dr.ahalan

dr.ahalan

Adventi rózsaszín gondolatok

2021. december 07. - dr.ahalan

 

 

Minden ellentmondása mellett is tudom szeretni ezt az adventet, ma igazán gyönyörű idő volt, mennem kellett a Corvin plázába postát feladni, és jól esett kicsit csatangolni! :)))

 

A nap híre, Horrorka is megkapta a harmadik oltást, közülünk már senki nem oltatlan, A. is elment, és felvette az elsőt… Gáborék cégesen most azt fontolgatják, hogy beiskolázzák. Jól teszik! :)))

 

Én még azt is megengedtem neki, hogy fiú létére egyen a kocsiban a candy-báromból, most elég jól fel van töltve, köszönhetően a sok horvát cukkerségnek, amit Horrorka érkeztetett nagy mennyiségben. De A. nem eszik rózsaszín cukorkákat. :)))

 

Szépen, kényelmesen haladok a takarítással, ma nyolc polcot raktam rendbe Horrorka szobájában, és elmostam a gyöngyös üvegek nagy részét, már száradnak… Igazán szeretem mutatós üvegekben tartani a gyöngyök egy részét, könnyebb megtalálni őket, mintha a ládákban lennének, de ilyenkor azért egy kicsit tenni kell a csillogásért… :)))

 

Macikat is mostam, ők is száradnak. Nem mindegyik mosható gépben, egy részüket kárpittisztítóval próbálom, a szalmamaci pedig beköltözött egy hétre a fürdőszobába, hogy kellő nedvességet szívjon magába… Nem könnyű! :))))

 

Nem tudom hogyan szabadult el a maci-őrület, jó… Először vettünk néhányat, aztán egyszer csak kapni kezdtük, szaporodtak… A végén már érkeztek régi, egy életen át pátyolgatott gyerekkori darabok, öreg néniktől is, van szomorú, baleset helyszínéről elhozott is… Rengeteg országból kaptunk, ha valaki utazott, akkor macit hozott. Meg hűtőmágnest, pedig azt nem is gyűjtöm. :)))

 

Gábor is látja már a veszprémi munka végét, holnap két gépet már visszahozatnak Pestre, egy kicsit levisznek, még 3-4 munkanap, állítólag. Aztán a hónap közepétől január elejéig mienk a világ elvileg! :)))

 

Úgyhogy most elégedetten eszegetem a Miki-zizimet, Horrorka szerezte nekem, megfelelően ropogós és rücskös… Mármint a Zizi, és nem Horrorka… :)))

 

És! Már nálunk is lehet kapni gluténmentes panettonét, ezt se gondoltam volna tíz éve. :))))

 

És a politika! Hát az parádé, detélleg! Itt van ez a Völner-ügy, mennyire piszkos, mocskos történet… És az milyen? Ha valaki számonkéri, felemlegeti, hogy a silány központi járványkezelés miatt nálunk sokkal magasabb a mortalitás, mint máshol Európában, akkor az megsérti a kórházi dolgozókat, támadja azokat… Ez ám a ferde beszéd! :))))

 

És megint működik a megosztás, gyilkolja egymást a jónép, oltott az oltatlan ellen, vírustagadók tömegei, van itt minden. :(((

 

De leginkább advent… :)

 

Megemlítettem a Gábornak, egyszer úgy, de úgy szeretnék csupa rózsaszín karácsonyfát… Nem most, de egyszer! Csupa rózsaszín fény, gömbök, rózsaszín szaloncukor, rózsaszín boák… Rám nézett és csak annyit mondott mosolygós-fenyegetősen: Takááács! Eddig, és ne tovább! Néha ilyen konzervatív… Borzasztó! :)))

 

Horrorka talált erre is megoldást, jövőre legyen két fád banya… A rózsaszín az én szobámban, az úgyis rózsaszín… A másik meg legyen a te szobádban hagyományos bordó-arany! :))))

 

Okos gyerek… De akkor hol fogunk étkezni? A kádban? Vagy a földön törökülésben? :O

 

Banya! BANYAAA! Te mindig törökülésben ülsz, ágyon, földön, széken… Nem mindegy? A Gábor meg falatozhat a fotelben, tálcáról. :))))

 

Elképzeltem… :)))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr816776544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.12.08. 23:31:30

Ma elaludtam jó alaposan. Néha nekem is szabad. Keltett a Gábor, keltett a telefon, de visszakucorogtam a meleg bárányfelhő paplanomba, és befúrtam a fejemet a kézműves, pihe-puha párnácskámba... :)))

Az életem legnagyobb gyönyöre és ajándéka, hogy majdnem harminc éve addig alszom, amíg akarok... Persze bírok önfegyelemmel, de ezek a kis luxus-elalvások sokat jelentenek. :)))

Heti fotózás kész. Csak néhány ékszer... A bélyeges boltokat nem fogom tölteni januárig, már el is pakoltam minden albumot, zacskót, dobozt, gyűjtőt. Az ékszeres oldalakon még talán elketyeg 1-2 ékszer, de már csak törzsvevőknek fűzök, és persze ajándékba... :)))

Ma a macigettót takarítottam, egy négyszintes üveg Ikea-tároló a galérián... Majdnem 150 apró maci lakik benne, évente egyszer azért meg kell őket szeretgetni, már régestelen régen nem tudom honnan jöttek... Van köztük kétfejű, hatalmas péniszű, golfruhás, hangoskodó, van öblítő mellé csomagolt, olasz pizzafutár... erdészruhás, ronda fejű, meg olyan... nem is tudom! Nem is maci! Talán kutya! Vagy krokodil... :))) Mindegy! Szeretjük őket! :)))

Horrorka hozta még gyerekkorában a törvényt, semmit nem dobunk ki, aminek arca van... Nahhh! De én takarítom az egész seregletet, ugye... Pfff! :(((

Holnapra izgalmas dolgokat tervezek, a kaja bableves lesz, és megpróbálkozom egy gluténmentes túrós pitével... A recept ígéretes, csak jól fel kell verni a tojásfehérjét. :)))

Aztán akartam karácsonyra csokit önteni... És milyen szomorú ez is! Itt a környéken több olcsó csokidiszkont is volt, lehetett venni kimérve a gyárakból kikerült törött, selejtes csokit kilóra... 2010 óta mindegyik csokigyár átalakult, előtte sok-sok évtizedig működött becsülettel, aztán rátették a kezüket... Naná, hogy rátették! Aztán bezártak diszkontot, márkaboltot, mindent... Nem köll az a népnek! Zabáljanak CBA-s drágát! Azt is mi gyártjuk... Vagy lehet menni a puccos belvárosi üzletbe, ott is van. Horror áron persze... KRVLTB!

Na mindegy... :)))

Én továbbra is élvezem az adventet, megírtam az ajándéklistát, még jó sok mindent kell beszerezni... Gáborpapával bajban vagyok. Nem iszik, nem dohányzik, nem eszik édességet, piperét mindenkitől kap úgyis... Sokat olvas, de sok ezer válogatott könyvük van már, alapos a helyhiány. Mindenki másnak már megterveztem az örömmosolyokat. :)))

Illetve Horrorka "eccavú" kívánsága még bizonytalan... De már kutatok a témában! :)))

Mondtam már, hogy imádom az adventet? Ja... Mondtam. :)))

Khinem Saar Yale 2021.12.09. 05:29:07

első!:)
eccavú.......
beleborzongtam, megértelek, majd kinövi......
elza, tökhintó, robotló.
elem, elemek mindenhova, mert nem tartozék.
még egy kör!!
a szeretet ünnepe!!!

dr.ahalan 2021.12.09. 22:39:32

@Khinem Saar Yale: Jajjj, igen! Az elemek! Amik kellenek az utolsó percben! :)))

Egyébként sose növik ki valójában. Aki kinövi, azt csak sajnálni tudom... Játszani jó! Horrorka 31 éves. Nem nőtte ki... És én sem. Mondjuk te sem, ezt lefogadom. :)))

dr.ahalan 2021.12.09. 23:22:11

Ezt a horror napot! :O
Tettem a dolgom, közben Gáborral tartottuk a kapcsolatot, ötkor kelt, irány Veszprém. Már csak a közműárok kell, A.-val letolják...
Aztán eleredt az ónos eső. Le is fagyott. Ráesett a hó... És a hó meg jég alatt mit találtak? Na mit? Sziklákat... Pffff.... :(((
Négykor feladták... Veszprémből már ki se jutottak, hatalmas dugó mindenfelé, az app mutatta, 30 kilométeres sor erre, öt arra... Balesetek. És hullott a hó. Fordultak, hátrafelé irány, Pápa... Úttalan utak. Jégborda a hó alatt. :(((
Székesfehérvárnál már fellélegeztek...
A Gábor este kilenckor esett be, gyorsan bepakolta az arcába a vacsorát... és ment haza, holnap reggel jelenése van, kultúremberként, borotválva, elegánsan...

Olyan ideges voltam egész nap... És kérem a borostás, nyakig sáros, fáradt szemű Gábor mosolygott, és teljesen nyugodtan azt mondta... Ne félj Takács, már itthon vagyok... :)))

Idegességemben a konyhaszekrénykém alját is rendbe tettem, a konyhai elfekvőt. Sose szoktam... Nagyon kedves faragott holland fa komódom van, legalul tárolom a munkájukat vesztett "talánjóleszmég" dolgokat... Elromlott mikrók forgótálait, még sose passzolt a régi az újhoz. 3 db.

Presszógépek kávékiöntőit! Azok mindig törnek, és sose passzolnak, pedig márkahűnek tartom magam... 8 darab. És sok-sok év ételes tárolódobozai, a vándorlók. Tetővesztett dobozok, dobozvesztett tetők. Rengeteg! :))) Nagy selejtezés volt... De megtaláltam a tölcséreket, évek óta nem tudtam... Mi történhetett velük? Nem mintha használnék valamire tölcsért, de akkor is! Emlékeztem rájuk, kedves sárga tölcsérek. Két testvér. Hárman voltak, de a legnagyobból egyszer manóházat csináltunk Horrorkával. :)))

Olcsó ovális üveg tál... Nahát! Az első karácsonyra vettem a házasságunk első évében, akkor már vártam Horrorkát, úgy szerettem volna a tálat, meg is vettük... Pedig bútorunk se nagyon volt, a lakásunkat el akarta csaklizni a lakásmaffia, alig volt pénzünk, a vendéglátósként összegyűjtött pénzemet elvitte laza eleganciával az anyósom, aki azt gondolta... közös háztartás, közös pénz. Elpucolt a másik fiához, de előtte még elpasszolta a bérlakást a maffiának... Azok nem tudták kivel kezdenek... De ez külön történet! :))))

Akkorát csaptam, akkorát ordítottam, hogy a lakás tehermentes öröklakásként lett az enyém... :)))

Szegény Gegesy... Hoztam rá a frászt, meg az újságírókat! Nem tudott semmiről, a jegyző volt a hunyó, az rém mocsok figura volt... Természetesen fideszes...

A tálon azon a karácsonyon édességek voltak, isteni meleget adtak a hatalmas cserépkályhák, gyönyörű, fiatal párom volt, babát vártunk... Akkor mondtam meg neki. Egy telefonáló sípoló gumibabát vettem neki, azt tettem a fa alá. Azonnal megértette! :)))

Az anyósom már régen a másvilágon gonoszkodik, életében sose mert többé a közelembe jönni... Szegény, szegény Rudi, alig csak 35 év adatott meg neki. Fura adventi emlékek...

dr.ahalan 2021.12.10. 23:27:08

És végre péntek! :))))

Még 14 nap karácsonyig! Minden percét be kell osztani! :O

Gábor már alszik, ahogy szokott a hétnek ezen a napján. Iszonyú hete volt, boldogan kígyózott bele a pizsibe jóllakottan, bevackolt a karácsonyi ágyneműjébe, még egy kicsit beszélgettünk a hírekről, olvasta a telefonját... és bealudt. :)))

Délután a 100-as postán kezdtünk, feladtuk a rendeléseket, felvettem a csomagomat, meg bevásároltam a mentes ABC-ben... Aztán a rendes szupermarkec, szinte ugyanazt vásároljuk minden héten... Semmi extra! Na jó... A magenta konyhai papírtörlő extra... Meg két üveg bor. De húst alig vettünk! A rúdszalámi akciós volt, majdnem hatszázzal... Miért fizettünk négy darab ezressel többet? :O

A Hvg tengerésze (egy kommentelő) megfogalmazott egy jelmondatot. Tiltják is ezerrel. Pedig igaza van... :(

A házban megint van covid-beteg, nem is egy... Icamama fia. Kissé rosszéletű, hónapokig volt házi őrizetben, bokáján szerkentyű... most feloldották, ment is bulizni az ötvenéves, természetesen teljesen oltatlan, meg nem értett jampi... Be is szedte! Világi egy figura egyébként, kamaszkora óta ismerem, hat nyelven beszél, nagyhírű vendéglátós volt... Mindegy! :)))

És jött beszélgetni a folyosón! Hát mondom... Ember! Még egy lépést teszel, és leöllek! :)))

Gábor az ajtót zárta, a riasztót kapcsolta... Vásárolni indultunk.

Guszti nevetett, csak egy kis nátha! Laza orrfújás... Egy kis láz. Mindenki beteg a buliból, minden teszt full pozitív. És MAJDNEM mindenki jól van... Te laza csaj vagy, ne őrülj már meg! Ez csak nátha!

Nem tudom hogy a tünetekre csak ivott, vagy be is tépett... A Gábor elrángatott, szia Guszti... Borzasztó! Az akaratgyenge anyja szívbeteg, és még ezer nyavalyája van. Egy pirinyó lakásban élnek, együtt...

Ha megfertőzi...Ica mama két kínai oltást kapott csak.

Szeretem Ica mamát. 32 éve vagyunk barátok...

dr.ahalan 2021.12.12. 23:53:27

Megint milyen gyorsan elfogyott a hétvége... :(((

Szombaton reggel indultunk, beszereztünk egy adag karácsonyi ajándékot. A lista szerint 28 tervezett, ebből több mint a fele meg is van. :)))

Az Ázsia centerbe italokért, tisztítószerekért, meg persze parfümökért mentünk, alig voltak a parkolóban amikor odaértünk... Nyitásra! Mire kijöttünk, már idegesen várt a bugris a parkolóhelyre, ellepték az egész hatalmas hodályt, visítottak a gyerekek, nyuvasztották az üvegliftet fel-le... Tömve, és persze maszk nélkül. Na jóóóóvan... :(((

A szombat elvileg munkanap volt... Csak úgy mondom! :(((

Na jóóó... Persze én se dolgoztam. És a Gábor se... Én magamnak adtam kimenőt, a Gáborék cégcsoportja pedig mindenkinek megadta ajándékba a szombatot. De a jelenség megdöbbentő... :O

Aztán Gábormama várt minket meglepi ebéddel, egy jó kis töltött káposzta, karácsonyi hangulatebéd... Kis felvezető. Isteni volt! :)))

Saját káposzta, saját savanyítás, zöld levelek, buja töltelékek, hatalmas húsok...

- Jó sok káposzta lesz az idén... De megesszük, Takács...
- Háttt... Ja! Horrorka is debütál saját karácsony estével. 25.-én... És töltött káposzta 2.0 26.-án... A hagyományos... Gábormamánál! Te Gábor! Meg se merem mondani! :O
- Mit?
- Jövő hétre székely káposztához vásároltunk be... :))))

Akkor ez egy illatos advent lesz, nincs ezzel semmi baj! :))))

A politika most nemigen játszott minálunk, hallgattunk adventi zenéket, és persze borzasztó... Családok ezreit lakoltatták ki a bűnöző végrehajtók, és fillérekért vásárolták meg ők maguk azokat a lakásokat... Amiket ők maguk sóztak rájuk, aztán eladósították őket, és fenyegették őket, és még mindig tartoznak... ÉLETÜK VÉGÉIG! Nincstelen rabszolgák lesznek. Nem tudom merre fut majd ki a Völner-ügy, mindenesetre hátborzongató... :(((

Nem ügyem.. Viszont felfigyeltem egy reklámra. Douglas... Megkönnyeztem. Aztán elolvastam a hozzászólásokat... A sok kibaszott oltástagadó, mélymagyar, elfogadni képtelen, saját tyúkszaros, fantáziátlan életét szenvedve megélő, gyűlölködő fideszes suttyó hozzászólását... És ez akár az én családom is lehetne!

www.youtube.com/watch?v=rDKa4qTfMv4

dr.ahalan 2021.12.13. 23:17:10

Az adventi fáradtság jó fáradtság! Lucának napja volt, Gábor hajnalban elosont Veszprémbe, bevetette a közös cserepünkbe a maga búzáját, én délelőtt a magamét. Nekem fontosak a karácsonyi hagyományok, és fontos a Luca-búza, Gábor pénteken szerezte a mogorva magos bácsinál, aki inkább ingyen kiteszi az apró zacskókat az üzlete elé, hogy ne kelljen beszélni a vevőkkel... Persze azért a Gábor vesz mellé egy kis aszalt miegymást, sós tökmagot... :)))

Sok munkát letudtam ma, még 11 nap karácsonyig, és több a teendő, mint a nap... Minden évben ez van! :)))

Aztán van még a kereskedelmi láncokat érintő törvénytervezet! Úgy mint Auchan, Aldi, Lidl, Tesco, Penny, meg a többi... Hogyaza... Mekkora szemétség ez megint! A szavatossági idő lejárta előtt 48 órával minden élelmiszert fel kell ajánlani az államnak! :O

Ezzel a pékáruk kereskedelme gyakorlatilag nulla lenne... Nem lenne olcsó (OLCSÓÓÓÓ? Már most sincs! )kenyér, kifli, zsemle, kakaós csiga... Azok 24 órás szavatossági idejűek... Ördögi, detélleg! :O

Persze van lehetőség kibújni... Okos néppel nehéz volt mindig felvennie a harcot ennek a mi zsíron hízott, parasztönérzetű, mélymagyar kormányunknak, máris olvastam a szlovákiai szabad fórumon az ötleteket!

Külön megnevezés, más szavatossági idő, ötven órával a lejárat előtt felajánlani saját jótékonysági szervezetnek, és TÉNYLEG kiosztani látványosan, szarrá égetve ezt az antiszociális, a szegényeket semmibe nem vevő pókhasú tulkot, és Marbella-n óriásplakátokkal hirdetni a magyar szegénységet, Ráhel asszony pelenkás-trampli fotójával... :)))

A mai ellenzék nem ellenzék. MZP piszkos módszerekkel él, piszkos pénzekből.. De nyilván nincs más utam. Orrot befogva rá fogok szavazni... Igaz is! Vigye csak el ő a balhét, ha esetleg nyer... Aztán majd lesz valami esetleg. Újabb négy év. Ugyanolyan négy év... Ez egyértelmű... Mi ki fogjuk bírni talán...
süti beállítások módosítása