dr.ahalan

dr.ahalan

A helyzet bonyolódik!

2018. január 05. - dr.ahalan

 

Nehéz megtanulni ezt az oldalt, sokkal modernebb, sokkal többet tud, mint amihez szokva vagyok, de haladok. Ez volt a heti kedvenc, kagyló gyöngyök. :)

Most kicsit kevesebbet írok, Gábor megjött, bevásároltunk, este megbeszéltük a jövő hetet, izgalmas lesz. :)

Szóval ősszel a helytartók is nyugtalanabbak lettek, a tisztás minden éjjel a rémtetteiktől volt hangos. Egyszer a madarakat fogták el csalihálóval, mondván tilos és fertőzésveszélyes a madártollnak potyogtatása, Csíboros Mycar, a főhiéna néha negyven-ötven fülemülét, pintyőkét és csalogányt is megkínzott, és természetesen sorra kerültem én is. :)

Először a tisztásról tiltatott ki, mert azon a héten pont tilos volt a zenéről írni, vagy tán a bordó színről? Már nem emlékszem. Később az erdőből is elkergettek, szerintük túl cifra volt a kunyhócskám, túl sokan megnézték, :)

Hánytam én fittyet, mentem másfelé, barátkoztam más népekkel, erdő annyi van, mint égen a csillag, becsületes, jó erdők szabad madárdallal, jártam a galaxisokat, írtam novellát, regényt, verset, játékokat, játszottam magam is, szereztem barátokat, játszótársakat, vándoroltam vígan... de uramfia! Bonefang mindenütt a nyomomban volt, :O

Teltek-múltak a hónapok, évvé cseperedtek, egyszer csak titkos üzenetet kaptam, vár vissza az erdő. 

Máig se tudom, miért mentem vissza. Illetve ez hazugság. A kunyhócskám vonzott vissza az én szépen megépített koboldtanyám. :)

Teltek a hónapok megint, viszonylagos nyugalom honolt a tisztáson, úgy hírlett betegeskedik Bonefang, emészti már önnön gonoszsága belülről, a helytartók is csendesebbek lettek, lehetett játszani, beszélgetni, jó volt. :)

Hirtelen jött a változás, ősz volt megint, évek teltek el közben. A lakók közt különös feszültség érződött, rossz szavú népek tűntek fel, szavuk bűzlött a hamisságtól, először egy júdeai örömlány érkezett, cifra szoknyáját lebegtette, aztán kizavartak megint, mentem elfelé újra, ezek az idők nem ragadtak meg igazán az emlékezetemben, másra figyeltem, ezer helyen voltam, olyan mindegy volt... És Bonefang még mindig ott volt a nyomomban.:)

Mire visszatértem az erdőbe, a tisztás halott volt. Benőtte a dudva, helyére sót hintett valaki. A fal mellett se szólt a zene, komor volt a környék, és Bonefang már beszélt a megmaradt népével.

Nem tetszett nekem ez már sehogy se, Persze szerettem volna megmenteni az erdőt, de egyre rosszabbul éreztem ott magam. Mégis... mégis! Olyan sokan bekopogtak a kunyhómba, százak és még tízek! És én is mentem a kunyhójukba, és volt hangulat. 

Aztán egyszer megjelent Wikomord, a rettenetes. Szelíd képű, beteg testű, nyomorék sakál volt, iszonyú, görbedt  testtel, három lábbal, és  rettenetes gondolatokkal. Mindenhonnan elüldözték akkor már, magam is rácsodálkoztam, és még meg is sajnáltam valahogy... 

Én a nyomorékságát láttam meg, Bonefang a sötét elméjét! 

És jött az erdő új sötét korszaka. 

De erről majd legközelebb. Holnap ne számítsatok rám, bulizni megyek. :)

Pápuszi! 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1913553199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faquin 2018.01.06. 06:17:52

elolvastam. várom a holnaputánit!

dr.Léda 2018.01.06. 09:13:41

Szerintem a bordó színnel volt probléma.:)))

SurpriseBarbie 2018.01.06. 14:20:02

Most kezd izgalmas lenni :)

Vér ne legyen benne azért , Remusz kolléga élvezné ;D

Jó bulizást :)

dr.ahalan 2018.01.07. 10:23:28

@dr.Léda: Szerintem is. :) Figyi... Bajban vagyok a face-szel. E-mail ment. :)

dr.Léda 2018.01.07. 21:58:26

@dr.ahalan: Én meg itt a naplóírással vagyok bajban, fogalmam sincs, mit csinálok rosszul, de megint nem úgy néz ki, ahogy ki kellene... :) De fent hagyom csakazértis, nem törlöm ki.

dr.ahalan 2018.01.07. 22:07:17

@dr.Léda: Elolvastalak, tényleg furán néz ki, és nincs lehetőség kommentelni. Lehet hogy túl nagy a fotó? :O

dr.Léda 2018.01.07. 22:17:16

@dr.ahalan: Kizárt, sima szöveggel is ilyen. Most megnyitottam a kommentet.
A klasszikus szerkesztőben megírom, először vázlatba teszi, aztán kiválasztom az "éles"-t és így néz ki. Pfff.

dr.ahalan 2018.01.07. 22:41:49

@dr.Léda: Túl nagy betűk? Én ugyanígy csinálom, és nekem ilyen. Viszont a klasszikusnál nekem nem enged képet feltenni. :) Így a legutóbbit fotóblognak írtam.

dr.Léda 2018.01.07. 23:01:20

@dr.ahalan: A megadott, alapértelmezett betűmérettel írtam. A szerkesztőben tökéletesen látszik, olyan, mint a tied. No, egyre érdekesebb, hogy neked meg fotót nem enged. Most kipróbálom a fotós blogot.

vaksieger 2018.01.08. 21:06:12

nekem se megy ez a naplózás, pedig aprajafalvát megírnám a magam látószögéből :-D

dr.ahalan 2018.01.08. 22:22:39

@vaksieger: Azt nagyon tudnám értékelni. Ha elküldöd a írást mélben, akkor szívesen beteszem ide. Már ha tudom. Mert én is csak most tanulom. Nem könnyű! :) De hozzászólásban is jó lenne itt. :)
süti beállítások módosítása