röhögni! :)))

Karel Gott hozzájuk képest nokedli volt, detélleg! :)))

Az iraki könyv is új és új világot hozott, egy kurd lány Irakból... Micsoda pokoli tornác az is! Szuleimánia és Bagdad, pesmergák... Az ember olvas, rákeres, elborzad. A Mártírok hegye! Zarándokhely. Sok-sok kurd férfit feltereltek az arab katonák. Mély gödröket ásattak velük, aztán beleállították őket, betemették a testet, csak a fejük látszott ki. Egy ideig süttették őket a napon, aztán jött egy tank, és áthajtott rajtuk lassan, meg-megállva... Őrület! Az asszonyok sikítottak, elájultak, a férfiak már ott, a biztos halált várva megőrültek.

Micsoda kegyetlen valami az ember... Hát bár hihetetlenül szerencsés szerzet az én magyar korosztályom, de nem lehet nem észrevenni azt, ami a világban történt és történik.

Mondjuk itt van a járvány. Nem, még mindig nem oltanak tömegesen. És HOL nem oltanak? Hol van elmismásolva az oltás? Hát persze! Budapesten, és az ellenzéki vezetésű városokban! Szépen kirajzolódik, hova jut vakcina, és hova nem...

És igen! Ott a cikk,mégis veszélyes a vírus a gyerekekre, tele a Heim Pál kórház beteg gyerekekkel. Géptüdő, lélegeztetőgép, oxigén, millió szövődmény.

Keresztény gondoskodás, meg szeretet, mi? Mindenkit meggyógyítunk! Nem kell maszk! De kell maszk. A védekezés sikerét a halottak száma alapján ítéljük meg... Hát hogyan is van ez, kérem szépen?

Orbán vasárnap hajnalban behirdette, ő nagyon okos, már novemberben tudta, hogy baj lesz... És tett is ellene! Épített stadiont, megtámogatta a sokezer Lölö-céget uniós pénzekből, megemelte a képviselők fizetését, ingyenes a parkolás, detélleg... Utazgatnak NER-repülőgépen romantikus, egzotikus utakra, nagyon élvezik és köszönik... Hogy ettől nem takarodott el a vírus? Arról ő nem tehet... Sorosgyurcsánymigráncs... Már én szégyellem leírni! :O

Aki túléli, arra ráomlik a hitelesek Bábel-tornya. Érti, aki érti...

Mennyi halál, mennyi sok gyász!

És mégis saját dicsőségét zengi.

Hazugsághalmazok, hullák szaga... És holnap te, vagy én... Ki tudja? Ugye milyen érdekes?

És mennyi ilyen volt már a történelemben!

dr.ahalan 2021.03.16. 00:15:50

Ez is eltelt... Gábormamáék már a Mirákulumban, délelőtt odaértek, és megkezdték a maguk gyönyörű életét a világtól elzárva, a meseházukban, a meseerdőben, a mesedombjuk alján. Őzikék, pelék, madarak, nyuszik... Úúúúgy örülök! :)))

Négy napi tombolás következik, de akkor IS megsütöm holnap a rakott kelt, ha maga az orbánbőrbe öltözött öregördög jön el a bőrömért! :))))

Fura, torz, betiltott ünnep volt ez... A rémkormányzás idején kimentünk a tüntetésekre, akkor még lehetett. Vicces volt látni a Váci utcát... Erre mentek a fideszesek, humortalan családok, az előírt két gyerek, nyakkendő, kosztüm, trottőrcipő... Bugyutaságig emelkedett áhítat... Agymosott, engedelmes robotemberek. Arra a nácik. Üvöltve, zászlókat lengetve, és törve-zúzva...
És mentünk mi. Az egyszerű libernyákok... Fagyit nyalva, farmerben, örülve a tavasznak... Már megint hogy nézel ki Takács Bálint! :)))

És mi voltunk a legtöbben. Nagyon a legtöbben!

Aztán letiltották a helyet... A lehetőséget... A gyülekezést.

Ma már a kimozdulást is... Hát persze! Ahogyan régestelen régen tanultuk, mi együtt! Hogyan épül fel a diktatúra... Politikai gazdaságtan. Minden főiskolán kötelező volt. :)))

Pontról pontra... Egyszer előveszem,komolyan... :))) Megírom! Csak mostanság kicsit sok a dolgom, meg a bolond vevőm valahogy... :)))

Addig is olvass HVG-t, ott kommentek is vannak! 444.hu! 24.hu! Népszava!

És új!

www.szabadeuropa.hu/

Igyekezzünk túlélni a hetet. Orbán sokadszor is elmondta, ez lesz a legrettenetesebb. Hát lesz még ennél rosszabb is... A szennyvízadatok szerint.

Nálunk megint sárga lap van a kapun, koronás beteg a házban. Nem megyek ki, nem nézem meg. Nem használom a liftet. Senki se használja... És a stadionok épülnek.
süti beállítások módosítása