dr.ahalan

Mesélő múlt

2019. augusztus 05. - dr.ahalan

 

Ez a hétvége is eltelt valahogy, és nekünk a nyár is. Mostantól dolog van, ahogy minden évben ilyenkor, kicsit nekilátunk a környezetünk karbantartásának és átalakításának.  :))) 

Gábor szerint én mindig kitalálok valami hülyeséget! :))) 

Szombaton hazamentek a cicák, ma takarítottunk. Az új függöny... Jajjj! Ezen vajon hova tudott felmászni? A karnisra? A lyukból ítélve nagy esés lehetett, kisördög ez a manó, nem is cica. :))) 

Hiányoznak ám, fülelek befelé... Csend van Horrorka szobájában. Nem jó. :(((

Aztán a műszaki hátteret is újítani kell, pénteken már elhoztuk a nyüves mobilt, nem lehetett már halogatni tovább, bankolni is azzal egyszerűbb, az ékszerkék eladása is gyorsabb lesz, "megaminden"... :)))

Igazság szerint egy nap alatt beleszerettem... :)))

Horrorka megnyugtatott, majd jövök banya, és letöltök neked mindent. Zenéket, filmeket, játékokat, poénokat. Jó hogy ekkorát vettél, mától nem fogsz unatkozni... 

Büdös kölyke! Sose szoktam, egy percig se. :))) 

Szóval nehéz augusztus lesz, de megéri... :)))

Na de a fotó! Elámultam... 

Régestelen régen, még a háború előtt kishatár-átlépővel jártunk át Jugoszláviába Bajáról, nagyrészt persze vásárolni, de néha bulizni is... Mára alig maradt az akkori megszokott termékekből, a Vegeta már mindenhol elburjánzott, a rizses csoki is... Szóval már csak a rumpunch, meg a Slivovica maradt. És ez az izé a fotón... :)))

A gyerekkor íze. A Pez silány változatának mondanám, imádtam! Két fillérbe került, a pénztár mellett árulták, és az infláció kitörésekor sokszor apró helyett ezt adták vissza. :)))

Ma már más a neve, a csomagolása, de még mindig a pénztár mellett van... és két fillérbe kerül. Hoztam egy halommal. :))) 

A kis dolgok sokszor túlélik a legnagyobb háborút is. :)))

Hát ennyi mostanra... Volt még sült oldalas, dinnye, palacsinta, főtt kukorica, és minden jó... De ezek nem túl érdekesek...

Szót érdemel még a túloldal. In memorian... Hogy mennyire ocsmány és gusztustalan befejezés? Bár lehet hogy nem az, megint főnixnek hiheti majd magát, és feltámadhat újra... :)))

De én azt hiszem, hogy ez ő. Lelép sunyin, eltűnik, hátrahagyja az általa gerjesztett hulladékot, faképnél hagyja még azt a maradék kettőt is, ott hagyja világ csúfjának a szemetüket... És néz ártatlanul a nagyvilágba, mint Vaskúton a falu bolondja, aki a kocsmában szeretett nagyokat és vastagokat pukizni... :)))

És most jön a végső etap öreganyám! A gondok, a bajok, a bánatok, a szomorúságok, a nyavalyák, küzdés a lelkiismerettel... ha van még olyan! És jönnek a rémálmok, homályos hajnali testet öltenek a bűnök, fájdalmak kísérik őket, testi tünetek... És milyen sokan tudják, és értik! Ugye? :)))

És bizony... Ott a sikertelenség, a totális lebukás tudata, a roppant magas kor... De nem, és nem fogsz bocsánatot kérni, és semmit se fogsz elismerni. :)))

Nem baj. Az idő, és a saját elméd rója majd rád a büntetést. 

Én ígérem, ha nem mukkansz, nem mutatkozol ebben az életben, akkor nem bántalak tovább. Két éve sorolom naponta a bűneidet, és üldözlek a megválaszolhatatlan kérdéseimmel. Két éve itt vagyunk, és szórjuk rád a bűneid okán az igazságot... 

Meg kiröhögtünk mondjuk. De meguntuk. :)))

Természetesen dönthetsz másként is. És jöhetsz megint...  amanda2, amandan546... De gondolom ezt az ügyvéded se ajánlotta... a FRISS történések ismeretében. Ugye. :))) 

És én itt most befejeztem, ennyi volt. Már ha nem pattogsz tovább feleslegesen, mint a nikkelbolha... :)))

Piacvezető! :))))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1114995488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Barna Mikorka 2019.08.05. 06:19:32

első!:)
ZSETEM és SZUMMA KUMLA UDE!!

.....és újra kitört a csend, a nyugalom, a béke.
az Akadémia növendékei maradandót alkottak:):):):):):):):)
de, azért tegnap este volt nagy sztending ovésön részemről!!
romeltakarítás, újjáépítés, élmény- és képanyag feldolgozása...... képek majd a bétán.

Vezek Elek 2019.08.05. 07:54:47

@Kálmán Barna Mikorka: Jóóóó reggelt! Nekem tegnap nem sikerült képanyagot késziteni. Egyszerűen nem volt időm rá. Mese olvasás, fakirakózás, fakocka épités (én épitettem, a ricsaj rombolt), dömperbe játékok ki-bepakokolása, fogócskázás, zenélés, három óránkénti kajálás közben. Mire este megjöttek a gyerkek, már fürdés és vacsora után, pizsibe öltözve, lefáradva, mosolygósan érték a gyereküket egy "ugye, hogy milyen édes, mondtuk, hogy nem lesz fárasztó" megjegyzéssel. Nekem annyi erőm sem maradt, hogy válaszoljak, csak néztem ki a fejemből. :)))) Röviden ennyi volt a tegnapi napom.

Voltam 2019.08.05. 09:37:06

:)

Harmadik. :)

Zsetem, garnéla, emlőstej, felség jele: kandináv, isten álld meg a magyart, a ló örökösítési DNS-e, és felhívnám a közérdekű figyelmét a szatén szalvétára szagló szájak esetén, mert nagy tisztelője vagyok a múltjára és a jelenére is.

Aha igazán nemes gesztust gyakorolt az önkéntes moratórium hirdetéssel, de a magam részéről nem ígérhetek semmit. :)
Azaz, ha éppen kedvem támad valamelyik töppedt agyún élcelődin, akkor megteszem. ( Persze kizárólag a saját kedvemre és önmagam szórakoztatására. :D :D )

:)

Marlenkasüti 2019.08.05. 11:06:01

@Vezek Elek: Te sem mész nagyi GYED-re. Jól kitalálta a sok barom, hogy majd a sok nagyi szaladgál a játszótéren a kis vásottak után. Meg emelgeti naphosszat.

Vezek Elek 2019.08.05. 11:16:09

@Marlenkasüti: Hát nem! Sokkal pihentetőbb a vevőkkel megbirkózni, mint a kis szaros után rohangálni, ébren tartani a figyelmét. Olyan az agya, mint a szivacs. Valamikor reggel mutattam neki, hogy mami, Luca, Luca, mami... este fürdés után mondtam neki valamiért a nevét és a mutató ujjával magára bökött. 11 hónapos és azt mondja nekem, amikor meglát, hogy mam... és ne csöppenjek el tőle. :))

Kálmán Barna Mikorka 2019.08.05. 12:20:20

@Vezek Elek: 1. dejó, van a süteményes újra!!!!!!!!
2. én nem akarok hencegni,minden a bétán, dehogy most elmegyek 3 hét betegállományba az bizonyos!!!
és rájöttem , éjjel, vaksötétben legora rálépni kutyafasza ahhoz képest, mikor világosban a talpadba fúródik egy téharmincnégyes, jól megépített meccsboksz tank!!!!
3. szeretném elmondani, mivel kétségek merültek fel, az unokáim, és szüleik, tökéletesen, szépen beszélnek magyarul:):):):):) az unokáim legalább 4, de az is lehet 72 db magyar mondókát, verset, mesét tudnak, mert a szüleik is és a nagyszüleik is mesélnek nekik rendszeresen, többnyire fejből, de igény szerint olyan mesekönyvből, amit leemelnek a polcról.......
:):):):):):):):)

ahogy dr. rozika mondaná : kibaszottgecikúúúrvajó hétvégénk volt!!!!:):)

Kálmán Barna Mikorka 2019.08.05. 12:24:32

@Voltam: betűről betűre egyetértek veled, csak én közönségesebb vagyok, nem olyan kifinomult mint te.
ha van alapja, és úri kedvem épp úgyy tartja kicsúfolom, kigúnyolom, és rommá szopatom a kis gimnazistákat:):):):):):):):):) különösen a szutyok börtöntölteléket, meg az önerőből elöl-hátul izomból megdoktorált köpönyegforgatót......
jaaaaaaa, hogy több nincs is:):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2019.08.05. 13:10:11

Komolyan mondom, egyre nagyobb kedvet érzek egy unokához. Néha úgy, de úgy irigyellek benneteket! :)))

Voltam, ez egy szabad és demokratikus játszótér. A saját nevemben nyilatkoztam természetesen. :)))

Vezek Elek 2019.08.05. 14:49:22

@dr.ahalan: Én még nem akartam nagymama lenni, de semmivel nem cserélném el.
A macska témához csak annyit fűznék hozzá, hogy ezért van kutyám, és nem is lesz macskám. :)))))

dr.ahalan 2019.08.05. 16:17:09

@Vezek Elek: Én is inkább vagyok kutyás, de sajnos az unokáim macskák, hát így szeretem őket. :)))

Vezek Elek 2019.08.05. 16:33:08

@dr.ahalan: az én unokám egy igazi oroszlán. :)))))

Kálmán Barna Mikorka 2019.08.05. 16:35:34

@dr.ahalan:
unoka lízingelése, kedvező futamidővel, kedvező árakkal!!
kettő unoka lízingelése jelentős kedvezményekkel!!
akár raktárról is!!!!

bak unokával könnyebb a bárhol, bármikor előtörő szabadtéri vizelés!!!
kisnőihőőőőgy unoka viszont cicásabb!!!

még ma hívj!!!!
augusztusra már alig vannak szabad helyek!!!!

dr.ahalan 2019.08.05. 16:56:23

@Kálmán Barna Mikorka: Ez csak akkor működhet, ha az unokákkal egy szitter-nagypapa is beköltözik. Keveset érek rá... Megalkuszunk? :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.08.05. 17:01:27

@dr.ahalan: hogy költöznék már be??? eszeden vagy??? és akkor ki marad a boltban??????:):):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2019.08.05. 17:19:29

@Kálmán Barna Mikorka: :))) Jó kifogás, nem mondom! :)))))

Kálmán Barna Mikorka 2019.08.05. 17:23:27

@dr.ahalan: az öreg grűn sem halt meg ezért!!! csak mondom:):):):):):):)

Vezek Elek 2019.08.05. 21:27:05

@Kálmán Barna Mikorka: Én vállalom a boltot... úgyis ott vagyok reggeltől-estig. :)))))

dr.ahalan 2019.08.05. 23:09:57

@Vezek Elek: Csodás! Akkor Mikorka beköltözik a jövő héten, én uncsizok egész nap, ő pedig segíthet a többieknek a festésben! Köszönöm! :)))